Şirin Sever Başarıya değil de şortlu bacağa odaklanmak!
HABERİ PAYLAŞ

Başarıya değil de şortlu bacağa odaklanmak!

Azalarak bitsin diyoruz, olmuyor... Kafasını kadınlara takmış, kadınları aşağılamaya, yok saymaya doymayan tipler her geçen gün el yükseltiyor. Mesela Akit’te yazan Ahmet Gülümseyen isimli yazar...

“Kamu Bankası Vakıfbank adı altında, Müslüman Türk kadınına mayo giydirip yarıştırmak ve sonuçlarını başarı olarak alkışlamak, hangi anlaşıya hizmet edecek ayan beyan ortada” diye yazı yazmış.

Kadının bacağından olaya odaklanamayanlarda bugün!!! Bahsedilen takım; 4 Avrupa, 3 Dünya Şampiyonluğu kazanan Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı. Başarılarıyla göğsümüzü kabartan, tam sayfa ilanlarla alkışlanan bir takım.

Haberin Devamı

Şimdi... Bu başarılara değil de, şorta odaklanmak sağlıklı bir kafanın ürünü müdür soruyorum size? Herhalde şort giydikleri için; metroda, dolmuşta tartaklanan kadınlara yapılanlar yapılsın diye bekliyordu? “Sonuçları başarı olarak alkışlamak” cümlesi daha fena...

Başarı kıstası nedir acaba? Kimileri o kızlara bakıp yetenekli, başarılı, parlak genç kızlar görüyor, kimileri de şortlu bacak! Gerçekten mide bulandırıcı. Daha kadının varlığını hazmetmemiş insanlardan, başarıyı hazmetmesini bekliyoruz!

Bence çok şey istiyoruz, uğraşmayalım. Biz Vakıfbank’ı da, voleybolcu kızlarımızı da ayakta alkışlamaya devam edelim, bu şahıslara da Allah’tan akıl fikir dileyelim. Cümleten amin.

BİZE BİRAZ NEFES LAZIM

Bitmiyor diyoruz ya, işte bir tane daha… Melih Gökçek, bir üniversitede söyleşiye katılıyor; ODTÜ’lü öğrencilerin açtığı pankart soruluyor kendisine. Hatırlarsınız… O pankartta ‘Gece dışarı çıkmak, mini etek, cilveleşmek, sarhoşluk’ gibi kriterler tecavüzü haklı göstermez mesajı verilmişti.

Gökçek de o pankart için Twitter’da şöyle yazmıştı: “Madem nedenini biliyorsunuz, siz de ilk dördünü yapmayın. Yapanlar salak mı?” İşte üniversiteli bir genç kız, okuluna söyleşiye gelen eski başkana bu konuyu soruyor, Gökçek de tekrarlıyor: “Yapıyorsan neticesine katlanırsın diyorum...”

Kız şaşkınlık içinde soruyor: “Yani tecavüzcüleri mi savunuyorsunuz?” Cevap yine ortaya karışık, yuvarlak. Öğrenciler de salonu terk ediyor. Oradan kalkıp giden tüm öğrencilere helal olsun!

Haberin Devamı

Show TV’de haberi yayınlayan Ece Üner de şahane bir tepki veriyor: “...İnsan içine hangi kılıkta çıkılması gerektiği konusunda kendisinden ders almayı hiç beklemiyorduk!” İşte bu! İşte bize böyle cesur kadınlar lazım...

Kadınlara dil uzatanlara, tecavüze tecavüzcü cephesinden bakanlara iki laf edecek adam gibi adamlar lazım. Artık örümcek kafaların kadınların elinden, belinden, hayatından elini çekmesi lazım. Bize biraz nefes lazım. Artık bi’ azalarak bitin yahu!

Doğru soru nedir?

■ Ulaştırma Bakanı: ‘Sinyalizasyon olmadığı için tren kazası oldu’ değerlendirmesi doğru değil.

■ Gazeteci: Bu trenlerde sinyalizasyon sistemi var mıydı?

■ Ulaştırma Bakanı: Bu soru doğru soru değil!

★ ★ ★

Doğru soru nedir acaba? 9 kişinin öldüğü, 92 kişinin yaralandığı bir tren kazasının ardından, üstelik işin uzmanları “Türkiye’deki tren hatlarının yüzde 80’inde sinyalizasyon yok” iddiasında bulunurken; ‘doğru soru’ diye bir şey olamayacağını kabul ettiğimiz gün, bu ülkede çok şey değişecek. Ama belli ki daha çok bekleyeceğiz. Yazık bize.

Haberin Devamı

AHMET KAYA İÇİN İLK OLSUN

Ahmet Kaya’nın eserlerine ve yaşamından kesitlere yer verilen bir tiyatro oyunu hayata geçiriliyor. ‘Hep Sonradan’ adındaki bu müzikli tiyatro, ‘Herkesin bir Ahmet Kaya’sı vardır’ sloganıyla 10 Ocak’ta Uniq Hall’de perde açacak.

Onur Ünlü işin süpervizörü, Metin Göksel yönetmeni. Müzikler ise Kardeş Türküler imzası taşıyor. Haberi duyunca sevindim… Zira yıllardır bu ülke o kadar Ahmet Kaya dinlerken, şarkıları asla eskimezken; kendisi hakkında doyurucu, kapsamlı, tüm sorulara cevap veren bir eserin olmaması ayıp.

Biz bu adamı neden sevdik ya da neden dövdük ve sövdük sorularının yanıtını bir tiyatro oyunundan alamayız. Ama bu bir başlangıç olsun; filmciler Ahmet Kaya’nın filmini çeksin. ‘Müslüm’den sonra ‘Çiçero’ çeken, Naim Süleymanoğlu hikayesine odaklanan Mustafa Uslu mesela; madem gerçek hayat hikayelerinin peşinden koşuyor, Ahmet Kaya’yı da film listesine eklesin lüften.

MÜTHİŞTİ... BAYILDIM...

Dünya teknoloji devi Apple, Mevlâna Haftası’na özel bir video paylaştı. Apple’ın 10.8 milyon takipçili Instagram hesabından önceki gün yayınladığı Mevlana videosunu kısa sürede yüz binlerce kişi beğendi.

Videoda Mevlana’yı ve 7 altın öğüdünü tanıttı. Müthiş bir reklam, bayıldım… Paylaşımın altında Mevlana’yı sahiplenmeye kalkışan İranlı takipçiler ile Türk takipçiler arasında yaşanan tartışmaları da dikkatle takip ettim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder