Şirin Sever Beyoğlu Belediye Başkanı Yıldız: 'Sizlerin desteğine ihtiyacımız var...'
HABERİ PAYLAŞ

Beyoğlu Belediye Başkanı Yıldız: 'Sizlerin desteğine ihtiyacımız var...'

Başlıktaki cümleyi söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız. Önceki akşam, Beyoğlu’nun eskisi gibi kültür sanat etkinlikleri ile anılması, tiyatro ve sinema dünyasının kalbinin attığı bir semt olması, yeniden çekim merkezi haline gelmesi için her kesimden insanı Pera Palace Hotel’e davet ederek, ‘Beyoğlu için ne yapabiliriz?’ sorusunu sordu. Malum, uzun zamandır Beyoğlu ile ilgili şikayetler var...

Artık turistik bir bölge olmaktan çıkması, neredeyse başka bir ülkeye dönüşmesi, nargile kafelerin abartılı çoğalması, tabela kirliliği, tiyatroların ve sinema salonlarının bir bir semti terketmesi ve insanların bu semtte artık tedirgin olması gibi başlıca sorunlar… Başkan Yıldız da ‘Kültür-Sanat Dünyası ile İstişare Toplantısı’ adını verdiği yemekte, işte bu sorunları dinledi.

Haberin Devamı

Derviş Zaim, Ezel Akay, İzzet Günay, Turgay Tanünlü, Vildan Atasever, Nedim Saban, Çiğdem Tunç gibi isimler, bölgedeki tiyatro, sinema ve kültür merkezi yöneticileri, gazetecilere birlikte çalışmayı teklif etti, herkesin desteğine ihtiyaç duyduğunu belirtti. Başkan Yıldız’ın bu çabası; yapıcı olmanın, iletişim halinde olmanın kıymetine inanması çok önemli, o yüzden kendisini tebrik ediyorum.

Sinema Beyoğlu’nda izlenir

Gecede önce Başkan Yıldız Beyoğlu projeleriyle ilgili bilgiler verdi:

■ Galataport’a nisanda yanaşacak ilk gemiyle birlikte turistler için özel bir güzergah belirlendi. Bunun adı da ‘Beyoğlu Kültür Yolu”.

■ AKM’nin kaba inşaatının yüzde 85’i, genel inşaatının yüzde 25’i tamamlandı. 29 Ekim 2020’de Cumhuriyet Bayramı’nın kutlanacağı bir program planlanıyoruz.

■ Atlas Sineması, sinema müzesi oluyor.Ödül törenlerinin de yapılacağı bir gösteri merkezine dönüştürülecek.

■ Semti temsil eden uluslararası bir gastronomi festivali yapılacak.

■ Yeşilçam Sokağı’nın nostaljik ve ziyaret edilecek bir sokak haline gelmesi için çalışmaları sürdürüyoruz.

■ ‘Sinema Beyoğlu’nda izlenir’ sloganıyla daha çok sinema ve tiyatro salonu açmayı planlıyoruz. Beyoğlu’nda yapılacak projeler özetle böyle. Tek tek söz alan isimler de önerilerini sıraladı; Başkan hepsini tek tek not aldı. Sinemacılar ve yapımcılar daha fazla sinema salonu açılmasını, tiyatrocular oda tiyatrolarının çoğalmasını talep etti ve bunun için belediyenin mekan ve imkan yaratmasını istedi.

Haberin Devamı

Beyoğlu’nun daha güvenli olması için madde bağımlısı gençlerin rehabilite edilmesi, topluma kazandırılması için sanattan destek alınması talebi de iletildi. Başkan Yıldız da bu konuda önerilere açık olduklarını ve bununla ilgili projeleri beklediğini söyledi.

Kilisenin önünü açmak mümkün ama…

Bir süre önce basında gündeme gelen, İstiklal Caddesi’nin girişindeki kiliseyi kapatan binaların yıkılması ve önünün açılmasına yönelik istek tekrar hatırlatıldı. Kilise ve cami bir arada göründüğünde; buranın dünyanın en ikonik noktalarından biri olacağı, büyük çekim merkezi haline gelebileceği ihtimali üzerinde duruldu.

Başkan Yıldız da şu cevabı verdi: “Bu elbette mümkün. Fakat dışarıdan bakıldığında olay farklı görünüyor ve herkes ezberden konuşuyor. O kiliseyi kapatan hamburgeciler, kilise vakfının kiracıları! Bir işbirliğine sıcak bakarlarsa, biz elimizden geleni yaparız. Açıkçası biz de bunu yapmayı istiyoruz, gündeme de geldi ancak vakfın onayı gerekiyor.”

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder