Şafak Coştu Corona virüs bir senaryo mu?
HABERİ PAYLAŞ

Corona virüs bir senaryo mu?

Corona virüs nasıl bulaşır? Belirtileri nelerdir? Nasıl korunmalıyız? Sanırım son zamanlarda akıllarda en çok gezen sorular bunlar.

Bildiğiniz gibi tüm dünyada pandemi ilan edildi. 2020 senesi öyle bir geldi ki, ben kendimi her ay yeni bölüm Black Mirror sahnesinde gibi hissediyorum. Doğal afetler, savaşlar, biyolojik silahlar… Bu dizinin bende her bölümde bir etki bırakma sebebi ise hayata geçebilirliği. Diziyi her izlediğimde “İşimize yarayan her şeye sahibiz. Artık teknolojinin ilerlemesini durdurmalıyız” diyorum.

Haberin Devamı

Corona virüs bir senaryo mu

Geçenlerde Abdullah Çiftçi’nin corona virüsle ilgili akla çok yatan bir konuşmasını dinledim. Black Mirror sahnesinden bahsediyordu sanki. Bir sosyal deneyden geçtiğimizi söylüyordu. "Parada virüs var" algısı yaratılıp kripto paralara talebin artmasının sağlanmasından bahsediyordu. Virüsün 60 yaş ve üstünü etkilediğini, bu yaş grubunun tarih ve gelenek olduğunu, bu insanların öldükten sonra geriye sadece dijital neslin kalacağını söylüyordu. Bu olayın yeni dijital bir nesil açacağını düşünüyor. Haksız da sayılmaz. Söyledikleri kulağa son derece mantıklı geliyor.

Peki gerçekten amaç bu olabilir mi? Tüm dünyanın düzeni bu şekilde mi değişecek, dijital çağın başlangıcı bu şekilde mi olacak? Nasıl bir Black Mirror sahnesinin içindeyiz bilmiyorum ama belli ki büyük bir tarihi olaydan geçiyoruz. Dikkat edip beklemeliyiz. En kısa sürede geçmesini, 2020 yılının daha fazla felaket getirmemesini umuyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder