Sağlıklı Yaşam ve Medikal Estetik Uzmanı Sevgi Ekiyor Corona virüste kişisel bakımın önemi
HABERİ PAYLAŞ

Corona virüste kişisel bakımın önemi

Corona virüs sebebiyle bilim insanlarının en önemli önerisi, el hijyenine dikkat etmek. Fakat el hijyeninde aşırıya kaçtığımızda, ki buna çok miktarda asidik ve alkolü yüksek ürün kullanımını örnek verebiliriz, ellerimiz de kuruluk ve çatlaklıklar olur. Ben de bir olarak el hijyenime dikkat etmek amacıyla birçok alkollü ve asidik ürün kullanıyorum fakat ellerimde çatlaklık olmuyor. Siz de benim gibi ellerinizi yıkadıktan sonra günde 3-4 kere krem kullanabilirsiniz. Ozon ve aloe vera içerikleri kremleri tercih ederseniz elleriniz nemlenerek çatlamaz. Evinizde bu kremlerden yoksa ufak miktarda zeytinyağını elinize damlatabilirsiniz.

Haberin Devamı

Corona virüste kişisel bakımın önemi

Yüzümüze gelecek olursak... Aloe vera, E vitamini ve hyalüronik asit içeren ürünler yüze çok iyi gelir. Evde bakım yapmak isterseniz ve cildiniz akneliyse, ki bu dönemde stresten yüzümüzde akneler oluşmaya başlamış olabilir, önerim salisilik asit içerikli besinler avokado ve elma, baharat olarak da kekik ve acı biber kullanmanız.

Yağlı ciltler için peeling

Cildiniz yağlıysa veya akne kalıntıları varsa, şöyle bir formül önerebilirim: Elma veya avokado dilimleyip içine bir yarım limon suyu ve biraz su katın. Eğer cildinizde pütür pütür bir hissiyat varsa bir kaşık kahve de ekleyebilir, sonrasında bunu karıştırarak kendinize peeling yapabilirsiniz. En büyük peeling aracı karbonatlı sudur. Bir bardak suya az miktarda karbonat koyup üzerine çok az sirke damlatarak karıştırabilir ve bu suyla yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Bu bakımlar cildinize tazelik katar.

Cildinizi nemlendirmek için ise yoğurt kürleri ya da salatalık özü gibi kürler öneririm. Bir kaşık yoğurda, az miktarda su, biraz da zeytinyağı koyarak karıştırıp cildinize uygulayın. Bu bahsettiğim karışım günü kurtarma bakımından oldukça önemli.

Kahve peelingi

Vücudunuzu arındırmak ve ölü dokuyu atmak için ise uygulanabilecek yöntem; eskiden hamamlarda kullanılan keseyle kahve peelingi yapmak. Sıcak suyun içinde beklettiğiniz bir miktar kahveyi vücudunuza sürün, kahveyi biraz sertleştirmek isterseniz içine sirke ve limon gibi asidik bir içerik katarak hem sertleşmesini hem de sürülmesini kolaylaştırabilirsiniz. Vücudunuz zaten nemli olduğu için karışıma su katmanıza gerek yok, kahve-sirke ya da kahve-limon başlıbaşına ölü dokulardan kurtulmanızı sağlar.

Haberin Devamı

Corona virüste kişisel bakımın önemi

Takviye gıda kullanımı ve doğru beslenme

Takviye gıda kullanımında bazı meslek gruplarına mensup kişileri ayırt etmemiz gerek. Örneğin deri fabrikası veya ayakkabıcılık mesleğiyle uğraşanlar ağır metallere çabuk erişebilir. Bununla birlikte evde çizilmiş bir tost makinası veya tavanız ya da amalgam dolgulu dişiniz varsa; kurşun, civa gibi ağır metalleri vücudunuza almanız kolaylaşır. Bu gibi durumlarda önerdiğimiz tedavi yosun özü. Yosun özü piyasa da spirulina gibi kapsül halinde sıkıştırılmış ürünleri içerir. Ağır metal atılımıyla birlikte bağırsak detoksu da sağladığından hastalara içmelerini öneririz. Bu dönemde probiyotik kullanımının önemi yadsınamaz; çünkü bağırsaklarımızda bağışıklığımız için önemli bir rol oynar. 2 ay boyunca geceleri yatmadan önce günde 1 tane iyi bir probiyotik markasından faydalanacak şekilde kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bunların dışında kükürtlü sabun önemli, duşunuzu kükürtlü sabunla almayı deneyebilirsiniz.

Glutatyon kullanımının önemi

Vücutta oksidanlar ile antioksidanlar denge halindedir. Oksidanların fazlalığı ya da azlığı, oksidan madde lehine kaydığında canlı için hayati önem arz eder. Oksidanların artışı; KV hastalıklar, GIS rahatsızlıklar, diabet, yaşlanma, solunum, boşaltım bozuklukları, alzheimer, spermde fonksiyon bozukluğu, infertilite (kısırlık), hafıza bulanıklığı, parkinson gibi sistemik rahatsızlıklara ve ciltte erken yaşlanma, cilt hastalıkları, rose, sedef, akne, leke, vitiligo, dermatit ve alerjilere neden olur.

Hayatımızda karşılaşmaktan kaçınmakta güçlük çektiğimiz zihinsel stres veya vücut yorgunluğundan kaynaklı stres; UV, X-ray, gama, mikrodalga ışınları, asbest, benzen, hava kirleticiler; kloroform ve diğer trihalometanlar, su kirleticiler; temizlik ürünleri, tutkal, boya, parfümler ve böcek ilaçları; alkol ve sigara kullanımı, sigara-egzoz dumanı da oksidan salınımını artttıran nedenler. Glutamik asit, glisin ve sisteinden oluşan, üç aminoasitli suda çözünür bir tripeptit. Vücutta üretilen hücre içinde bulunan en güçlü, ana antioksidan, antikanser olarak da anılır. En sık kullanım alanları cilt beyazlatma, detoksifikasyon, üreme sağlığı, sporcu beslenmesi (doping olmamasından), bağışıklık kuvvetlendirir, hafızayı güçlendirme, görme sağlığıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder