Sabanur Kıraç Sevgilinizden saklamanız gereken 10 sır!
HABERİ PAYLAŞ

Sevgilinizden saklamanız gereken 10 sır!

Haberin Devamı

Başarılı bir ilişkinin sırrı karşılıklı iletişimden geçer, doğru! Ayrıca sevdiğiniz insanlara karşı da her zaman dürüst olmalısınız. Bu da doğru! Ancak dürüst olmak hayatınızdaki her şeyi, fikri, fanteziyi veya yaşananları paylaşmalısınız demek de değildir. Bazı şeyleri, sorulmadığı sürece anlatmama hakkına sahipsiniz. Çünkü mahremiyet herkesin hakkı. İlişkiniz ne kadar ciddi veya uzun olursa olsun mahremiyet hakkınız her zaman saklı.

Bazı sırları (sorulmadığı sürece) paylaşmak bazen ilişkide yapılabilecek en kötü hatalardan biri olabilir. Hatta konunun daha derinine inmek gerekirse bu tür sırları saklamanız gerekirken neden karşınızdaki kişiye anlatmayı tercih ettiğinize de bakmanız gerekir. Amacınız ona karşı tamamen dürüst olmak mı yoksa bunları anlatıp onu incitmek, yüklerinizden kurtulmak veya suçluluk duygunuzu bastırmak mı? Eğer sebepleriniz bunlarsa hemen durun ve lütfen anlatmaktan vazgeçin. Bazı sırlar her zaman sır olarak kalmalı. Bunu içten içe hepimiz biliyoruz. İşte sevgilinize hatta eşinize bile (tekrar altını çiziyorum, o sormadıkça) anlatmamanız gereken sırlardan bazıları...

1- Ailesinden birini sevmediğiniz gerçeği
Sevgilinizin arkadaşlarından birini sevmemeniz ve bunu dile getirmeniz bir şey aynı şeyi ailesinden biri için yapmanız başka bir şey. Sakın ha sakın ailesi hakkında kötü şeyler söylemeyin. O kendi ailesiyle ilgili kötü şeyler söyleme hakkına sahiptir çünkü, o onun ailesidir. Ancak aynı şeyleri siz söylediğiniz anda savunmaya geçecektir. Ve bu yorumlarınızın acısı eninde sonunda sizden çıkacaktır. Konu (özellikle de çekirdek) ailesi olduğunda çenenizi kapalı tutmanızda fayda var. Kayınvalidenizi veya kayın pederinizi sevmediğiniz sırrını mezara kadar taşımanızı tavsiye ederim!



2- Beğenmediğiniz fiziksel yönleri
Eğer sevgilinizin beğenmediğiniz fiziksel bir yeri varsa ve o bu yönünü değiştiremeyecekse konuyu kendinize saklamanızda fayda var. Sevgilinize “Keşke daha uzun olsaydın” ya da “Gözlerin bu kadar kısık olmasaydı” gibi şeyler söylemenizin ne ona ne de size bir yararı olmayacaktır. Aksine önce ona sonra size kötü hissettirecek bir noktaya gelecektir. Bunun yerine sevgilinizin beğendiğiniz yerlerine ve yönlerine odaklanın. Eğer beğenmediğiniz ve değiştirebileceği yönleri varsa bunu da direk söylemeyin. “Sana açık renkler çok yakışıyor, inanılmaz fit gösteriyor” gibi yönlendirmeleri deneyin.



3- Eski sevgilinizin iyi yaptığı ve şimdikinin yapamadığı şeyler
Hiçbir koşulda sevgilinizi eski sevgilinizle kıyaslamayın! Ne olursa olsun ona “O yapardı, sen yapmıyorsun. O senden daha iyiydi” gibi cümleler kurmayın. Bırakın geçmiş geçmişte kalsın. Özellikle konu eski ilişkiler olduğu sürece yaşadıklarınızı kendinize saklamanızda fayda var. Eğer sevgiliniz detayları sormuyorsa detaylara girmeyin. Unutmayın herkes içten içe sevgilisinin eskilerinden daha iyi olduğuna inanmak ister.



4- Cinsel hayatınızdaki kötü şeyler
Sevgiliniz kendini yatakta Superman zannederken hayallerini yıkmanın anlamı yok. Elbette hoşlandığınız şeyleri saklamayın. Ama bunu doğru yerde ve doğru zamanda ve de en önemlisi doğru şekilde yapın. Ona bir kez kendini kötü hissettirirseniz veya bir şekilde eleştirildiğini düşündürürseniz cinsel hayatınızı uzun süre kurtaramayabilirsiniz. Örneğin gerçek olsa bile artık onu çekici bulmadığınızı söylemek gibi bir hata yapmayın. Onun yerine cinsel hayatınızı renklendirecek çözümler yaratmaya çalışın. Ve son olarak bir önceki maddeyle konuyu birleştirmek gerekirse seks hayatınızı asla ve asla bir önceki yaşadıklarınızla da karşılaştırmayın! Ona ne kadar sinirlenirseniz sinirlenin onu “bel altından” vurmayın!



5- Espri anlayışını sevmemeniz
Komik olmak herkesin harcı değil. Bazıları çok uğraşsa da beceremez. Bazıları da kendilerini çok komik zanneder. Sevgilinize komik olmadığını söylemeniz veya onu olup olmadık yerde bozmanız sadece içine kapanmasına neden olacaktır. Sizin yanınızda kendisi gibi olamazsa bu ilişkinizin yakın zamanda biteceği anlamına gelir. Ayrıca unutmayın herkes komik ve eğlenceli olduğunu düşünmek ve hissettirilmek ister. O yüzden aksini düşünüyorsanız bu sırrı saklamanızda da fayda var.

6- Geçmişte yaptığınız ve pişman olduğunuz hatalar
Hatalarımız bizi bugünlere getiren, büyüten ve olgunlaştıran şeylerdir. Eğer yaptığınız ve pişman olduğunuz şeyler varsa ve eğer onlardan önemli dersler çıkardıysanız artık önünüze bakabilirsiniz. Bu hataları sevgilinizle paylaşmak zorunda değilsiniz. Ona neyi neden yaptığınızı ve ne kadar pişman olduğunuzu anlatmak elbette ki size kalmış. Ancak geçmişin hesabını vermek zorunda olmadığınızı da unutmayın.



7- Kardeşi, akrabası veya arkadaşlarından birini çekici bulduğunuzu

İnsanlık hali, olabilir. Yakın bir arkadaşı, kardeşi ya da akrabası size çok güzel/yakışıklı geliyor olabilir. Eğer bu konuda bir eylemde bulunmadıysanız ve bulunmayacaksanız bunu da saklamanızda fayda var. Çünkü hiçbir şey onun hayal gücü kadar kötü olmayabilir. Siz sadece “Çok hoş” dersiniz, o “Kesin aşık” olarak algılar. Masum bir duygu ilişkinizde büyük sorunlara neden olabilir.



8- Zararsız hoşlanmalarınızı, birlikte olduğunuz kişi sayısını vb.
Kaç kez aşık olduğunuz veya kaç kişiyle birlikte olduğunuzu anlatmanızın hiçbir faydası yok. Unutmayın sevgilinize skorlarınızı anlatmak zorunda değilsiniz. Ya da onunla birlikte olmaya başlamadan önce hangi yakın arkadaşına aşıktınız ya da beğeniyordunuz gibi detayları sır olarak mezara kadar götürmeyi tercih edebilirisiniz benden söylemesi.



9- Arkadaşlarınızın sırlarını
Ne kadar yakın olursanız olun başkalarının sırlarını sevgilinizle paylaşmayın. Unutmayın size o sırrı veren kişi bundan hiç hoşlanmayacaktır. Üstelik sevgiliniz o sırra sizin kadar sadık kalmayabilir. Bu onun kötü niyetinden değil de daha çok bahsi geçen kişiyle sizin kadar samimi olmamasından kaynaklanacaktır. Hatta belki de ona göre bahsi geçen sır çok da büyültecek bir şey olmadığından rahatça onun hakkında konuşacaktır. Ne olursa olsun sonuçta arkadaşınız ve arkadaşlığınız zarar görebilir!



10- Sizi rahatsız hatta gıcık eden huyları
Bazı şeyleri yapış şeklini sevmiyor olabilirsiniz. Mesela uyurken çıkardığı sesleri, sabah uyandığında aksi oluşunu, yemek yerken kendinden geçişini ve benzeri. Bunlardan şikayet etmek yerine bunlara takılmamayı tercih etmeye çalışın. Sevgilinizin değiştiremeyeceği bu özellikleri hakkında şikayet etmeniz sadece ortamın gerilmesine neden olacaktır. Bazı negatif sırların sadece sizin tarafından bilinmesi ilişkinizin sağlığı için de önemli…

10

Sıradaki haber yükleniyor...
holder