Şafak Coştu Kaybetme korkusu
HABERİ PAYLAŞ

Kaybetme korkusu

Suç oranımız küçümsenmeyecek kadar fazla. 2019 yılında 440 kadın öldürüldü. Yaralanan veya şiddete maruz kalan kadın sayısını veremiyorum çünkü çoğu susuyor veya şikayetçi olamıyor. Bu sadece kadın cinayetleri sayısı. Trafikte çıkan kavgadan öldürülenler, kavga sonucu bıçaklananlar ve ihmal sonucu ölenler bu rakama dahil değil.

Ben bu haberleri sıcağı sıcağına yazmıyorum çünkü bir günde konuşulup bitsin istemiyorum. İçerleyelim, üzerinde düşünelim istiyorum. Bu aralar en canımı yakan haber Berfin Özek oldu. 19 yaşındaki güzeller güzeli bir genç kız yüzüne asit dökülerek yakıldı. Tek gözünü kaybetti, güzelliğini ve umudunu kaybetti… Peki zanlı sevgilisi nasıl cezalandırıldı? 12 yıl ile... İyi hal indirimi ve itiraz falan derken, 5 yıl yatıp çıkar. Bir insanın hayatını karartmak bu kadar basitleştirildi.

Haberin Devamı

Kaybetme korkusu

Suç işleyen kişilere baktığımız zaman çoğunun kaybedecek bir şeyi olmadığını görüyoruz. İşte toplum ve devlet olarak uzun vadede bunu düzeltmemiz gerek. Kaybetme korkusunu getirmemiz gerek. Kariyeri için senelerce emek vermiş, çabalamış, bir yerlere gelmiş insan, bir anlık öfkesiyle trafikte kimseyi vurmaz. Harika bir evliliği ve çocukları olan ya da ekonomik yönden rahat olan insan kolay kolay cinnet geçirmez. Ama hayatta en tehlikeli insan kaybedecek bir şeyi olmayan insandır. Kaybedecek bir şeyi olmayan insanlardan koruyalım kadınlarımızı, insanlarımızı. Kadınların çığlığını onlara zarar gelmeden duyalım. Bir kadın şikayetçi oluyorsa ölene kadar beklemeyelim, kadının kolunu kaynar su ile yakan kocasına sadece 1 hafta uzaklaştırma cezası verilmesin. Eve döndüğünde o kadına daha kötülerini yapacağının göstergesidir bu.

Bazı kitlelerce Müge Anlı ya da Esra Erol izlemek komik bulunuyor. Bu konuda ben pek katılmıyorum onlara. Bu programlar ülkenin gerçek ve çoğunlukta olan yüzünü gösteriyor. Nasıl bir bosvermişliğimiz olduğunu, nasıl bu kadar ahlak erozyonuna uğradığımızı gösteriyor.

Bu ahlak erozyonunu nasıl düzeltebiliriz diye sorduğumuzda ise cevap yine aynı: Eğitim. İnsanları eğitip meslek sahibi yaparsak, kaybetme korkusu da beraberinde gelir. Kaybetme korkusu olan insan ise hareketlerinde daha kontrollü olur.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder