Serhan Sokulgan 10 Kasım'ın hüzünlü hissiyatı hiçbir zaman bitmeyecek
HABERİ PAYLAŞ

10 Kasım'ın hüzünlü hissiyatı hiçbir zaman bitmeyecek

Haberin Devamı

Ata'mızı ebedi yolculuğa uğurlamamızın üzerinden 79 yıl geçti. Çocukluk yıllarımdan gelen ve hiç bitmeyecek olan bu hüzün tablosu belki de hepimiz için aynı. Beynimize ve kalbimize kurulan bu sevgi köprüsü, her 10 Kasım'da
daha da birleştiriyor. Dün tüm gün sosyal medyada paylaşılan Ata'mızın fotoğraflarının yanı sıra Dolmabahçe'den Anıtkabir'e kadar uzanan anma törenleri daha da derinden hissedildi. 10 Kasım'la ilgili sosyal medyadaki tüm paylaşımların içinde beni en çok etkileyen ise Edirne'de anma törenleri esnasında insanlarla beraber saygı duruşuna geçen köpeğin masum halleri oldu. Milyonlarca kişi tarafından paylaşılan bu karenin dışında Tarkan'ın Ata'mızın sevdiği şarkılar arasında yer alan "Kırmızı Gülün Alı Var" isimli şarkıyı kendi sesinden paylaşması çok beğenilip dikkat çekti.

AJDA'NIN 'DESTEKLİ' MUTFAK FOTOĞRAFI

Ajda Pekkan'ın geçen hafta Instagram hesabından paylaştığı fotoğrafı haftaya damgasını vurdu. Ajda'nın mutfakta yemek yaparken paylaştığı fotoğraf için herkes yemek yapmasından daha çok iyi gözüken kalça kısmına takılmıştı. Tüm hafta her gittiğim ortamda ve magazin gündeminde de tarşılıp durdu.

10 Kasımın hüzünlü hissiyatı hiçbir zaman bitmeyecek

Ajda'nın bu taş gibi görünümünü yaptığı spora bağlayıp savunanlar olsa da yakın dönemde çekilmiş arşivden birkaç fotoğraf gözüme iliştiğinde bu durumun destekli iç çamaşırı şah eseri olduğunu anladım.

İSTANBUL'UN YENİ COOL MEYHANESİ

Bir Beyoğlu çocuğu olarak yıllardır en sevdiğim restoranlardan birisi de Gümüşsuyu'nda bulunan Topaz'dı. Zaman zaman yemek yemek ve toplantılar için gittiğim Topaz, İstanbul'un en şık ve cool restoranlarından biriydi. Manzarası ve ambiyansı şahane olan Topaz'ın olduğu yer şimdiler de isim değiştirerek Râna ismini aldı.

10 Kasımın hüzünlü hissiyatı hiçbir zaman bitmeyecek

Daha 1 ay önce açılmasına rağmen Râna'yı herkesten duyar oldum. Modern meyhane havasına bürünen mekana çarşamba akşamı gittiğimde yer bile yer yoktu. Boğaza tepeden bakan ve kısa sürede popüler hale gelen Râna'da mezelerin sunumu da manzara kadar güzeldi. Rahatsız etmeden arka fonda çalan 70'lerden günümüze uzanan Türkçe şarkılar da herkesi belli bir saatten sonra ayağa kaldırıyor.

NAN ŞİŞHANE'DE İTALYAN ESİNTİLER

Uzun süredir dikkatimi çeken Şişhane Nan'a geçen salı akşamı uğradım. Dışarı doğru uzanan kalabalığı merak edip içeri daldığımda bir aperol havuzu ile karşılaştım. Saat 19.30 olmasına rağmen herkesin İtalyanca şarkılar eşliğinde gece yarısı olmuşcasına eğlenmesi beni şaşırttı.

10 Kasımın hüzünlü hissiyatı hiçbir zaman bitmeyecek
Sonradan salı akşamları burada 18.00-21.00 arası aperativo partileri düzenlendiğini öğrendim. Makarna, risotto ve bruschettalar Nan'da açık büfe ikram edilirken gelenler sadece içtiklerini ödüyor. Tunç Ünsal'ın işlettiği mekanın keyiflendiren müzikleri de DJ Tamer Kıvanç'a emanet.

EVSİZ İNSANLAR İÇİN 'HAYATA SARIL' LOKANTA PROJESİ

Yıllardır takip ettiğim "Çorbada Tuzun Olsun" projesi sokakta yaşayan insanlar için düşünülmüş en güzel projeydi. Evsiz insanlara sokak sokak gezilip her akşam dağıtılan çorba ve yemekler onların hayatta kalmasının yegane sebeplerinden biriydi.

Sokakta yaşayan ve toplumda yok sayılan insanların hayatlarına tekrar sarılmak amacıyla kurulan Hayata Sarıl Derneği, evsiz insanlara psikolojik destek, mesleki iş ve yaşam imkanı sunacak bir lokanta açıyor. "Hayata Sarıl" lokantasının çalışanları da evsiz ve ihtiyaç sahibi insanlar olacak.
10 Kasımın hüzünlü hissiyatı hiçbir zaman bitmeyecek

Ayşe Türkçü ve Hayata Sarıl Derneği aracılığı ile kurulan lokantada gündüz herkes ücretli yemek yiyerek derneği destekleyecek. Akşam saatlerinde de evsiz insanlara ücretsiz yemek servis edilecek.

Gönüllü danışman, terapist Yusuf Kulca tarafından evsizlere verilecek haftalık psikolojik destek de bu projenin ne kadar önemli ve kutsal olduğunu gösteriyor.

KOMEDİ FESTİVALİ BUGÜN BAŞLIYOR

BKM'nin iki yıldır kasım ayında düzenlediği komedi festivali bugün başlıyor. Geçen yıl takip ettiğim ve çok keyif aldığım gösterilerin biletleri günler öncesinden bitiyor. BKM'nin "kahkaha ayı" diye nitelendirdiği komedi festivali "Söyleyin de beraber gülelim" sloganıyla yola çıkıyor.

10 Kasımın hüzünlü hissiyatı hiçbir zaman bitmeyecek

11-18 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan festivalde, Yılmaz Erdoğan'dan Ata Demirer'e, Nilgün Belgün'den Suzan Kardeş'e daha birçok isim yer alıyor. Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal ilk kez "Gölge Feslikannarı" ile sahnede olacak Yasemin Şefik'in "Ne Münasebet" adlı stand-up gösterisi de en çok merak ettiklerim arasında.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder