Şafak Coştu Uzm. Dr. Pınar Cömert: Ameliyatsız da burun estetiği mümkün
HABERİ PAYLAŞ

Uzm. Dr. Pınar Cömert: Ameliyatsız da burun estetiği mümkün

Sanırım bu coğrafyada yaşayan insanların fiziksel olarak en çok şikayetçi olduğu konu burun. İnternette gezinirken Pınar Cömert’in burunlar üzerinde ameliyatsız da şaheserler yarattığına denk geldim. Hemen kendisiyle iletişime geçtim. Burun ve merak ettiğim tüm işlemleri sordum. Hem kendi hem de sizin kafanızdaki soru işaretlerini giderdim.

Dermatoloji deyince aklımıza hemen ciltle ilgili çalışmalar geliyor. Fakat sizi araştırırken ameliyatsız burun estetiği yaptığınıza rastladım. Nedir bu ameliyatsız burun estetiği?

Haberin Devamı

Yüzde en çok dikkat çeken yapılardan biri burun olup; kemerinin düz, ucunun yukarıda olması kişilere ayrı bir estetik güzellik sağlar. Ameliyatsız burun estetiğinde biz dolgu ile kemerli, kavisli, inik burunların kemerli kavisli kısmını düzeltip inik olan burun ucunu yukarı kaldırabiliyoruz. Sonuçta ameliyata gerek olmadan, burunu önden ve yandan büyütmeden,5-10 dakika gibi kısa bir sürede buruna estetik bir şekil verebiliyoruz.

Uzm. Dr. Pınar Cömert: Ameliyatsız da burun estetiği mümkün

Yüz işlemlerinde insanların birtakım çekinceleri oluyor. En çok doğal olmamasından ve geri dönüşü olmayan bir değişiklik olmasından korkuyorlar. Siz işlemleri yaparken nelere dikkat ediyorsunuz?

Yüze yaptığımız medikal estetik işlemlerde doğallığı sağlamak ana hedef olmalı. Doğallık için öncelikle yüz, gıdı bölgesi ile beraber ayrıntılı değerlendirilmeli, yüzdeki oranlarda eksik bölgeler tespit edilmeli, yüzü kaldıran bölgeler hesaplanmalı, deri kalitesine bakılmalı. Medikal estetik işlemlerde amaç; hacim kayıplarının yerine konup, altın oranda eksiklerin tamamlanması, yüze dinlenmiş bir ifade kazandırılması olmalı. Deri vücudumuzun en büyük organı. Derideki matlık, renk değişimleri, kırışıklıklar bizi olduğumuzdan yorgun ve yaşlı gösterebilir. Bu nedenle medikal estetik işlemlerde ayrıca deri kalitesi artırılmalı, derideki parlaklık ve nem ihtiyacı sağlanarak deri sağlığını artıran işlemler de protokole eklenmeli.

Uzm. Dr. Pınar Cömert: Ameliyatsız da burun estetiği mümkün

Baby Face Thulium Lazer nedir, kimlere yapılır ve ne gibi avantajları vardır?

Baby Face Thulium lazer deri sağlığını artıran işlemlerden biri. Baby Face Thulium lazer uygulaması, cildi canlandırıcı, renk açıcı ve besleyici bileşikleri; lazerin uyarıcı etkisi ve açtığı kanallarla cildin en alt tabakasına dağıtır. Yaşlanan ve hasar gören cildin genel görünümünü iyileştirir, cildi aydınlatır, tonajı eşitler, parlatır, nem kazandırır ve gözenekleri sıkılaştırır. Kişiyi sosyal hayattan uzaklaştırmadan; yüz, el ve dekolte bölgesinde hızlı bir yenilenme sağlar.

Haberin Devamı

Kadınların en çok rahatsız olduğu konulardan biri de göz altı morlukları. Bu morluklar için ne gibi işlemler uyguluyorsunuz?

Gözaltı morlukları kişiyi psikolojik olarak sosyal hayattan uzaklaştıran, rahatsız eden estetik bir sorun. Genetik olabileceği gibi yaşlanma sürecinde önyüz, gözaltı ve şakakta kemik erimesi ve yağ pedlerinin hacim kaybından kaynaklanabilir. Gençlerde genelde genetiktir, gözaltındaki ince damarlanmalar ve çöküntüler, gözaltı derisindeki elastikiyet kaybı ve lekelenmeler nedeniyle olur. Erken yaştaki gözaltı çökmeleri morlukları, kişiyi olduğundan daha yorgun gösterip farklı anlaşılmasını sağlar. Erkenden yapılacak lazerler, gözaltı ışık dolgusu, mezoterapi ve PRP gibi yöntemlerle ileriye yönelik önlem almak ve dinlenmiş ifade sağlamak mümkün olur.

Haberin Devamı

Uzm. Dr. Pınar Cömert: Ameliyatsız da burun estetiği mümkün

Yaşlanma süreciyle ise morarma ve çökmelere ilave olarak torbalanmalar da oluşabilir. Gözaltı tek başına değerlendirilmemeli. Göz çevresindeki yaşlanma şakak, elmacık ve ön yüzde volüm kaybıyla başlar. İleri yaşta gözaltına yapılacak uygulamalarda bu üç bölgedeki volüm kayıpları giderilmeli, daha sonra gözaltındaki renk koyuluğuna gözaltı ışık dolgusuyla müdahale edilmeli. Erken dönemde torbalanmalar eritici mezoterapiler ve dolgular İle azaltılır. İnce kırışıklıklarda; lazerle onarıcı tedaviler ve botilinum toksin, mezoterapi, PRP ve gençlik aşısı işlemleri ile tedavi desteklenmelidir.

Medikal estetik işlemlerle kişi kendini aynada dinlenmiş ve sağlıklı gördüğünde mutlu olur. Olduğu yaşın iyisi; sağlıklı, parlak, pürüzsüz bir deri kişinin gün içindeki hayata bakışını pozitif yönde etkiler.

Kadınlar dedim fakat erkek hastalarınızın dermatolojiye ilgileri nedir?

Erkeklerin bu işlemlere bakış açısı son yıllarda değişti. Artan sosyal hayat, zorlayıcı yaşam koşulları imaj devri çağı ile erkeklerin medikal estetik işlemlere ilgisi giderek artıyor. Erkek işlemleri, yüz oranları biraz farklı. Erkekler daha çok toplumdaki konumlarını kuvvetlendirici işlemler istiyor. Aşırı sert ifadeden kurtulma, dinlenmiş bir görüntü için botulinum toksin uygulaması en ucuz ve en kolay yöntem. Sivri elmacık kemiği erkeksi bir ifadenin olmazsa olmazı. Güçlü kare biçiminde çene hatları dış imajı güçlendiren bir görünüm. Tabii sağlıklı, parlak, eşit tonlu deri erkeklerde de çok önemli. Parlak bir deri bizi temiz ve mutlu gösterir.

Uzm. Dr. Pınar Cömert: Ameliyatsız da burun estetiği mümkün

40’lı yaşlardaki kadınlar için ne gibi işlemleri önerirsiniz?

40’lı yaşlarda yavaş yavaş deri kalitesi azalmaya başlar, ince kırışıklıklar görülür, hafif volüm kayıpları oluşur. Daha çok lazer destekli uygulamalar, mezoterapi, PRP, gençlik aşıları ile deri kalitesi artırılarak ileri dönem sarkmalara karşı önlem alınabilir. Ufak volüm kayıpları mini dolgularla yok edilir. Tabi yüz oranında eksik olan noktalar; alın, burun, dudak ve çene noktalarına yapılacak dokunuşlar müphem, anlaşılmayan bir güzellik sağlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder