Sadık Gültekin’le Doğru Tercih Okulda kütüphane yok seçim kurulu var!
HABERİ PAYLAŞ

Okulda kütüphane yok seçim kurulu var!

Okulun kapısından içeri girdim, nöbetçi öğrenci arıyorum. Etrafa bakınırken, okulun içindeki bir kapının üstünde kocaman bir tabela gözüme ilişti. Gözlerime inanamadım. Tabelada ‘T.C. BAKIRKÖY İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞI’ yazıyor. Okulun içinde, ilçe seçim kurulu başkanlığı! Bir anlam veremedim, tuhaf geldi…

***

Konferans öncesi, idarecilerle çay içiyoruz. Çekinerek, ‘aşağıda ilçe seçim ku…’ Cümlemi tamamlamadan, idarecilerden biri lafı ağzımdan aldı: “Hiç sorma hocam, çok çekiyoruz çoook. Üç yıldır bu okuldayım, çalmadığımız kapı kalmadı, elimizden hiçbir şey gelmiyor. Seçim kurulu 87’den beri bu okulda. Aradan tam 31 yıl geçmiş, kimsenin gücü onu buradan kaldırmaya yetmemiş. İşin ilginci, seçim kurulunun bulunduğu yer, okulun kütüphanesi! Okulda kütüphane yok, ilçe seçim kurulu var. Okulda zaten kütüphane yapacak başka alan yok. Müfettişler geliyor, teftiş raporuna ‘okulda kütüphane yok, bir an önce kurulmalı’ diye yazıyor. Kütüphaneyi biz mi kaldırdık, bizden hesap soruyorlar?” dedi.

Haberin Devamı

***

Diğer idareci: “Hocam, bitmedi; dahası var. Seçimden sonra itirazlar oluyor. Partililer buraya geliyor, ellerinde parti bayrağı, üstlerinde parti yeleği. O sırada okulda ders var. Aşağıda kavga gürültü, yukarıda ders. Aşağıya inip müdahale edemiyoruz, neticede orası da resmi bir kurum, karışamıyoruz. Biraz müdahale etsek, partilerin ileri gelenleri geliyor, iş daha da büyüyor.

Teneffüs olunca, partililerle çocuklar bir arada oluyor. Bahçede, koridorda parti yetkilileri ile çocuklar bir arada.” Bir diğer idareci : “Hocam, okul aynı zamanda ÖSYM sınav merkezi. Sınav günleri büyük sıkıntı yaşıyoruz. ÖSYM sınavlarında, binaya sınav görevlileri haricinde başka kimsenin girmesi yasak. Mart ayında belediye seçimleri var. Aynı dönemde ÖSYM’nin de dört sınavı var, seyreyle gümbürtüyü. Partilileri binaya alsak bir türlü, almasak bir türlü!”

***

1987’den beri, 6 cumhurbaşkanı, 11 başbakan, 17 hükümet, 18 bakan değişti. Bakırköy İlçe Seçim Kurulu, Kartaltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kalmaya devam ediyor. Devlet eliyle siyaset okulda devam ediyor. Koskoca Bakırköy’de, seçim kurulunu koyacak başka bir yer bulamadınız mı? Almanya’da, Fransa’da, İngiltere’de acaba okulların içinde böyle bir birim görebilir misiniz; bırakın bu ülkeleri, Zimbabwe’de acaba böyle bir uygulama var mıdır?

Haberin Devamı

***

Üç yıl önce yaşadığım bir olaydan söz ediyorum. Okulun şu anki durumunu bilmiyorum, ancak 31 yıldır yerinden kımıldamayan kurul, sanırım konumunu muhafaza ediyordur!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder