Sadık Gültekin’le Doğru Tercih Sınav kazandıran öneriler
HABERİ PAYLAŞ

Sınav kazandıran öneriler

Bugün hayatımın en mutlu günlerinden birini yaşıyorum…

Büyük bir camianın, POSTA’nın yazarı oldum…

Bundan sonra her pazartesi ve çarşamba sizlerle birlikte olacağız…

Eğitim ile ilgili konularda sizlere yardımcı olmaya, yol göstermeye çalışacağız…

Hepimize hayırlı ve uğurlu olsun, POSTA’daki yolculuğumuz daim olsun…

Sınav kazandıran öneriler

Lise Geçiş Sınavı (LGS) bilgi, birikim ve yorumlama becerisini bir arada kullanmayı gerektiriyor. Bu becerilerin hepsine sahip olsanız bile, iyi bir sınav stratejiniz yoksa başarılı olmak mümkün olmayabilir. Bu nedenle sınavda nasıl bir strateji izleyeceğinize önceden karar vermelisiniz. Bu yazımızda, rakiplerinizden bir adım öne geçmenizi sağlayacak birtakım önerilerde bulunduk…

Haberin Devamı

***

PANİK YAPMAYIN: Yıl içinde bir çok deneme sınavına girdiniz, önceki yıllarda çıkan soruları incelediniz ve çözdünüz. Cumartesi günü gireceğiniz sınav, bundan farklı olmayacak. Deneme sınavlarında karşılaştığınız sorulardan daha kolay sorularla karşılaşacaksınız.

ZOR SORULARLA İNATLAŞMAYIN: Tüm sınavlarda sorular 5 farklı kategoride hazırlanır. Soruların yüzde 10’u çok kolay, yüzde 20’si kolay, yüzde 40’ı normal, yüzde 20’si zor ve yüzde 10’u da çok zor düzeydedir. Soruların yüzde 70’i rahatlıkla çözülebilecek türden. Zor sorularla uğraşıp vakit kaybetmektense, 3 kolay soruyu yanıtlamanız daha akıllıca olur.

KOLAY SORULARDAN BAŞLAYIN: Sınavda, birinci sorudan başlayacaksınız diye bir kural yok. Önce hangi testten başlıyorsanız, o testin bütün sorularını gözden geçirin. 1-2 dakikanızı bu işe ayırın. Bu, zaman kaybı değildir.

ACELECİ DAVRANMAYIN: Doğru yanıtı bulduğunuzu zannederek diğer seçeneklere bakmamanız zararınıza olur. Mutlaka bütün seçeneklerini okuyun. Bu, zaman kaybı değildir. Yanıtınız doğru olsa bile mutlaka diğer seçenekleri okuyun.

BAŞLADIĞINIZ TESTİ BİTİRİN: Hangi testten başlıyorsanız, o testi bitirmeden diğerine geçmeyin. Bu durum, sizi çok rahatsız eder, aklınız sürekli diğer testte kalır. Testler arasında dolaşıp durursunuz.

KARIŞIK GÖRÜNEN SORULARDAN KORKMAYIN: Soru kökünün veya soru metninin uzun oluşu, sizin için daha fazla ipucu anlamına gelir. Bu nedenle ilk etapta karmaşık gibi görünen ve uzun metinli sorular, daha kolay çözülebilen sorular olarak algılanmalıdır.

Haberin Devamı

ALTI ÇİZİLİ VE KOYU İFADELERE DİKKAT: Soru kökü bazen ‘olamaz’, ‘değildir’, ‘yanlıştır’ veya ‘… mamalıdır’ gibi olumsuz ifadeler taşıyabilir. Zihin hep olumlu soru kalıplarına şartlandığından, sorudaki olumsuz ifadeler gözden kaçabilir. Altı çizili ve koyu yazılan ifadelere dikkat edin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder