Şafak Coştu Sağlık ve eğitim bir ülkenin kaderidir
HABERİ PAYLAŞ

Sağlık ve eğitim bir ülkenin kaderidir

Doktorlara olan nefret bir anda minnete dönüştü. İnanılır gibi değil doğrusu. Tüm toplumda doktor maaşı dillendirilirken, şimdi evinde sosyal izolasyonda olan milletimiz doktorlara minnet etmeye başlamış. Sadece doktor diye sınırlandırmamak gerek; tüm sağlık çalışanlarına minnettarız. Fakat insanların doktorlara yönelik hırsları öyle büyümüş ki sanki 6 yıl tıp okumayı, üstüne 5 yıl asistanlık yapmayı, 2 yıl mecburi hizmete gitmeyi ellerinden almışlar gibi… Şimdi herkes evinde izolasyondayken doktorlar işlerinin başında, her hastayla temas halinde… Sıra beklediği için doktora hakaret eden, kimi zaman darp eden, hatta bazen de öldüren insanlar şimdi doktordan medet umuyor, tedavi bulmasını istiyorlar.

Haberin Devamı

Öğretmen olduğum dönemde bir meslektaşım talihsiz bir açıklama yapmıştı. Torununun göz ameliyatını bir profesöre yaptıracaktı ve o doktorun muayenehanesinden aldığı tüm paranın haram olduğunu belirtmişti. Ne acı! İnsanlara tercih şansı sunuluyor, en iyisi olduğu düşünüldüğü için o doktora gidiliyor ve o doktorun dirsek çürüttüğü yıllar çöpe atılıyordu. Neymiş; insanlığa faydası olmalıymış! Kimse yaptığı işleri beklentisi olmadan yapmıyor. Geçinmek ve iyi yaşam koşulları insanın doğasında olan istekler. Her mesleğin insana faydası vardır: o zaman hiçkimse para kazanmasın mı? Kaldı ki 36 saat nöbet tutup ertesi gün nöbet izni olmayan, senelerce hem çalışıp, hem okuyan, hem araştıran bu insanların yaptığı işi sadece "İnsanlığa fayda sağlamalı" diye az paraya biat etmek zorunda bırakmamalıyız.

İyi ki varsınız

Sağlık ve eğitim bir ülkenin kaderidir

Ben alınan risklerin, çürütülen dirseklerin, beyazlaşan saçların karşılığının 5-9 bin TL olmadığı görüşündeyim. Sağlık ve eğitim bir ülkenin kaderidir. Dolayısıyla mutsuz çalışanlar yaratılırsa bir süre sonra insanlar nitelikli çalışan olmak yerine, YouTube’da oyun kutusu açan insan olmaya yönelecekler.

Söylediklerim sadece doktorlar için değil. Kimse kimsenin okuma hakkını elinden almıyor. Kendi tembelliğimizin sonucunu insanların başarısına yükleyip aşağı çekme çabası toplum olarak bizi hiçbir zaman ileri götürmez. Hayata verilen emek aynı değildir; bu yüzden alınan karşılık da aynı olmaz.

Haberin Devamı

Tüm sağlık çalışanlarına bu buhranlı günlerde teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder