Sayım Çınar Sayım'ın bavulu
HABERİ PAYLAŞ

Sayım'ın bavulu

Man Booker Roman Ödülü sponsorlarının 2007’den beri düzenlediği Man Asian Edebiyat Ödülü’nün uzun listesinde Elif Şafak ve Orhan Pamuk da var. Aralarında Hindistan, Afganistan, Japonya ve Türkiye’nin de bulunduğu 34 ülkenin yazarlarının, İngilizce yazılmış ya da İngilizceye çevrilmiş eserleriyle aday olabildiği ödüle, bu sene Elif Şafak ‘Honour -İskender’ adlı kitabıyla aday. Ocak ayında yazarların bir bölümü elenip kısa liste yayımlanacak ve kazanan, Mart 2013’te Hong Kong’da yapılacak bir törenle açıklanacak.

Haberin Devamı

Hayat İnsan ile Barışmak İstemektedir

Hepinize Etkin Okumalar

Oğuz Demiralp/Yapı Kredi Yayınları

Eleştirel denemeleriyle günümüz edebiyatına derin bakışlar getiren, inceleyip yorumladığı yazarlarla kendi kanonunu oluşturan Oğuz Demiralp, Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan kitabında birbirinden bağımsız yazılarını ve “metin değeri” taşıyan soruşturma yanıtlarını bir araya getiriyor. Edebiyata geniş bir kültürel ufukla ve keskin bir uygarlık bilinciyle yaklaşan, kendi dilini ve estetik dünyasını oluşturmuş üslûpçu bir kalemin verimleri var bu kitapta.

[[HAFTAYA]]

Onun Tek Bildiği Yapılmamışı Yapmak

Birand: Bir Ömür, Ardına Bakmadan

Can Dündar/Can Yayınları

Haberciliğin usta ismi Mehmet Ali Birand’ı anlatan kitabın çok satacağını düşünüyorum. Kitapta Birand’ın geçmişine dair çok önemli ayrıntılar bulunuyor. Birand; tabuları yıkarak Abullah Öcalan ve M. Ali Ağca ile; Thatcher, Mitterrand, Arafat gibi yaşadıkları döneme damgasını vurmuş politikacılarla röportajlar yaptı. Haber programları, 35 yılı bulan köşe yazarlığı, araştırmalar, sayısız ödül ve adının etrafında kopan fırtınalar... O hâlâ en çok izlenen haber bülteninin anchorman’i olarak her gün milyonların karşısına çıkıyor.

Bütün Rollerde Aşk Var

Hayat... Sen Benimsin

Nilgün Belgün/Doğan Kitap

Nilgün Belgün hayatını, tiyatro aşkını, medyada gündem oluşturan ilişkisini bu kitapta anlattı ve her zamanki gibi hayata tatlı tatlı meydan okudu. Hayatını tek kişilik müzikli, danslı bir tiyatro gösterisi gibi yaşayan Nilgün Belgün bu kimi zaman neşeli kimi zaman hüzünlü yaşam öyküsünü kitabında anlatıyor. Nilgün Belgün, oyunculuğun bilgece bir şey olmadığını, daha çok doğallık ve empati yeteneğine bağlı olduğunu ifade ediyor. Kitabı yayına hazırlayan Gülenay Börekçi hakikaten iyi bir iş çıkarmış.

Haberin Devamı

O Bir Sultan

Sinemam ve Ben

Türkan Şoray/Ntv Yayınları

Fuarda görücüye çıkan eserlerden biri de Türkan Şoray’ın otobiyografisiydi. Yeşilçam’ın sultanı, hayatını kendi kelimeleriyle anlattı. ‘Sinemam ve Ben’ büyük yıldızın sadece kariyeri değil, “Türkan Şoray imgesi”nin gerisindeki insanı, dertlerine, zaaflarına, sevinçlerine, pişmanlıklarına kadar tanıyacağımız açık sözlü bir anlatım.

Cesaret İçeren Denemeler

Bugün Farklı Düşünüyorum

Zadie Smith/Everest Yayınları

‘İnci Gibi Dişler’ romanı ile yazarlığa adım atan ve geniş bir okur kitlesinin beğenisini kazanan Zadie Smith denemelerini okurlarıyla buluşturdu. Zadie Smith, ilk kitabı ‘İnci Gibi Dişler’in müsveddesini yayınevine götürdüğünde 21 yaşındaydı. Cambridge’deki son senesinde tamamladığı roman yayımlandığında büyük ilgi gördü. Cesaretli denemeleriyle, Zadie Smith okurlarıyla tekrar bir arada...

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder