Şirin Sever Bodrum'da acı ot festivali
HABERİ PAYLAŞ

Bodrum'da acı ot festivali

Haberin Devamı

Her yıl Alaçatı’da ot, Datça’da badem çiçeği, Urla’da enginar, Adana’da portakal çiçeği festivali yapılıyor malum. Ve bu festivallerin yapıldıkları şehirlere kattıkları ortada...

Tatil sezonu olmadığı halde, festival dönemlerinde bu şehirlerde adım atacak yer kalmıyor, oteller doluyor, yerel üreticiler kazanıyor, ekonomiye katkı sağlanıyor, ziyaretçiler doğal ürünlerle buluşuyor. Peki Bodrum’da böyle bir potansiyel yok mu? Hem de alâsı var!

Bugüne kadar değerlendirilmiyordu belki ama bu haftadan itibaren Bodrum’un da bir festivali var: Bodrum Acı Ot Festivali. Aralarında Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Oyder’in (Ortakent Yardımlaşma Derneği) bulunduğu Bodrum gönüllülerinin işbirliğiyle yapılıyor bu festival. Ve bundan böyle her yıl 24-25 Mart tarihlerinde Bodrum Acı Ot Festivali düzenlenecek.

Bu festivalin Bodrum yarımadasının ve Türkiye’nin en büyük lezzet buluşması olması hedefleniyor. İlki yapılan bu festival sebebiyle Bodrum’dayım… Taze taze izlenimler aşağıdaki yazıda…

Baldıran, deli kenger, tilkişen

Festivalin merkezi Ortakent. Ana meydan trafiğe kapatılmış, yerli üreticiler sıra sıra tezgahlarını açmış, çeşit çeşit otları sergiliyor, satıyor. Hayatımda duymadığım otlar var aralarında: Acı Ot, Baldıran, Deli Kenger, Turp, Tilkişen, Ada marulu... Bunlar nasıl kullanılır, nasıl tüketilir hevesle anlatıyorlar.

HER TÜR DOĞAL ÜRÜN

Dahası bu otlarla yapılmış yöresel yemekleri de festivalde tatmanız ve denemeniz mümkün. Aralarında neler yok ki: Deli Kenger Dolması, Külür, Çetimek Pidesi, Mart Mantarı kavurması, Lokum Pilavı ve daha neler neler… Bodrum’daki üreticilerin ürettikleri sütten, çökelek peynirine, sabundan zeytinyağına kadar pek çok doğal ürün de bu standlarda.

Özel sohbetler, yemek şovları da cabası. Festivalin ilk günü feci bir yağmurla başladı ama bu otlar da zaten yağmuru sevdiği için sorun olmadı. Herkesin keyfi yerindeydi, gayet kalabalıktı. Emek veren herkesin eline sağlık... Seneye daha da büyüyerek devam etsin ki, bizler de tadını çıkaralım.

ALS hastaları için acıyı hisset!

2014 yılının yaz aylarında Amerika’dan tüm dünyaya yayılan ‘icebucketchallenge’ kampanyası (başından aşağı buzlu su dökme akımı) ile ALS hastalığına dikkat çekilmeye çalışılmıştı hatırlarsınız… Türkiye’de de ilgi gören bu kampanya, pek çok ünlü ve gönüllünün desteği ile yüzlerce hastaya umut olmuş, hastalıkla ilgili farkındalık artmıştı. ALS hastalığını yeniden gündeme getirmek için bu kez yeni bir kampanya başladı: Acı biber kampanyası!

Yani #ALSPepperChallenge (#acıyıhisset) Dünyayı yakmaya başlayan kampanyanın olayı şu: 1 adet acı biberin tamamını ye ya da ALS derneğine 100 TL bağış yap. 3 arkadaşına meydan oku, video çek, sosyal medyada paylaş. Şu sıra ünlülerden, futbol dünyasına hatta iş adamlarına kadar herkes kampanyaya destek vermek için acı biber yiyor ve sosyal medyada yayınlıyor.

Bir önceki kampanyada olduğu gibi toplanan bağışlar, hastaların yaşam kalitesini yükseltmek için kullanılıyor. Siz de deneyin bakalım... İşin şovu farkındalık için şart ama bunu yaparken bağış yapmayı da unutmayın e mi?

Bu kızların öyküsünü izleyin

BluTV’de yeni bir belgesel serisi başladı; adı ‘Bu Kızın Öyküsü’. 9 farklı genç kadının başka kadınlara da ilham verecek hayat hikayeleri, 9 hafta boyunca ekranda olacak. Tasarımcı Begüm Cana Özgür, fotoğrafçı Emel Ernalbant Bulgu, kick box- Muay Thai antrenörü Gözde Mimiko Türkkan, itfaiyeci Hülya Doğan, müzisyen Karsu Dönmez, milli atlet Mizgin Ay, model Öykü Baştaş, balon pilotu Süreyya Karagöz ve milli paralimpik atlet Tuğçe Akgün’ün hikayeleri bunlar.

Bu kadınların ortak noktası ise şu: Hayatta kendi yolunu çizen, engellerin üstüne giden, kendi iç seslerini dinleyen, kendi dönüşümlerine çevrelerini de dahil eden kadınlar olmaları. Başka kadınlara ilham verecek müthiş hikayeler üstelik. Dört aylık çalışmayla ortaya çıkan serinin her bölümü bir Sezen Aksu şarkısının da yeni yorumunu içeriyor.

Elidor’un katkılarıyla çekilen bu işin en güzel yanı da, ilham veren kadın hikayelerini daha görülür, işitilir, konuşulur hale getirmesi. İzleyin derim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder