Sadık Gültekin’le Doğru Tercih Tarih fukarası!
HABERİ PAYLAŞ

ABD Başkanı Joe Biden, 1915 olayları için ‘soykırım’ ifadesini kullandı. Biden “24 Nisan 1915’ten itibaren bir buçuk milyon Ermeni tehcir edildi, katledildi veya bir imha kampanyasıyla ölüme yürüdü” dedi. H H H Tarih fukarası Biden bilmelidir ki, tehcir kararında katliam veya soykırım emri yoktur, sadece “İsyancıları Suriye’ye tehcir edin” emri vardır! Biden, sanırım Nazi soykırımıyla bu olayı birbirine karıştırıyor.

Soykırım, 'bir milleti veya halkı yok etme' anlamına geliyor. Osmanlı böyle bir şey yapmadı, böyle bir düşünce aklının köşesinden dahi geçmedi. Tehcir sırasındaki ölümler kıtlık, açlık, hastalık, yorgunluk, hava şartları, eşkıya saldırıları neticesinde oluştu. Bu ölümler düzenli katliamlar neticesinde oluşmadı.

Haberin Devamı

Ayrıca bütün Ermeni halkı Suriye’ye sürülmedi, sadece Doğu Cephesi’nin altı vilayetinde yaşayan Ermeni isyancı Taşnak ve Hıncak üyeleri tehcir edildi, diğer illerdeki Ermenilere dokunulmadı. Osmanlı Hükümeti, 24 Nisan 1915'e kadar, isyanlara karşı yalnız mahalli ve özel tedbirler almakla yetindi. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi vilayetlerde yaşayan Ermeniler rahat bırakıldı. Ayrıca Osmanlıların amacı isyancıları yok etmek değil, onları Suriye’ye tehcir etmekti!

***

Tarih fukarası Biden bilmelidir ki, Birinci Dünya Savaşı öncesine kadar Osmanlı topraklarında Ermeni ayrılıkçı ve silahlı grupları propaganda çalışmalarını silahlı eyleme kadar götürmüşlerdi. Osmanlı Bankası baskını ve ülkenin padişahına bombalı saldırı bunlardan sadece birkaçıdır. 1915’te Osmanlı İmparatorluğu’nda yaşayan Ermeniler, Taşnak ve Hıncak adlı çeteler oluşturup Doğu Anadolu’daki Türk köylerini basıp oradaki köylüleri katletmiştir.

Bu Ermeni isyancıların hedefi Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı ve Almanlara karşı savaşan İngiliz, Fransız, Arap ve Rus askerlere yardım etmekti. Ruslar ve Fransızlar, Ermenileri ikna etmek için onlara Osmanlı İmparatorluğu’nun yerine 'Büyük Ermenistan' adlı bir devletten söz etti.

Bu devleti gerçekleştirmek için Ermeniler Osmanlılara karşı ayaklandı ve 500 bin Osmanlı vatandaşı katledildi. Başbakanlık arşivindeki belgelere göre, Anadolu ve Kafkaslar'da 1906-1922 yılları arasında 500 bin Türk'ün Ermeniler tarafından öldürüldüğü bilgisi yer alıyor.

Haberin Devamı

***

Tarih fukarası Biden bilmelidir ki, bu asılsız soykırım iddiaları, tarihi gerçeklere ve belgelere dayanmadan, Batılıların, Türkiye’ye karşı oluşturdukları 'Şark Meselesi' doğrultusunda yürütülmektedir. Bu senaryoların gönüllü aktörlerinden biri olan Ermeniler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sınırlarını ve toprak bütünlüğünü tanımamakta ve asılsız soykırım iddialarını diğer devletlere kabul ettirmek suretiyle uluslararası alanda meşruiyet kazandırmaya çalışmaktadır.

Bu çabalarının nihai hedefi öncelikle Türkiye’yi köşeye sıkıştırarak ilk planda Ermenistan ile temas kurmaya mecbur etmektir. Bunu takiben Türkiye’nin uydurma bir soykırımı kabul ederek özür dilemesini sağlamak ve nihayet Türkiye’den tazminat ve toprak almaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder