Şirin Sever Adriana Lima bize biraz kızgınmış
HABERİ PAYLAŞ

Adriana Lima bize biraz kızgınmış

Geçen akşam Metin Hara ile karşılaştım. Ayaküstü lafladık. Artık zamanının çocuğunu Amerika’da geçiriyor, global işler yapıyormuş. ‘Nedir’ dedim?

İnsanların hayatlarını değiştirmek için yaptığı terapi ve workshop’ları dünyaya yayıyor; bu çalışmaları dijital mecraya taşımak için uğraşıyormuş. Ayrıca çıkan tüm kitaplarını yurt dışında da basmak için çalışıyor.

Adriana Lima bize biraz kızgınmış

Arada seminerleri için gelip gidiyor Türkiye’ye, o kadar. Konuştuk biraz, Adriana Lima’yı da sordum elbette…

Artık Amerika’da birlikte yaşıyorlarmış. Anlayacağınız ‘reklam aşkı’ diye bakılan hikaye, çok tatlı bir şekilde devam etmekte, bilginize. Geçtiğimiz günlerde New York Moda Haftası’na katılan Lima’nın, Türk kadınları ve Türk yemeklerine yaptığı övgüyü de hatırlatıp “Tanıtım elçisi gibi çalışıyor, ne güzel” dedim.

Haberin Devamı

“Evet Türkiye’yi seviyor ama biraz kırgın” dedi. Nedenini sordum, anlattı: “Özel hayatına fazla müdahaleden, çıkan yalan yanlış haberlerden çok rahatsız. En son kameralar, kaldığımız otelin içine kadar girmişti...

Gerçekten onun Amerika’daki dünyası böyle değil. Orada huzurluyuz, mutluyuz” dedi. E haklı mı, haklı.

Söyleyin de beraber gülelim

İstanbul, iki yıl önce bir komedi festivaline kavuştu: İstanbul Komedi Festivali. İlk yıl 1 hafta olarak başlayan, ikinci yılında 2 haftaya çıkan festivalde; yurt dışından ve yurt içinden pek çok isim sahneye çıktı.

Bu isimlerin arasında hem genç yetenekler vardı, hem usta isimler. Öyle pozitif ve eğlenceli bir ortam oluştu ki; büyük ilgi gördü, konuşuldu. Şimdi…

İstanbul Komedi Festivali ‘Söyleyin de beraber gülelim’ sloganıyla üçüncü kez başlıyor. 2-18 Kasım tarihlerinde İstanbul’un farklı sahnelerinde stand up’lar, şovlar izlenecek, gülünecek. Geçenlerde festivalin mimarı, BKM CEO’su Zümrüt Arol Bekçe ile; festivalde sahne alacak sanatçıların da yer aldığı yemekte buluştuk. Aralarında Alper Kul, Bülent Emrah Parlak, Onur Atilla, Doğan Akdoğan, Yasemin Şefik, Ömür Özdemir, Varol Yaşaroğlu, Serkan Keskin ve Semaver Kumpanya oyuncuları vardı.

Amerikalı komedyen Jim Gaffigan ve geçen seneki festivalde epey ilgi gören Osmanlı torunu Naz Osmanoğlu da sahneye çıkacak diğer iki isim. BKM’de, sadece kadınlardan oluşan bir ekibin büyük gönül koyarak, bu şehre bir festival kazandırmak için yola çıktığı bir proje bu...

Haberin Devamı

Hedefleri de büyük. “İlerde bir aya yayılan bir festival gerçekleştirip, dünya komedi festivalleri arasına İstanbul’un da adını yazdırmak istiyoruz” diyor Zümrüt Arol Bekçe. Çabalarını alkışlıyorum ve çok değerli buluyorum.

Zira, en ihtiyacımız olan dönemde beraber gülebilmek için fırsat sunuyorlar. (Programlar ve tarihleri Biletix’de, bilginize.)

Burada müzik var

İstanbul, kültür sanat etkinlikleri anlamında en hareketli günlerini yaşıyor malum. Bu hafta da şahane konserler ve dinletiler var.

Müzik dünyasına kazandırdığı sanatçılar ve müziğe yaptığı yatırımlarla sektörde özel bir yer kazanan Ada Müzik; ‘Burada Müzik Var’ sloganıyla Moda Kayıkhane’de müzik günleri düzenliyor.

7 Ekim’e kadar sürecek etkinlikte alternatif müzikten pop’a, rock’tan caz’a her telden müzik var.

Haberin Devamı

Hüsnü Arkan, Jehan Barbur, Mehmet Güreli, Moğollar, Mor ve Ötesi, Yeni Türkü ve daha neler neler…

Bugün mesela Zuhal Olcay ve Mert Fırat sahnede olacak. 7 Ekim’deki final gecesinde ise Fazıl Say. Kaliteli müzik diyenler, kulakların pasını silmek isteyenler bi’ baksın derim.

Sessiz ve derinden Dicle geliyor

Müzikten bahsetmişken sizi Dicle Olcay ile tanıştırmak isterim...

İstanbul’un en gizli, en popüler kulüplerinden ‘Gizli Kalsın’da cuma ve pazar geceleri sahne alıyor. Geçtiğimiz akşam izledim, hayran kaldım. Her insanın her tür şarkıyı başarıyla söyleyebilmesi, her telden çalabilmesi zordur ama o herkesi etkilemeyi başarıyor. Başarısı tesadüfi değil…

8 yaşında müzik eğitimi almaya başlıyor. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musıkisi Konservatuvarı Ses Eğitimi bölümünde okurken, sahne hayatı da başlıyor.

2011’de ‘O Ses Türkiye’ yarışmasına katılıyor, Murat Boz sırf kendisiyle çalışsın diye ona dönmüyor.

Adriana Lima bize biraz kızgınmış

Dicle, tabii ki Murat Boz’un vokalisti oluyor. 2017’de ilk single çalışması ‘Zamanında’ çıkıyor.

Sonra ‘Fi’ dizisinin müziklerinden oluşan cover’ları yayınlanıyor. ‘Ufak Tefek Cinayetler’ dizisinin jeneriğindeki ‘Maktul’ şarkısını da onun sesinden dinliyorsunuz. Şu aralar da yeni single’ı ‘Dizinin Dibi’ ile gündemde Dicle Olcay. Ve çıktığı o küçücük mekan ‘Gizli Kalsın’da harikalar yaratıyor, acayip eğlendiriyor. Şimdi, Dicle’yi tanıdıysanız, sonrası sizde…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder