Selin Çakar Çocuklar Duymasın mı?
HABERİ PAYLAŞ

Çocuklar Duymasın mı?

Haberin Devamı

Eskilerin 'temcit pilavı gibi ısıtmak' diye bir deyimi vardır. Çocuklar Duymasın'ın hali de bu. Tamam ilk başladığında, yayınlandığı dönemde güzeldi, komikti, seyirci sevdi falan filan... Seyredildi, miadını doldurdu ve bitti. Üzerinden yıllar geçmiş bir işi alıp yeniden ekrana getirmek neden anlayabilmiş değilim.

Son zamanlardaki yeni moda da '... akşamına damga vurdu!' başlığı ki aynı şey Çocuklar Duymasın için de yazılmış. Sadece '3 küsür...' reyting almış bir işin nereye ve nasıl damga vurduğunu da ayrıca merak ettim.

Sanırım yapımcının gönlü dizinin kadrosunun ekranda olmamasına bir türlü razı olmuyor ve Çocuklar Duymasın yeniden ekrana taşınıyor. Malum Tamer Karadağlı ve Pınar Altuğ'u dizinin çok izlendiği dönemden sonra farklı bir projede izleyemedik. Ne diyelim. Bari bunca yıldan sonra dizinin adını 'Torunlar Duymasın' olarak değiştirselermiş.

Ne seyrediyorum?


Tv karşısına oturduğum günler bir pazartesi, bir de cuma. Yani zamanımı sadece 'Çember'e ve 'Kalp Atışı'na ayırıyorum ki bu süreyi kendim için gayet yeterli buluyorum.

'Çember'de Serhat Kılıç'ı, 'Kalp Atışı'nda ise Gökhan Alkan'ı hayranlıkla izliyorum. Her iki oyuncu da canlandırdıkları karakterleri seyirciye en iyi şekilde sunuyorlar.

Gökhan Alkan sahip olduğu ışığı daha Kocamın Ailesi'nde oynarken belli etmişti zaten. Orada izlerken de kendi kendime; 'daha farklı, kendini daha çok göstereceği' bir hikayede olsa diyordum. Oldu da. Hem de çok güzel oldu.

Ha Alişan, ha Berdan Mardini


Çocuklar Duymasın mı

Ne yalan söyleyeyim magazinde gündem olmak için kırk yıl önce yapılan bu numaralar eskidi sanıyordum ama yanılmışım. Olayın sosyolojik ve psikolojik çözümlemeleri beni aşar ama bir seyirci gözüyle baktığımda basit bir kaç sorum olacak;

Alişan'ın milyon kere dinlenen, çok acaip satan kaç şarkısı olmuş? Peki ya Berdan Mardini'nin?
Ses getiren, insanların alkışlamaya doyamadığı kaç konser ya da projeye imza atmışlar?
Kaç sosyal sorumluluk projesine öncülük etmişler ya da duyurulmasın da etkin rol oynamışlar?

İşte ancak böyle tepki alacaklarını bile bile bir şeyler söyleyip 'reklamın iyisi kötüsü olmaz' kafasıyla gündem olurlar. Evliliklerinin içinde ne yaşadıkları bizi hiç ilgilendirmez elbette. Kim kimin neresini yıkarsa yıkasın ama insanları 'salak' yerine koyacağım derken de böyle gülünecek durumlara düşmeseniz keşke.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder