Sayım Çınar Sayım'ın bavulu
HABERİ PAYLAŞ

Sayım'ın bavulu

Haberin Devamı

Türk ve dünya edebiyatının saygın yapıtlarını titizlikle seçerek yıllardır çocuklar ve gençlerle buluşturan Günışığı Kitaplığı, bütün kitaplarını bir arada tanıttığı Güz 2012 Kataloğu’nu yayımladı. Yaş gruplarına göre tema ve sınıf önerileriyle hazırlanan yeni katalog; okurların, öğretmenlerin, kütüphanecilerin, araştırmacı ve eleştirmenlerin kullanımına sunuluyor.

Türkiye çapında ücretsiz olarak dağıtılan 92 sayfalık katalogta Hacer Kılcıoğlu, Yeşim S. Armutak, Fadime Uslu, İsmet Bertan, Suzan Geridönmez ve Necdet Neydim gibi Türkçe’nin özgün kalemlerinin yeni eserlerinden James Krüss, Zoran Drvenkar, Christine Nöstlinger, Bianca Pitzorno, Sabrina Rondinelli gibi Avrupa edebiyatının önemli isimlerine kadar 15 yeni kitap tanıtılıyor.

[[HAFTAYA]]

Cemil Kavukçu’dan Gündüz Kâbusları

Aynadaki Zaman- Cemil Kavukçu Can Yayınları

Yıllar önce Kavukçu’nun ‘Yalnız Uyuyanlar İçin’ adlı öykü kitabında, çocukluğumun ramazan davulcusunu aramıştım. Edebiyatımızın usta öykücüsü Cemil Kavukçu, öyküseverlerin yakından tanıdığı ve tutkuyla izlediği kocaman bir dünya yarattı. Öykücülüğümüze, daha önce hiç ele alınmamış yepyeni tipler kattı. ‘Aynadaki Zaman’ yazarın, kendi öykü evrenini zenginleştirme kararının bir ürünü. Kavukçu bir yandan alıştığımız çevreleri; denizi, denizcileri, kasabayı, yapayalnız kent insanını ele alırken bir yandan da gerçekdışına; fanteziye, kelimenin tam anlamıyla “alacakaranlığa” yöneliyor bu kitabında.

Masallarla Beslenen Sürgünlük


Cem Sultan- John Freely Everest Yayınları

John Freely tarafından yazılan ‘Cem Sultan’ Everest Yayınları’ndan çıktı. ‘Rönesans Avrupası’nda Tutsak Bir Şehzade’ altbaşlığıyla yayınlanan kitap raflardaki yerini aldı. 1923’te kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin son verdiği Osmanlı İmparatorluğu dönemine, Cem Sultan ile yapılacak tarihi yolculuğa hazır olun. 1926 yılında New York’ta doğan John Freely’in titiz araştırması sonucu okurla buluşan kitapta topu topu saltanatı yirmi gün sürmüş bir şehzadenin, Cem Sultan’ın efsanelerle, masallarla beslenen sürgünlük yıllarını bulacaksınız. “Tahta kardeşi Bayezid değil de o geçseydi neler olurdu?” sorusunun sıkça sorulduğu kitapta bu yiğit şehzadenin trajedisine tanıklık edeceksiniz.

Cariyelerin Özel Hayatları

Sancaktan Saraya- M.Çağatay Uluçay/Yapı Kredi Yayınları

M. Çağatay Uluçay geniş bir tarih yelpazesinde kalem oynatmış, pek çok konuda ilklere imza atmış bir araştırmacıdır. 1930’lu yılların sonlarından itibaren vefatına kadar devam eden çalışmalarında yerel mahkemelerin kayıtlarıyla Osmanlı Arşivleri’ndeki belgelerden yararlanması onu “özel” ve “öncü” kılmıştır. Uluçay biyografiden menakıbnâmeye, kültür tarihinden kurum tarihine, yerel araştırmalardan Osmanlı haremine, eşkıyalık hareketlerinden âyanların yönetim ve davranış biçimlerine, halk edebiyatından musiki tarihine, padişahların devlet ve harem hayatlarından sultanların, vâlide ve hanım sultanların, cariyelerin özel hayatlarına varıncaya kadar bugün de değerini koruyan yazı ve kitapların yazarı olarak bilinir.

Kentlilere Kentsel Kararlarda Yer Alma Hakkı

Tasarım Demokrasisi ve İstanbul- Ece Ceylan Baba/Sosyal Yayınları


Küreselleşme kavramı özellikle son yıllarda dilimizden düşmüyor. Bu kavram, son derece geniş. Onun yalnızca sosyo-ekonomik etkilerinden söz etmek büyük hata olur. Mimar Dr. Ece Ceylan Baba, ‘Tasarım Demokrasisi ve İstanbul’ adlı inceleme çalışmasına, küreselleşme kavramını açıklayarak başlıyor. Tarihi süreci inceledikten sonra küreselleşme politikalarının metropoller üzerinde yarattığı değişimi ortaya koyuyor. Günümüzdeki metropol kavramını analiz eden Baba’nın özellikle altını çizdiği çıkarsaması ise ulus-devlet güçlerinin zayıflamasının metropollerin dünya düzeni içinde yarışır hale gelmesine yol açması.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder