Serra Ababay Yaz tatili için öneriler
HABERİ PAYLAŞ

Yaz tatili için öneriler

Çocuklar için en ideal yaz tatilinde dinlenme, eğlence ve düzen bir arada bulunur. Çocuğunuzun karnesi nasıl gelmiş olursa olsun yeni döneme hazırlanmak için tatile ihtiyacı vardır.

Tatil bir ödül değil, tüm sene okula giden çocukların hak ettiği ve verimli kullanılırsa önemli katkılar sağlayacak bir imkandır. Elbette okulun olmaması tamamen serbest olunacağı anlamına gelmez.

Tatile giren sadece okuldur. Çocuğun düzeni, kuralları ve çalışması yaz tatilinde de devam etmelidir. Verimli bir yaz tatili için:

Haberin Devamı

1. Bir yaz okulu belirleyin: Birçok okul/belediye farklı alanlarda yaz okulları açmakta. Okulu çocuğunuz ile birlikte belirleyin. En az bir spor aktivitesi içermesine özen gösterin.

2. Çalışmayı aksatmayın: Çocuğun yaz döneminde düzenli olarak ders çalışması yeni seneye daha hazır olmasını sağlar. Okul dönemindeki kadar yoğun olmasa da bir çalışma planı belirleyin.

3. Beraber vakit geçirin: Çocuklar için en değerli hediye ailesiyle vakit geçirmektir. Ebeveynlerle geçirilen güzel zamanlar çocukları duygusal olarak destekler. Yeni sene için sadece akademik değil duygusal olarak da hazır olmak çok önemlidir!

4. Çocukları tüm tatili boyunca akrabalara bırakmayın: Özellikle küçük çocukların haftalar veya aylarca akrabaların yanında kalması çok kaygı vericidir. Ayrılıkların süresine dikkat edin!

5. Ebeveynlerin en önemli desteği büyükanne/babalar: Bazı çocuklar yazın büyükanne/babalar ile daha çok vakit geçirir. Torununa kıyamayan büyükler çareyi kuralları tamamen kaldırmakta bulabilir. Büyükanne/babalara kuralların netliğinin önemini hatırlatın.

6. Kitap okuma alışkanlığının tam zamanı: Yaz tatili için çocuğunuzla beraber düzenli kitap okuma saatleri belirleyin. Kitap okumayı aksatmayın.

7. Tablet/telefon/bilgisayara dikkat: Çocuklar daha çok evde olacağı için, daha çok “sıkıldım” diyecektir. Kuralları unutmayın. Teknolojik aletler yerine fiziksel aktiviteleri tercih edin.

8. Doğada vakit geçirin: Havalar da güzelken çocuklara çevreyi keşfetmeleri için imkan verin. Su, kum ve toprakla oynamasına olanak sağlayın.

Haberin Devamı

Instagram: cocuklar_buyurken

Sıradaki haber yükleniyor...
holder