Şafak Coştu Her güzellik önce eğitimle başlar
HABERİ PAYLAŞ

Her güzellik önce eğitimle başlar

Günümüzde birçok dernek ve vakıf güvenirliğini kaybetmişken, TEGV 25 yıldır hiçbir spekülasyona fırsat vermeden, çizgisini değiştirmeden başarılı işlere imza atıyor. Bu başarılardan birine tanıklık etme fırsatım oldu. İş insanı Ahmet T. Uysal’ın katkılarıyla dokuzuncusu düzenlenen Tasarım ve Beceri Atölyesi, Beykoz’da, 30 Kasım'da açıldı.

Ahmet Bey takdir edilmesi gereken bir insan. Çoğumuz evimizde mutfağa gidip su almaya üşenirken o, eğitim adına büyük işler başarmış bir cesur yürek. Ahmet T. Uysal, ilk Türk sporcu olarak katıldığı Kuzey Kutbu Maratonu’nda -55 derecede Siirt Pervarili çocuklar için bağış toplamış; 2018’de ise Artvin-Muğla arasında 1645 kilometrelik bir koşu ile 5 bin 500 TEGV çocuğunu eğitim desteğine kavuşturmuştu. O, bu durumu “Hayatım hayallerimin peşinden koşmakla geçiyor” diye tanımlıyor.

Haberin Devamı

Her güzellik önce eğitimle başlar

Bir çocuk kalbine dokunmak, bunun için savaşmak ne kıymetli bir hayaldir! Hayatı anlamlı kılan, insanların anılarında güzel izler bırakmaktır. Çünkü anıları ne sonradan güzelleştirebilir ne de değiştirebilirsiniz. İşte Ahmet T. Uysal da milyonlarca insanda güzel izler bırakmış ve bırakmaya devam eden bir insan.

TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, TEGV’in faaliyetlerini anlattığı açılış konuşmasında, Ahmet T.Uysal’ı şu şekilde tanımladı: “Türkiye’nin 71 noktasında sayıları 200 bini bulan çocuklarımızın ve 9 bine yaklaşan gönüllülerimizin abisi. Kutuplarda Siirt Pervarili çocuklarımızın 1 yıllık eğitimi için koştu ve iki yıllık bağış ile geri döndü. Yetmedi başka ne yapabilirim dedi ve Anadolu’yu baştan uca koşarak yaklaşık 6 bin çocuğumuza destek sağladı.”

Her güzellik önce eğitimle başlar

TEGV Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Okvuran ise Ahmet T. Uysal’ı çabasından dolayı tebrik etti ve tüm çocukları Tasarım ve Beceri Atölyesi'ne davet etti.

Çocukların gözlerindeki ışık görülmeye değerdi. Birçok okulda henüz STEM laboratuvar bile kurulmamışken, TEGV çocuklara bu mutluluğu yaşattı. Daha çok öğrenme, daha çok merak etme, daha çok sevgiyi hissetme için verilen fırsatlar için TEGV ailesine, ülke adına teşekkür ediyorum. Eğitimin olmadığı bir toplum ayağı kesilmiş masa gibidir ne kadar çabalarsa çabalasın dengede duramaz, yıkılır. Her güzellik önce eğitimle başlar.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder