Serhan Sokulgan Hümeyra'nın kadınları
HABERİ PAYLAŞ

Hümeyra'nın kadınları

Haberin Devamı

Şarkıcılığı ve oyunculuğu ile beni tavlayarak kendine hayran bırakan nadir isimlerdendir Hümeyra. Sanatın her yönüne aşık bir kadın olan Hümeyra, 2001 yılında başladığı resim eğitimiyle birlikte yıllar içinde kendini geliştirdikten sonra ilk resim sergisini düzenleyecek.

Hümeyranın kadınları

“Hümeyra’nın Kadınları” ismini verdiği resim çalışmaları, soyut figüratif stilde tablolardan oluşuyor. Nişantaşı Hobi Sanat Galerisi’nde bugün açılan sergi 6 Şubat tarihine kadar görülebilecek. Ben de koşarak ilk gidenlerden olacağım.

SEZEN VE YILDIZ BARIŞ İLAN EDERSE

Sezen Aksu ve Yıldız Tilbe'nin küsme hadisesi yıllardır bitmeyen magazin haberlerinin en başında geliyordu. Nedenleri ve sebepleri hiç bitmeyen bu dargınlık hikayesi tam 24 yıl sürdü. Ara ara Yıldız, Sezen' in çıktığı sahnelere gidip zeytin dalı uzatmış olsa da o malum nahoş meseleden dolayı Sezen hep geride durdu. Aslında Yıldız Tilbe' nin O Ses Türkiye' de Sezen şarkıları söylemesi buzların çoktan eridiğinin de bir göstergesiydi.

Hümeyranın kadınları

Geçen hafta Sezen'in stüdyosunda buluşan ikili, sosyal medyaya koydukları fotoğraf sonrası çok konuşuldular Çoğu insanın şaşırdığı bu barışma sonrası Sezen kolları sıvayarak Yıldız'a bir şarkı hazırlamaya başladı.14 şubat Sevgililer Günü' ne yetiştirmeye çalışılan şarkıda Sezen'in vokal sürprizi yapması da bekleniyor. Sezen'in yıllar evvel Yıldız'a yaptığı şarkıların da çekmeceden çıkarak Yıldız' ın yeni çalışmalarına konması an meselesi diyebilirim.

RTÜK'ÜN BİTMEK BİLMEYEN CEZALARI

RTÜK'ün 'Yetenek Sizsiniz' programında şort giyen 7-11 yaş aralığındaki çocuklar nedeniyle TV8’e 1 milyon TL para cezası kesmesi birkaç gündür konuşulan konular arasında. Benim de çok şaşırdığım ve anlam veremediğim duruma RTÜK açıklama getirerek programım çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıdığını belirtti.

Hadise'nin uzun zamandır yayınlanan "Sıfır Tolerans" şarkısının klibi için de birçok müzik kanalına ceza kesen RTÜK'e tepkiler yağmaya devam ediyor. Kesilen ceza raporunda yine zihinsel ve ahlaki gelişimlere sakıncalı ibaresi ile beraber klibin erkek oyuncusunun üst tarafının çıplak olması, Hadise’ nin de üstünde beyaz bir gömlek ve alt tarafının da sadece gömlekle kısmen kapatılarak yer alması ve ikilinin son derece samimi bir vaziyette olmasını neden gösterdiler.

Hümeyranın kadınları

Hadise sosyal medya hesabından duruma isyan ederek klibine erotik damgası vurdurmayacağını söyledi. "Ben bir kadın olarak buna boyun eğmek zorunda mıyım? HAYIR. 'Erkektir yapar, kadındır susar' zihniyetine sonuna kadar karşı çıkıyorum! Maalesef ülkemizde kadın-erkek ayrımı hâlâ 2018 yılında bu kadar yoğun bir şekilde var ise işimiz zor" açıklaması yaptı. Benim de Hadise' ye çok hak verdiğim bu durum maalesef çok anlamsız ve korkutucuydu. Zihniyet olarak sürekli geriye çekilmeye çalışılan bu sevimsiz durumlar yıl 2018'de bile devam ediyor. Geriye dönüp baktığımda 90'lı yıllarda çekilen video klipler, acaba bu zamanda yayınlansalardı nasıl cezalara mahkum olurlardı diye düşünmek bile istemedim. O zamanki kliplerden örnek vermem gerekirse bakınız Emel Müftüoğlu "Deli Et Beni" ve Metin Arolat "Dert Değil" bunlardan sadece ikisi.

EĞLENCE MODERN MEYHANELERE DÖNDÜ

Gece hayatında bazı dengeler yıllar içinde değişmeye devam ediyor. Geçen son iki yıl içinde kemikleşmiş gece kulüpleri dışında herkes tercihini yemekli eğlenceden kullanıyor. Birçok yatırımcı ve işletme de yeni oluşumlarını bu yönde kullanıyor. Modern meyhane sistemi ile kurulan bu erken saat eğlence küresi, herkesin de yavaş yavaş tercih ettiği bir sistem haline dönüştü.

Hümeyranın kadınları

Akşam yemeği ile başlayan sakin popüler müzik, gece 22.00 sularında hareketlenerek hızlanıyor. En çok tercih edilen 90'lar müziği de bu eğlenceye dahil oluyor. Esnaf Maslak, Rana bu mekanların en iyi örneklerinden.


Sıradaki haber yükleniyor...
holder