Sadık Gültekin’le Doğru Tercih Sınırı olmayan organ: Beyin
HABERİ PAYLAŞ

Sınırı olmayan organ: Beyin

Wolf Messing, 1937 yılında bir kehanette bulunur, Hitler’in Sovyetler Birliği’ne saldırması durumunda perişan olacağını söyler. Üstelik iki ülkenin saldırmazlık antlaşması yaptığı bir dönemde, henüz savaşın adının dahi telaffuz edilmediği bir dönemde bunları söylemesi çok ilginçtir! İkinci Dünya Savaşı’nın çıkacağını, Avrupa’nın Naziler tarafından işgal edileceğini, 1945’te savaşın sona ereceğini, Sovyet tanklarının Berlin sokaklarını çiğneyeceğini söyler. Hitler’i rahatsız eden bu söylevleri nedeniyle başına 200 bin mark ödül koyulur.

Haberin Devamı

***

Bir kontrol noktasında Nazi askerleri tarafından kimliği sorulunca deşifre olan Messing, tutuklanır ve sorguya çekilir. Yaptığı telkinler sayesinde sorgu odasından elini kolunu sallayarak çıkar. Askerleri ve polisleri bir araya toplayarak üzerlerine kapıyı kilitler.

Almanya’da daha fazla barınamayacağını anlayan Messing, Rusya’ya kaçar. Tüm Nazi kontrol noktalarını telepati yeteneğini kullanarak birer birer aşar. Sovyetler Birliği’ne sığınır. Rusya’da bulunduğu ilk günden itibaren Stalin’e ulaşmayı kafasına koyar. Yine aynı yöntemlerle tüm nöbetçileri atlatarak Stalin’e ulaşır.

***

Kendisiyle ilgili anlatılan en ünlü hikaye, Stalin’le ilk tanıştığında gerçekleştirdiği banka soygunudur. Rusya’ya kaçtığı sırada Messing'in ününü duyan Stalin, bu telepati ile ilgili anlatılanların palavra olduğuna kanaat getirerek, yeteneklerini sınamaya karar verir.

Messing, Stalin tarafından teste tabi tutulur. Moskova’da çok iyi korunan, devlete ait bir bankadan 100 bin ruble getirmesini ister. Messing, sıradan bir vatandaş gibi bankaya girer. Veznedardan elindeki çantaya 100 bin ruble doldurarak kendisine vermesini söyler. Veznedar, itiraz etmeden söyleneni yapar. Çantayı alan Messing, elini kolunu sallayarak bankadan çıkar.

***

Messing’i, elinde para dolu çantayla karşısında gören Stalin, derhal banka görevlilerinin sorgulanmasını ister. Veznedar başta olmak üzere, kimse olayla ilgili bir şey hatırlamadığını söyler! Bu andan itibaren Stalin’in, Messing’i yanından ayırmadığı, özellikle yabancı bürokratları ikna etmek gibi görevlerde kullandığı söylenir.

Haberin Devamı

Stalin, Messing’in yeteneklerini kullanarak Hitler'in yenileceğini, İkinci Dünya Savaşı’nı SSCB’nin kazanacağını öğrenir. Savaşın stratejisini, Messing’in de katıldığı Kremlin’deki gizli seanslarda hazırlar. Messing, 1974 yılında Moskova’da yaşamını yitirir.

En ünlü telepat olarak tarihe geçer. Yaptığı diğer söylevler hiçbir zaman Sovyetler tarafından kamuoyuna açıklanmaz. Kendisiyle yapılan bir röportajda, düşünce okuma gücünün doğaüstü bir güç olmadığını, sadece doğal yasaların disipline edilmiş bir hali olduğunu söyler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder