Sayım Çınar SAYIM'IN BAVULU
HABERİ PAYLAŞ

SAYIM'IN BAVULU

Haberin Devamı

Bu aralar daha çok tarihi kitaplar okunmaya başladı. Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan’ın entrikalarla iç içe geçmiş hayat öykülerine iyice vakıf olduğumuz şu günlerde Cahit Ülkü ‘Suların Getirdiği Padişah, II. Selim’ adlı romanıyla, bu kez II. Selim dönemini anlatmakla kalmıyor, tarihi de bambaşka bir açıdan yorumluyor.

Cahit Ülkü “Resmi Tarih”e temelden ters düşmesiyle dikkat çeken romanında, asıl olarak iki sarsıcı sorunun yanıtını arıyor; Sultan Selim’in gerçek babası Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman yerine, Hazarlı bir Musevi miydi ve dolayısıyla Sultan Süleyman’dan itibaren Osmanlı nesli değişti mi? Osmanlıların ve Anadolu Alevilerinin soyu Hazaryalı Musevilere mi dayanıyor? Önümüzdeki günlerde tartışmalara konu olabilecek bu romanı Sayfa6 yayınları yayımlıyor. Bakalım neler olacak?


TÜRKAN SAYLAN’IN SON VASİYETİ[[HAFTAYA]]
Son Nefeste Son Savunma
Türkan Saylan-Hüseyin Karataş
Siyah-Beyaz Kitap

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kurucusu Prof. Dr. Türkan Saylan’ın ölümünden önce Avukatı Hüseyin Karataş ile yazmaya başladığı, son vasiyeti olan ‘Son Nefeste Son Savunma’ yayımlanıyor. Prof. Dr. Türkan Saylan’ın son vasiyeti yerine getirildi. Siyah Beyaz Kitap tarafından yayımlanan ve Türkan Saylan ile Hüseyin Karataş imzasını taşıyan kitap, Fethullah Gülen Kasetleri, Terörist Örgütlerine Ödeme İddiası, MİT Raporuna Giriş, Bakanın Davranışı, Gelelim Ergenekon’a gibi konu başlıklarını taşıyor. 185 sayfalık kitapta suçlamalarla ilgili belgeler, bunlar karşısında alınan karar ve konularla ilgili gerçeklere yer veriliyor. Kitabını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yöneticilerine ve avukatlarına ithaf eden Saylan’ın bu eseri çok satacak gibi.

KADIN ALDATIRSA NE OLUR?
Kadın İstediğinde Seks Erkek İstediğinde Evlilik Olur
Murat Ünalan/Cinius Yayınları

Murat Ünalan, eğlenceli bir üslupla kaleme aldığı kitabında 30’lu yaşlardaki bir grup çiftin ilişki meselelerini mercek altına alıyor. İstanbul’un hareketli yaşamının arka planını oluşturduğu bu bir solukta okunan öyküde, hali vakti yerinde dört bekar çift ile bir evli erkeğin birbirinin içine geçen aşk ve dostluk maceralarına tanık oluyoruz. Üniversiteden beri arkadaş olan Tümer, Hakan ve Selim’i tanıyacağız bu kitapta. Sonra onların arkadaşları Ayla, İrem, Nazlı ve Seval ile tanışacağız. Ardından, Asım’ın başından geçenler devreye girecek. Öykü kadın-erkek ilişkisinde karşılaşılabilecek değişik kombinasyonları ve dinamikleri gözümüzün önüne sererken geri planda ise hep aynı fikrin izdüşümleri yankılanıyor; “Kadın istediğinde seks, erkek istediğinde evlilik olur!”

NEW YORK TIMES SEÇTİ
Oda
Emma Donoghue/Doğan Kitap

Jack beş yaşına basmıştır. Jack ile annesi Oda’da tutsak olarak yaşamakta ve sadece birbirlerinden ibaret olan dünyalarında hayal güçleri ve sevgileriyle hayatlarını geçirmektedirler. Oda ve annesi, Jack’in her şeyidir. Annesi Yaşlı Nick adında bir adam tarafından 19 yaşındayken kaçırılıp bu gizli yere hapsedilmiş, orada hayatını sürdürmeye mahkûm edilmiştir. Oda, 2010 Booker Ödülü’nün 6 kitaplık son listesine girdi New York Times’ın seçtiği “2010’un En İyi On Kitabı”ndan biri oldu. Newsweek “Oda’da her türlü duygusal darbe var. Ama duyguyu mümkün kılan şey, kitabın kusursuzca kurgulanmış olması. Oda öylesine güzel düşünülmüş ki hiçbir şekilde yapmacık gelmiyor. Ama uyarmış olayım, bir içeri girdiniz mi, son sayfaya kadar Donoghue’nun gönüllü tutsağı olacaksınız.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder