Şafak Coştu Çocukları sosyal medyanın kirli dünyasından uzak tutun
HABERİ PAYLAŞ

Çocukları sosyal medyanın kirli dünyasından uzak tutun

Yaşadığımız çağda çocukları teknolojiden uzak tutmak pek mümkün değil. Bunun için çabalamaya ve teknolojiye savaş açmaya gerek var mı; bu da tartışılır. Hayatın her alanında gerekli olduğu gibi bu konuda da sınırlama getirmeli aileler. Aileler çocuklarını, akranları ile konuşacak ortak konular, ortak zevkler olması için teknolojiden tamamen uzak tutmamalı. Çocukça oyunlar, çocukça eğitici videolar… Uzak tutulması gereken bir bölüm varsa, bu kesinlikle sosyal medyanın kirli dünyası olmalı.

Okumanın önemini anlatamadığımız nesiller kolay yoldan para kazanma, ünlü olma derdine düştü. "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diye sorduğum çocuklar "Ünlü" diyorlar. Yahu 'ünlülük' diye bir meslek var da benim mi haberim yok? Bir insan bir vasfından dolayı ünlü olur. Ünlü yazar, ünlü şarkıcı, ünlü piyanist, ünlü spiker… Her ne olursa olsun ünlü kavramının yanına bir vasıf gelir.

Haberin Devamı

Çocukları sosyal medyanın kirli dünyasından uzak tutun

9-10 yaşındaki çocukların sosyal medyası, video kanalları var. Kötülüğün ne olduğundan habersiz bu küçücük çocuklar ne kadar kandırılmaya müsaitler! Takipçi sayısının önemiyle yaşayıp hiç tanımadıkları kişilerin kendilerini takip etmesinden mutlu oluyorlar. Özendikleri niteliksiz insanların davranışlarını sergiliyorlar. Absürt fotoğraflar, videolar ile 'ünlü' olmaya çalışıyorlar.

Ne oldu şimdi "Tanımadığın insanlara adresini söyleme" diyen ailelere? Çocukları açık adreslerini tüm sosyal medyada paylaşıyor... "Şeker verenle gidilmez" derken, sosyal medyanın sözde tatlı dünyası ne zaman bu kadar cazip geldi ailelere? Gece yalnız başına dışarı bırakmayacağınız küçücük çocuklarınızı sosyal medyanın karanlık dünyasında tek başına nasıl bırakıyorsunuz?

Çocuklarınız kısa yoldan ünlü olma, para kazanma derdine düştüklerinde, onlara başarmanın hazzını, ismin önüne gelecek ünvanın gururunu gösterin. Alınan derecelerin, alınan ödüllerin asıl ün olduğunu belirtin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder