Samet Aybaba Sadece kupa değil
HABERİ PAYLAŞ

Sadece kupa değil

Beşiktaş Kayseri’de oynanan Türkiye Kupası final maçında oyuna çok iyi başladı. Maçın hemen ilk bölümlerinde Quaresma karşı takımın savunma hatasından kaynaklanan net pozisyonlar yakaladı. Eğer onları kalitesine yakışır şekilde kullansaydı daha ilk yarıda Beşiktaş kupayı kazanacak skoru elde ederdi. Ancak yakalanan pozisyonlar harcandı. Maçın ikinci yarısında ise roller değişti. İstanbul Büyükşehir Belediye sahanın her yerini kullandı. Kalabalık bir orta alan kurgusuyla başladı ikinci yarıya ve çabuk top kullandılar.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Beşiktaş bu bölümde hiç etkili olamadı. Yıldız oyuncuların böyle maçlarda böyle bölümlerde ortaya çıkması lazım. Ama Guti ve Quaresma kötü olunca ikinci yarıda oyunun kontrolü tamamen İstanbul Belediye’nin elindeydi. Maçın normal süresi berabere sonuçlanınca uzatmalara geçildi. Uzatmanın ilk 15 dakikalık bölümünde Beşiktaş maçın başında olduğu gibi yine çok etkiliydi. 3, 4 net pozisyon yakaladı. İkinci golü hatalı yiyen İstanbul Belediye’nin kalecisi Hasagiç bu net pozisyonlarda müthiş kurtarışlar yaparak kalesini gole kapadı. Bu anlarda Hasagiç müthiş bir performans göstererek maçın penaltılara gitmesini sağladı.

Penaltılarda da kupa Beşiktaş’ın oldu. Bu anlamda kazanılan sadece kupa değil aynı zamanda Avrupa’ya gidiş bileti. Ve ayrıca kötü geçirilen bir sezonda önemli bir teselli. Fakat şu gerçek de gözardı edilmemeli. Beşiktaş’ın içinde çözülmesi gereken çok önemli sorunları var. Yıldız oyuncuları kalitelerini her maçta her durumda göstermeli ve takım olabilmeyi öğrenmeli. Beşiktaş taraftarı Kayseri’de de takımlarını yalnız bırakmadı ve müthiş bir destek verdi. Son olarak teknik direktör Abdullah Avcı başta olmak üzere bütün İstanbul Belediyespor’u da kutluyorum. Hem finale çıktı hem de finalde müthiş mücadele ettiler. Kupa onların da olabilirdi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder