Selin Çakar Giden gider, kalan sağlar bizimdir
HABERİ PAYLAŞ

Giden gider, kalan sağlar bizimdir

Haberin Devamı

1) Son zamanlarda arka arkaya yayın hayatına başlayan dizilerin sadece ‘bir kısmı’ istenilen izlenme oranlarına ulaşırken birçoğu sessiz sedasız ekrana veda edecektir. Sağlam bir hikaye ve güçlü karakterler üzerinden şekillenmediği sürece de bu gidenler ne ilk ne de son olacaktır.



2) ‘Aşk Yalanı Sever’ beş hafta önce Pazartesi akşamı buluştu seyirciyle. Fakat maalesef buluştuğu seyirci sayısı diziyi reyting listesinde üst sıralara taşımaya yetmedi. Yayınlanan son bölümün izlenme oranları maalesef tüm gruplarda ‘2’nin altında kaldı. Dizinin tanıtımları yayınlandığında gördüğüm saçları rastalı, salaş kız bana bir başka dizide çok sevilen bir başka karakteri hatırlattı. Şunu görmek lazım ki seyircinin ilgisini her zaman ‘en özgün ve farklı’ olan çekiyor.



3) Malumunuz büyük patırtıyla başlayan ‘Gecenin Kraliçesi’ geçen hafta sessiz sedasız ekrana veda etti. Öyle olunca da Star Tv ‘Göç Zamanı’nı Salı akşamına aldı. Fakat gün değişikliğinin ‘Göç Zamanı’na pek bir faydası olmamış ki izlenme oranları oldukça düşük gelmiş. Yakında o da veda edenler kervanına katılacaktır. Aynı akşama veda edecek bir diğer dizi de Show Tv’de yayınlanan ‘Kış Güneşi’ olunca ‘Salı’nın reytingleri ‘Survivor’, ‘EDHO’ ve ‘Hayat Şarkısı’ arasında paylaşılacaktır. Tıpkı haftalardır olduğu gibi…



4) Bu haftaki izlenme oranlarına bakılırsa Atv’de yayınlanan ‘Aile İşi’ de oldukça kan kaybetmişe benziyor. Dolayısıyla onun da ömrü çok uzun olmayacaktır. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim bir başka şey sevilen dizi ‘İlişki Durumu Karışık’ın final bölümüyle aldığı ‘4,25’lik izlenme oranı… Sanırım Show Tv’nin elinde olsa dizi için verdiği final kararını geri alırdı.



5) Perşembe akşamına veda edeceklerden biri ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’ olacaktır herhalde. Eğer içinde bu kadar güçlü oyuncular olmasa bu zamana kadar sürer miydi onu da bilmiyorum. Tabi bu tarz diziler yurt dışına da satıldığı için bu izlenme oranlarına rağmen ekranda kalabiliyor.



6) Cuma akşamı yayınlanan her dizi ortalama bir izlenme oranıyla durumu kurtarıyor. Fakat benim için bu haftanın sürprizi ‘Arka Sokaklar’ın, ‘Survivor’ı bile geride bırakıp zirveye yerleşmesi. İnanılır gibi değil…



7) Cumartesi yarışına bir haftalık arayla başlayan iki diziden ‘Hanım Köylü’ listede üst sıralara yerleşmeyi başarırken, Show Tv’nin ‘Oyunbozan’ı maalesef oyun dışı kaldı.



8) Pazar akşamları Atv’de ekrana gelen ‘Evli ve Öfkeli’nin de bu sezon sonunda final yapması muhtemel. Giderek seyirci kaybediyor. Ama bu diziye asıl darbeyi maçlar vurdu. 2-3 hafta üst üste dizinin yayınlanması gereken saatte maç yayını verilince seyirci diziden uzaklaştı.


8

Sıradaki haber yükleniyor...
holder