Şafak Coştu Murat Öğretmen'in bize öğrettikleri
HABERİ PAYLAŞ

Murat Öğretmen'in bize öğrettikleri

“Hayatta en büyük mucize küçükken iyi bir öğretmene rastlamaktır” diyor sevgili Buket Uzuner. Ne doğru söylemiş... Öyle ya; günde en çok saati öğretmenleriyle geçiriyor çocuklar. Onları rol model alıyor; dersi, toplumsal kuralları, görgü kurallarını hepsini öğretmenden öğreniyorlar. Koşulsuz kabulleniş, şartsız bir sevgi duyuyorlar. İşte bu sevgiyi en çok hak eden öğretmenlerden biri, karşınızda Murat Turgut!

https://www.instagram.com/p/B52TWhWDBC8/

O bir köy öğretmeni. Kendini mesleğine adamış bir insan. Buket Uzuner’in sözündeki 'iyi öğretmen'. Çoğumuz bahaneler sıralarken, o Mardin’in bir köyünde kalplere nasıl dokunulacağını gösterdi bizlere. Murat Öğretmen hem sınıf öğretmeni hem de halk oyunları öğretmeni. İşte her ikisi birleşince ortaya harika işlenmiş pırıl pırıl çocuklar çıkmış.

Haberin Devamı

Türkiye onu, paylaştığı bir horon videosuyla tanıdı. Hayran kalınan bu video kısa sürede herkes tarafından paylaşıldı. Bir anda sosyal medya hesabı dolup taşmaya başladı. Artık sadece kendi sınıfının kahramanı olmaktan çıktı ve mesleğini hakkıyla yapmak isteyen birçok öğretmenin kahramanı oldu.

Murat Öğretmen çocukların boş zamanlarında halk oyunlarıyla vakit geçirmelerini sağlayıp akıllarının yanlışa çalışmasına fırsat vermemiş. Midyat Festivali'nde 15 bin kişinin önünde gösteri yapmışlar. Binlerce hayran göz onları izlemiş. Her zaman daha iyiyi hedefleyen Murat Öğretmen, Dubai’den 23 Nisan organizasyonu için Türkiye’yi “minnaklarıyla” temsil etme teklifi almış. Mardin’den Dubai’ye azim yolculuğunu kabul etmiş. 23 Nisan’da ülkemizi temsil edecekler.

Sadece başarılar, gösteriler de değil; onun içine bir baba gibi öğrencileri olmadan hiçbir mutluluk sinmiyor. Rafadan Tayfa filminin galasına davet edilmiş, “Minnaklarım olmadan asla” demiş ve doldurmuş arabaya, onları da galaya götürmüş. Ne büyük bir anı çocuklar için en sevdikleri filmi en sevdikleri kişiyle izlemek...

https://www.instagram.com/p/B6foLoljpD_/

İşte işini seven bir öğretmen ne yüreklere dokunuyor! Murat Öğretmen, bir öğretmenin isteyince neler yapabileceğini, ne yüreklere dokunabileceğini gösterdi bizlere. Çocuklarda öz güvenin saygısızlık değil, gerçek başarı olduğunu gösterdi. Baskılanmayınca, fikirleri dinlenince bir öğretmenin ne büyük değerler yetiştireceğini gördük.

Haberin Devamı
https://www.instagram.com/p/B5UcqoMjvzZ/

Benden ufak bir tavsiye: Sahte başarılar devirler, kişiler, mekanlar değiştiğinde elbet bir gün duvara çarpacak. Çocuklarınızın torpilsiz, gerçek başarılar yaşamasını sağlayın. Bir de bırakın herkes kendi bildiği işi yapsın. Öğretmeni daracık bir fikir odasına hapsetmek yerine; sınırlarını ne kadar genişletebiliriz, imkanları nasıl iyileştirebiliriz diye düşünün.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder