Şirin Sever Bi' zahmet artık!
HABERİ PAYLAŞ

Bi' zahmet artık!

Olacağı buydu ve oldu. Ev hapsi ‘geliyorum’ diyordu ama duymazdan geldik. Ramazan da fırsat oldu, şimdi iki haftalığına evimizdeyiz, içimize döneceğiz. Sonrasına bakılacak.. Ama bizde bu azim varken, daha sert önlemler de gelir mi? Gelir! Moraller bozuk haliyle. Restoranların hali ortada, iş yapamayan meslek gruplarının feryatları malum. o yüzden tek derdi eve tıkılmak zorunda olanlar, olayı fazla abartmasın. Şöyle yapalım bence… İnsanız ya; sosyalleşmek istedik, seyahat etmek istedik, dostlara/aileye karışmak istedik tamam ama boyumuzun ölçüsünü de aldık. Bu Covid’in hiç şakası yokmuş, anladık. O zaman oturacağız evimizde!! Bunu dert etmekten vazgeçeceğiz. Parasını kazanamayan insanlar varken, bununla ilgili söylenmeyi ayıp sayacağız. İstanbul’u Türkiye’nin vuhan’ı olarak ilan eden Prof. dr. Mehmet Ceyhan’ın dediklerini kulağımıza bir güzel küpe yapacağız. “İstanbul’da sokağa çıktığında, virüsü kapmama şansınız çok düşük” dedi ya, işte buna göre yaşayacağız. Yazı rahat geçirmek istiyorsak dişimizi sıkacağız. Ha gayret ve bi’ zahmet!

Haberin Devamı

‘Negatif’ bir yolculuk

Ve hemen bir itiraf... ‘Evde oturalım’ diyorum ama bu ara epey seyahat ettim. Kerem Bürsin’in kafelerde maskesini indirip yiyen içen kesime hakaret ettiği kadar olmasa da, bana da kızanlar var bu yüzden. Sosyal medyada söylenen söylenene... o yüzden buraya yazayım: Kişisel olarak önlemlerimi alarak, ‘İstanbul’da kalmaktan iyidir’ diyerek, kendimce en korunaklı yerlere gidiyorum.

Hafta sonu Mısır Sharm el Sheik’teydim. Kimsenin kimseyle yan yana gelmeyeceği kadar geniş ve izole bir alanda, insanlara karışmadan 3-5 gün geçirdim. Üstelik Mısır’a PCR testi olmadan giremiyorsunuz! Yani koca bir uçak, testi negatif çıkan yolcularla dolu. dönerken de keza test şart. İstanbul’da olmak, markete gitmek, taksi ya da metroya binmek (ki sık kullanıyorum) ya da gelen bir kargoyla CovId olma olasılığım daha yüksek. olaya bir de böyle bakalım. Bilinçli ve gayet özenliyim anlayacağınız, panik yok.

Sharm el Sheyk’in kapısı genç ve yaşlılara açık!

Mısır’ın ünlü tatil beldesi Sharm El Sheyk’e niye gittim? Sıcak mevsim avantajı ve güvenilir olması yüzünden. PCR testini şart koşan ilk ülkelerden ve işi sıkı tutuyorlar. 17 yaş altı ve 45 yaş üstü insanlar Mısır’a vizesiz (kapıda vize) giriyor. Aradaki yaşlara giriş yok. Mantıklı bir nedeni de yok, tamamen politik! Bu arada havalimanına girip çıkmak sabır gerektiren bir aşama.

Haberin Devamı

Eğer kalacağınız otelin ekibi size yardımcı olmazsa, epey zorlanırsınız. Biz Rixos otellerinin misafirperverliği sayesinde yara almadan bu aşamaları geçtik. Öte yandan Sharm El Sheyk’te hiç Türk turist yok. “Bir siz varsınız” dedi Rixos Seagate Hotel’in genel müdürü Erkan Yıldırım, güldük. “Burayı ilgi odağı yapan nedir?” dedim Yıldırım’a; anlattı: “Sürdürebilir turizm lokasyonu olması.

Türkiye’den ucuz olması. Four Seasons, Hilton, Mariott gibi uluslararası otel zincirlerinin bulunması. Antalya’da bu yok maalesef. dünyanın en iyi dalma ve su sporları imkanı, çölde safari gibi aktiviteler cabası. otellerin yüzde 99’unda sistem ‘her şey dahil’. Altı tane de casino var.”

Sharm’da Türk misafirperverliği

Artan CovId vakaları yüzünden Rusya, Türkiye uçuşlarına sınır koymuşken; Ruslar akın akın Sharm el Sheyk’e gidiyor tabii. En çok turist Ukrayna, Kazakistan, Rusya, Romanya’dan zaten. Charter uçuşlar da avantaj. Mısır’da, dört tane Rixos oteli var.

Haberin Devamı

Hedefleri de 2-3 senede 10 bin odaya çıkmak. Bu sayı sadece Türkiye’de 5 bin! Şehri de gezelim dedik ama çöl safarisi, dalış turları gibi aktiviteler dışında şehirde cazip bir şey yok. THY dışında Pegasus Havayolları Sharm el Sheyk’e gidiş dönüş 1.500 TL gibi fiyatlara bilet satıyor. Aklınızda bulunsun.

Zeugma mozaikleri tabaklarda

Sharm el Sheyk dönüşünde eve hiç uğramadan Gaziantep uçağına bindim. Bu kez, güzel bir olaya şahitlik etmek için. Sofra, mutfak, ev tekstili ve dekorasyon sektörünün önemli temsilcilerinden Karaca markası, şahane bir işe imza atarak Gaziantep’in simgesi Zeugma’nın mozaik desenlerini ürünlerine taşıdı. Bu ürünler de, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de ev sahipliği ile Zeugma Müzesi’nde tanıtıldı.

Projenin kendileri açısından çok kıymetli olduğunun altını çizen Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Karaca’nın tarihi zenginliklerimizi insanlara duyurmak adına bizimle işbirliği içinde olması takdire şayandır” derken; Fatih Karaca ise Zeugma serisinin çıkış hikayesini şöyle özetledi: “Gaziantep'in simgesi haline gelen Çingene Kızı figürü ve benzersiz mozaik desenleri, ülkemizin kültürel mirasının başında geliyor.

Sayın Fatma Şahin’in katkısı ve desteği ile Zeugma’yı daha geniş kitlelere ulaştıracak bir seri hazırladık. Amacımız sadece ürün üretmek değil, buradaki hikayeyi Türkiye'nin hatta dünyanın farklı noktalarına taşımak...” Ürünler gerçekten şahane ve çok şık. ‘Geçmişin mirası geleceğin tasarımı’ sloganı da çok iyi. Bu ürünler uluslararası arenaya çıktığında, Türkiye’nin tanıtımına ciddi bir katkı sağlayacak. Emeği geçenleri kutlarım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder