Sabanur Kıraç Sevgilinizin sizi dinlemesini/duymasını sağlamanın 8 yolu
HABERİ PAYLAŞ

Sevgilinizin sizi dinlemesini/duymasını sağlamanın 8 yolu

Haberin Devamı

Gün gelir her ilişkide iletişim sorunları baş gösterir. Konuşur, tartışır hatta kavga edersiniz ama bir arpa boyu yol alamazsınız. Çünkü işin özünde birbirinizi dinlemeyi ve duymayı uzun zaman önce bırakmışsınızdır. Eğer ilişkinizin normale dönmesini, sorunlarınızın teker teker çözülmesini ve sevgilinizin sizi dinlemesini istiyorsanız öncelikle onunla iletişim kurmayı öğrenmelisiniz. İşte onun sizi dinlemesini sağlamanın 8 yolu...

1- Lafı gevelemeyin

Eğer sevgilinizin ilgisini çekmeye başladıysanız bir an önce konuya gelin. Lafı gevelemeyin. Konuya girmekte gecikirseniz ilgisini kaybedebilir. Hislerinizi anlatırken ağdalı kelimeler ve benzetmeler kullanmayın. Olaya başkalarının yani üçüncü şahısların yorumlarını eklemeyin. Önemli olan tek şey sizin ne hissettiğiniz ve ne söylemeye çalıştığınız. Sadede gelin.

2- Sen yerine ben deyin

Cümlelere “Sen” yerine “Ben” ile başlayın. Örneğin “Sen beni üzüyorsun” yerine “Ben çok üzülüyorum” cümlesini tercih edin. Çünkü “Sen” ile başlayan her cümle ona, onu suçladığınızı hissettirecektir. Bu durumda da sizi dinlemek/duymak yerine kendini savunmaya odaklanacaktır. Ama ona kendi duygularınızdan bahsederseniz o zaman odak sizin üzerinizde kalır.

3- Söylemek istediğiniz şeyi söylemeye odaklanın

Aslında ne demek istediğinizi bilsin. Ona derdinizi anlatmak yerine hikayeler anlatmaya başlamayın. Unutmayın karşınızdaki kişi sizin ne zaman neleri abartma kapasiteniz olduğunu iyi biliyor! Hazır konuşmaya başlamışken tüm konuları aradan çıkartmaya çalışmayın çünkü bu hiçbirini çözememenizden başka bir işe yaramaz. Onunla asıl konuşmak istediğiniz konuya odaklanın. Diğer konuları daha sonraya saklayın.

4- Fiziksel temasta bulunun

Sizi dinlediğinden emin olmak istiyorsanız, konuşurken aralarda ona dokunun. Mutlaka göz teması kurun. Ciddi olduğunuzu anlaması için onunla konuşurken aynı anda başka bir şeyle ilgilenmeyin. Televizyonu kapatın, telefonunuzun sesini kısın. Konuya ve konuşmaya odaklanın. VE kesinlikle o başka bir şeyle meşgul ve ona konsantreyken onunla konu

5- Ses tonunuza dikkat edin

Sevgilinizi sizi duyması için ona bağırmanız gerekmiyor. Hatta tam tersi ne kadar çok bağırırsanız asıl anlatmak istediğinizi duymasını o kadar engellersiniz. O yüzden onunla ciddi bir şey konuşurken ses tonunuza dikkat etmelisiniz. Şaka yapmadığınız, ciddi olduğunuz belli olmalı. Ama “İşte yine başlıyoruz” da dedirtmemeli. Yani bir şeylerden şikayet ederken ya da dırdır ederken kullandığınız ses tonunu kullanmayın!

6- Siz de onu dinleyin

Anlattığınız şeye verdiği cevapları dinleyin. Belki de aradığınız çözüm o cevaplardadır. Onun sizi dinlemesini/duymasını istiyorsanız siz de onu dinleyin!
Karşılıklı bir iletişime açık olun. O konuşurken sustuğunda ona neler saydıracağınızı düşünmeyin. Sevgilinizi gerçekten ve içten olarak dinleyin.

7- Geçmişi açmayın

Daha önce üzerine tartıştığınız ve çözdüğünüz konuları açmayın. Eğer onunla hala beraberseniz o konuları affetmişsiniz demektir. Haklı olduğunuzu kanıtlamak için onun haksız olduğunu itiraf ettiği konulardan destek almaya ihtiyacınız yok. Bunu yapmanız onu üzmekte çok kızdıracaktır. Kızması da dinlemesini ve duymasını engeleyecektir.

8- Suçlayıcı konuşmayın

Her ne kadar onun yaptığı ve sizi rahatsız eden bir şeyden bahsedecek bile olsanız ona bunu hissettirmeyin. Kendisini sanık sandalyesindeymiş gibi hissetmesi sadece kendini savunmaya odaklanmasına neden olur. Derdinizi anlatırken sakın ha sakın ona hakaretler etmeyin ve asla onu başkalarıyla da kıyaslamayın! Söylediğiniz negatif şeyleri pozitiflerle dengeleyin. Bunun bir ayrılık konuşması olmadığını bilsin. Bir yandan da pozitif geribildirimler alsın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder