Serhan Sokulgan Taksici flörtleri
HABERİ PAYLAŞ

Taksici flörtleri

Haberin Devamı

Metropol insanı koşturma halinde kiminin arabası olsa bile bir yerden bir yere yetişmek için taksi kullanıyor. Gerçi trafik buna ne kadar izin veriyor o da ayrı.

Durak taksileri çok güvenli olsa da birçok kişi bir yere yetişmek için yoldan taksi durdurmak zorunda kalabiliyor. Her ne kadar kapısında durağının ismi yazsa da taksilerin bazılarının yazmayabiliyor.

Bazı taksicilerin kadın erkek demeden gevşek üslupları pervasız rahatlıkları insanı rahatsız edebiliyor. Geçtiğimiz günlerde bir kız arkadaşım yoldan taksiye biniyor ve gideceği yeri söylüyor. "Sizin gibi güzel bir bayanı hemen yetiştirelim" diyor; evet bunda bir şey yok gayet kibar. Arkadaşım her ne kadar telefonu ile ilgilense de taksici sorularına hız kesmeden devam ediyor."Saçınızın rengi çok güzel", "Nerelisiniz" gibi ve devamı gelen.

Başlarda arkadaşım kötü niyet aramasa da gideceği yere yaklaştığında taksici "sizin gibi bir sevgilim olsa" cümlesini kuruyor. Arkadaşım hiç cevap vermezken tam inerken "sizinle bir akşam geçirsem" demesin mi? Arkadaşım parayı fırlatıp iniyor. Kapısında durak ismi yazmadığından plakasını 153 beyaz masaya bildiyor. Diyeceğim şu ki günlük hayatta herkes taksi kullanıyor. İçlerinde çok kibar ve saygılı olanlarda çoğunlukta ama bazıları pervasız kendinden geçip sınırları ve terbiyesini aşabiliyor. Özellikle kadınlara önerim durak taksi yazısı olmayan hiç bir taksiye binmeyin. Ya da yoldan binecekseniz Bi'taksi kullanın.

BAHAR DİYETLERİNE KANMAYIN >>

Nisan ayı gelip yaz yavaştan yaklaşınca herkesi kilo verip bir fit olma telaşı sarar. Bütün kış uyuyan bünyeler birden kendini spor salonunda bulur. Gerçi bu salonlara hatrı sayılı paralar verip gitmeyenler de var. Her gazeteyi açtığımızda bir diyet yazısı ya da her televizyon programında bir diyetisyen muhakkak konuşur.

Yemek reçeteleri verilir, listeler hazırlanır ama bunların çoğu cevap vermez. Bu kilo verme hadisesi kendimden biliyorum herkesin metobolizması göre gerçekten farklı. Eğer kafaya koyduysanız geç kalmış değilsiniz. Kan grubunuza göre beslenme en çabuk cevap vereni derim. Spor salonuna yazılamıyorsanız bile hafta da 4 gün 1 saat tempolu sokaklarda yürüyün. Boğazınızı sadece ekmek ve tatlıdan uzak tutup bu egzersizlerle beraber ne kadar fark ettiğinizi göreceksiniz. Diyetisyen değilim ama kendi uyguladığım metod bende şaşmadı.

ÇOCUK TACİZLERİNE BİR HİKAYE DAHA >>

Yaşadığımız şu süreçte duyduğumuz her cinsel istismar kanımızı donduracak cinsten. Özellikle eğitim veren yerlerde bu hadiselerin yaşanması herkesi delirtiyor. Üzeri örtbas edilen olaylar ve bilmediğimiz niceleri. Almodóvar'un yıllar evvel çektiği "Kötü Eğitim" çocuk istismarını dile getirdiği film bir din okulunda yaşananları anlatıyor. Yine aynı şekilde son dönemde dikkat çeken ,gerçek bir hikayeden uyarlanan "Spotlight" bunun en iyi örneği.

Bugünlerde ortaya çıkan ve hepimizin canını acıtan cinsel istismar ve tecavüz olaylarına haber programcısı, gazeteci Lütfiye Pekcan da gerçek yaşanan bir olaydan bir ışık tutmuş.

Yazdığı 3 Kadın 1 Ölüm 1 Sır kitabını bir solukta okudum. Yetimhane'de tanışan 3 kız arkadaşın yürekleri titreten yaşam öyküleri anne ve babalarını kaybeden 3 kızın yetimhanede başına gelen olayları konu alıyor. İçlerinden bir kıza tecavüz olayı ve onun yıllarca utancından, korkusundan kimseye tek bir şey söyleyememesi...Bu suskunluğun yıllar sonra onun hayatına mal olup hayatını zindana çevirmesini anlatıyor.

Tecavüze sessiz kalmak, bu korkunç eylemi yapanlara aslında daha da cesaret veriyor sonucunu bir kez daha yankılatıyor aslında. Yaşadığımız bu süreçte sizde bu hikayelere gerçek yüzü ile okuyup izleyip sessiz kalmayın.

ŞARKICILAR PROJE ALBÜMLERİNE DÖNDÜ>>

Müzik sektörünün gidişatı uzun yıllardır çok parlak değildi. Çıkan birçok güzel ve hit olan şarkı hilesiz izlenme değerlerine göre ve başarısına göre çok ortalama bir rakama ulaşıyor. Aralarında hit olan ve çok alkışlanan istisna şarkılar olsa da plak şirketleri ve şarkıcılar artık risksiz işler yapmak istiyor.

Türk sanat müziği ile başlayan bu projeler kervanına Arabesk projelerle devam etti. Bunların içinde en fazla ilgiyi ustalara saygı albümleri. Birçok şarkıcının bulunduğu bu projeler hatrı sayılı satışlara da ulaşabilir. Hem plak şirketi hem şarkıcı için daha risksiz ve garanti bu albümlerin içinde şu an zirvede olan tabii ki Tarkan.

YILDIZ TİLBE'DEN ROCK ALBÜM>>

Yıldız Tilbe diyince aslında iki kere düşünenlerdenim. Severim, olduğu gibi davrandığı hallerini. O da müzik kariyerinde birçok albüm sığdırdı içlerinde arabesk de vardı türkü de. Aslında Yıldız Tilbe'nin birçok rock konserine gittiğini ve sevdiğini biliyor muydunuz?

Hatta yıllar evvel beni Hayal Kahvesi'nde bir rock grubunun konserine götürmüşlüğü bile var. Yıldız şimdi birçok okunmuş hit olmuş rock şarkıyı kendi yorumuyla bir albümde okuyacak. İçlerinden bir tanesi de Duman'ın okuduğu "Senden daha güzel" şarkısı.

GÖZLEM KULESİ >>

Murat Boz'un yeni çıkış şarkısını çok sevmesem de albümde daha öne çıkacak şarkılar var diyorum.

Her İspanya'ya giden ünlünün Arda Turan'ı ziyaret edip haber olmak için sosyal medyada fotoğraf paylaşmasını itici buluyorum.

Gülşen'in Bostancı Gösteri Merkezi'nde verdiği konseri uzun bir çalışma ürünü olarak gerek showları gerekse kostümlerine verdiği özenden alkışlıyorum.

Birçok star olmuş şarkıcının sosyal medyadan defalarca mesajlar atarak kız tavlamasını manasız buluyorum

POP 5

1- Ayla Çelik / Bağdat

2-Buray / Sen Sevda mısın

3- Ozan Doğulu /Ft Gülden Mutlu- Bahadır Tatlıöz / Uzun lafın kısası

4-Güliz Ala / Bahsetmem lazım

5-İrem Derici /Dantel

6

Sıradaki haber yükleniyor...
holder