Sadık Gültekin’le Doğru Tercih İşsizlik problemi yaşamayan meslekler!
HABERİ PAYLAŞ

İşsizlik problemi yaşamayan meslekler!

Her yıl yüzbinlerce genç liseden mezun olup çeşitli üniversitelerin farklı bölümlerine giriyor. Bu gençlerin bölüm tercih ederken pek çoğunun aklında üniversiteyi bitirdikten sonra kolay iş bulup bulamayacakları yatıyor, çünkü her aday üniversiteden mezun olduktan sonra iyi bir ücret ve iyi bir unvanla iş hayatına atılmak istiyor. Yetenek ve ilgilerine uygun meslek seçen bireylerin işlerini severek yaptıklarını ve mesleki başarılarının her gün biraz daha arttığını, buna dayalı olarak daha verimli ve mutlu bir yaşam sürdürdüklerini biliyoruz.

Haberin Devamı

Bu konuda doğru karar verebilmek için meslekleri ve kendinizi iyi tanımalı, seçeceğiniz mesleğin kendinize uygunluğunu ölçmelisiniz. Gelecekte hangi meslekler ön plana çıkacak, işsizlik problemi yaşamak istemeyen gençlerin nelere dikkat etmesi gerekiyor, yazımızda bu konuları ele alacağız…

İşsizlik problemi yaşamayan meslekler

Matematik ve istatistik, mezunlarını üzmeyen dalların başında geliyor. Bu bölümlerden mezun olan her yüz adaydan 86’sı bir işe yerleşiyor. İşletme, siyasal bilimler bölümleri iş bulma konusunda oldukça avantajlı. Bu bölüm mezunlarının işsizlik oranı oldukça düşük, yüzde 13.5 dolaylarında. Mimarlık mezunları da oldukça şanslı.

Onlar da işletme ve siyasal bilimler mezunları gibi rahatlıkla iş bulabiliyor. Mimar adaylarının istihdam oranı yüzde 86 dolaylarında. Her 10 veteriner hekimden 8’i iş buluyor. Üniversite mezunlarının istihdamında en yüksek oran, yüzde 80.1 ile veteriner hekimlikte diyebiliriz. Mühendisler de şanslı, yüzde 79 ile veteriner hekimleri takip ediyorlar. Sağlık hizmetleri yüzde 75.4 ile en çok istihdam sağlayan meslek dallarının başında geliyor.

İşsizlik problemi yaşamayan meslekler

Yüzde 74.4 ile hukuk bir sonraki sırada. Güvenlik hizmetlerinde istihdam oranı yüzde 74.1. Bunu yüzde 71.8 ile tarım, ormancılık ve balıkçılık takip ediyor. İnşaat mühendislerinin istihdam oranı yüzde 70.7. Bunu yüzde 70.2 ile bilişim ve iletişim teknolojileri, yüzde 69.6 ile iş sağlığı hizmetleri takip ediyor. Yükseköğrenim mezunları arasında en yüksek işsizlik oranı yüzde 24.3 ile sosyal hizmetlerde.

Haberin Devamı

Bunu yüzde 23.8 ile gazetecilik ve enformasyon, yüzde 17.8 ile sanat, yüzde 17 ile iş sağlığı ve ulaştırma hizmetleri, yüzde 16.9 ile fiziki bilimler, biyoloji ve çevre, yüzde 15.3 ile sosyal ve davranış bilimleri izliyor. Bilişim, her ne kadar çağımızın mesleği desek de yüzde 19.9’luk bir işsizlik oranı söz konusu. Dil bölümleri 16.4 işsizlik oranıyla bilişim programlarını takip ediyor...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder