Sayım Çınar Sayım'ın bavulu
HABERİ PAYLAŞ

Sayım'ın bavulu

Haberin Devamı

Bu hafta kitap bavulumda, yine kimselerin bilmediği güzel haberler var. CNN Türk ekranlarından tanıdığımız Fatih Türkmenoğlu’nun yeni kitabından bahsedeyim önce. 2012 baharına hazırlanan kitabın adı ‘Hayat Gezince Güzel’. Gezmek; huzur bulamayan bünyenin rahatlamak, mutlu olmak, eğlenmek, kendine gelmek için yaptığı güzel bir eylemdir. Fatih’in bu gezi kitabında ülkemizden özel tatil yerleri olacak. Bu kitabı İnkılap’ın yayınlayacak olması da ayrı bir şans. Bir diğer haberim: Çocuk ve gençlik edebiyatı yayıncılığında 15. yılını kutlayan uzman yayınevi Günışığı Kitaplığı tarafından düzenlenen Eğitimde Edebiyat Seminerleri’nin üçüncüsü, bugün. Etkinlik, İSTEK Acıbadem Okulları’nın katkılarıyla gerçekleşecek. Katılım ve ayrıntılı bilgi için: seminer@gunisigikitapligi.com

[[HAFTAYA]]

SİNEMAYA UYARLANAN HAYAT HİKAYESİ

Düşler Bahçesi- Benjamin Mee/Callisto Kitap

Benjamin Mee, ailesini alıp iki yüz egzotik hayvanla komşu olacakları bir hayvanat bahçesi satın almaya karar veriyor. Ancak bunun için ihtiyaçları olan 1 milyon pound da babalarından miras kalan evin satışıyla ellerine geçebilecek. Bu heyecanlı romanın bir diğer özelliği ise sinemaya uyarlanmış olması. Yönetmenliğini Cameron Crowe yapmış. Başrolleri ise Oscar ödüllü Matt Damon ve dört kez Altın Küre adayı olan Scarlett Johansson paylaşıyorlar. Film 20 Ocak 2012’de gösterimde olacak. Hem filmi izlemeye hem kitabı okumaya ne dersiniz?


Gerçek bir edebiyat şenliğ
i

Yazınsal Yaşamlar-Ünlü Yazarların Gizli Yaşamları- Javier MarÌas/Can Yayınları


Javier MarÌas, birçok ülkede büyük ilgi gören Yazınsal Yaşamlar’da, ünlü yazarların kısa yaşam öykülerini sevecen ve saygılı ama epey de alaycı bir yaklaşımla sunuyor. Faulkner ve Conrad’dan James Joyce ve Henry James’e, Arthur Conan Doyle ve Robert Louis Stevenson’dan Turgenyev ve Thomas Mann’a, Rainer Maria Rilke ve Malcolm Lowry’den Rimbaud ve Oscar Wilde’a, Mişima’dan Laurence Sterne’e, pek çok yazarı, gerçeklerden sapmadan neredeyse birer roman kişisine dönüştürüyor; onların gizli dileğinin de bu olduğu inancıyla.

SİYASİ POLİSİYE


Beş Parasızdım ve Kadın Çok Güzeldi- Derviş Şentekin/Kırmızı Kedi Yayınları


Radikal Gazetesi Kitap Editörü Derviş Şentekin’in ilk romanı Kırmızı Kedi Yayınları tarafından yayımlandı. Kahramanımız kayboldukça buluyor yollarını, kaybolabildikçe yolları aydınlanıyor. ‘Beş Parasızdım ve Kadın Çok Güzeldi’ oyunu bol bir roman. 41 bölümden oluşuyor. Bu romanı, 41 hamlelik bir satranç oyununa benzetebiliriz. Kitap, klasik anlamda bir polisiye değil. Siyasi bir polisiye gibi dursa da aklın katiller karşısındaki yenilgisinin kaçınılmaz olduğunu anlatan bir roman.

HER Fotoğrafın bir öyküsü vardır!

İstanbul- Ara Güler/Point Hotel Taksim

Point Otelleri’nde her zaman Ara Güler’e özel bir ilgi duyulur. Taksim Point Otel bunu fazlasıyla doğruluyor. Bu otel Ara Güler’in bitmeyen bir sergisi gibi. Bu kitapta da yer alan bir fotoğraftan bahsetmek istiyorum: Bir geminin luombozundan elini çıkarmış olan gemici, limanda bekleyen karısına bir kağıt uzatıyor... Bu fotoğraf beni çok duygulandırır. Ara Güler’in fotoğraflarının sihri, hepsinin sahici ve samimi olmasıdır. Point Otel’in sanatla olan ilişkisinin devam ettiğini gösteren bu önemli kitap, yakında raflara çıkacak. Point Hotel’in Genel Koordinatörü Gökhan Özbek, kaybolan İstanbul’u bize tekrar izlettirmeyi başarmış, teşekkürler!

Fotoğraflardaki duygular hep saklı kalır


Ara Güler- Eczacıbaşı Fotoğraf Sanatçıları Dizisi

Bir Ara Güler kitabı daha! Bu kitap, Ara Güler’in klasikleşmiş İstanbul ve Türkiye fotoğraflarından dünyanın farklı coğrafyalarındaki karelerine ve portrelerine kadar uzanıyor. Konsepti ve tasarımı Bülent Erkmen’e ait olan, editörlüğünü Umut Sülün’ün yaptığı kitapta ayrıca Haluk Çobanoğlu’nun giriş yazısına ve Ara Güler ile yapılmış özel bir röportaja da yer veriliyor. Kitap metinleri, Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde sunuluyor. Kitaba, Ara Güler imzasıyla sahip olmak isteyenler için, 24 Aralık Cumartesi günü saat 13.00’de Kanyon D&R’da imza günü düzenleniyor.

Aşkın en çok nesini seviyorsun?


Beni Bir Tek “Aşk” Aldatmadı- Mehmet Coşkundeniz /Destek Yayınları

Aşk, gerçek sabrın ne olduğunu keşfetmemizi sağlıyor. Mehmet yıllardır “aşk” konusunda yazılar yazıyor, aşkın kutsallığını her defasında bizlere tekrar anlatıyor. Bu kitabı okurken kendinizi sorguluyorsunuz. Aşkın, her insan için anlamı başkadır. Mehmet yaşanmışlığı, ayrılığı, hasreti en içten duygularıyla anlatıyor, aşka bir adım daha yaklaşıyor. Aşk her defasında da tanımlanmayan bir duygudur. Bir girdabın içine düşersiniz neler olacağını öngörmeniz mümkün değildir. Yağmurlu bir günde parlayan bir güneşe yaklaşmaya var mısınız?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder