Şirin Sever Bodrum'da korona falan yok!
HABERİ PAYLAŞ

Bodrum'da korona falan yok!

Bu kez Bodrum’dan bildiriyorum sayın okurlar… Korona tatil yeri sevmiyorsa demek; burada korona falan yok! Mekanlarda sadece hizmet elemanları maskeli, masalarda da göstermelik el dezenfektanları. Onun dışında pandemiyi hatırlatan hiçbir şey yok. Hele de plajlar; tamamen normal. Hayır, Şahan Gökbakar gibi mavra yapıp denize maske ile mi girsin insanlar? Değil tabii ama herkes sarılmalı öpüşmeli bir arada.

İstanbul’dan gelenleri de ötekileştiriyorlar üstüne üstlük. Tam sarılacakken, sizdeki tereddütü görüp “Siz İstanbul’da sarılmıyordunuz değil mi?” diye soruyorlar. Matrix filmi gibi bir an donakalıyorsun, “Evet temas olmasın” diyorsun. Sonrası elin böğründe, eyvallah modu. Nerden baksan komik! Bu arada pandemi sonrası ilk kez uçağa binmiş oldum... Dile kolay, beş ay olmuş!

Haberin Devamı

Bodrumda korona falan yok

Check in yaparken görevliler asla hiçbir eşyanıza dokunmuyor; kimliğinizi bile masaya koymanızı istiyorlar. X ray’deki sepetleri kullanır kullanmaz hemen dezenfekte ediyorlar. Lounge’ta masalar koltuklar azaltılmış, yiyecek servisi kaldırılmış. Kapalı pakette poğaça, çay, kahve, su var. O kadar. Aktarma araçlarında hep bir koltuk boş. Kimse de oturmaya kalkmıyor, kuralı delmiyor.

Uçağa maskesiz asla binilmiyor. Uçağın kapısında hijyen paketi veriliyor; içinde kolonyalı mendil, maske. Uzmanlar ‘Uçaktaki filtre sistemleri çok güvenli’ dediği için içim rahattı. Ama inerken ve binerken yurdum insanı asla beklemiyor, arayı açmıyor ve bu acil inme anksiyetesinden vazgeçmiyor nedense. Peki Bodrum’da neler oluyor? İşte size kısa kısa notlar…

24.00'te müzik bitiyor, hadi çabuk eğlenelim

Bodrumda korona falan yok

Bodrum’da oteller yarı yarıya dolu. Geçtiğimiz hafta sonu itibariyle sayılar biraz daha artmaya başlamış. İşletmeciler, otel sahipleri “Buna da şükür” diyor ama mutsuzlar tabii. Bilinen, güvenilir mekan ve restoranlar gayet güzel iş yapıyor. Türkbükü’nün en ünlüsü Sess mesela, yine dolu, yine en eğlenceli yer.

Bu sene iskelesinde Arnavutköy Balıkçısı ile işbirliğinde. Çünkü gece 24.00 olunca balkabağı modu; müzik susuyor... İnsanlar yemek vaktinden kısmak istemediği için, eğlence de yemekte müzikle başlamış oluyor. Yani Sess’çiler bu işi biliyor.

Haberin Devamı

Sess pazar gecesi yine tıklım tıklımdı, eskiye oranla biraz daha mesafeli tabii. 12’de müzik bitecek, çabuk eğlenelim modu vardı hepimizde, 5 ay sonra eller havaya eğlenmenin tadı damağınızda kalıyor resmen. 24.00 olur olmaz da, jandarma kapıda beliriyor. Ses çıkmadığını görünce geçip gidiyor. Yeni normal bu.

Pandemi diye bir mekan

Bu sene canlı müzik nasıl olur merakı vardı... Bodrum’da yeni açılan Pandemi, canlı müzik işini haftanın üç dört gecesi üstlenmiş görünüyor... İşletmeci Kemal Üşenmez diyor ki, “Artık babannem bile biliyor pandeminin anlamını. Eğlence de bir salgın. Biz işin bu tarafından bakalım, iyi hissettirelim istedik…”

Cumartesi gecesi ilk kez Deha Bilimlier’i izledim mekanda. Gülten Kaya’nın, Ahmet Kaya şarkıları için izin verdiği bir sesmiş... Sahnesi iyiydi ama şarkı geçişleri ilginçti. Arabeskten rapçi Ezhel’in ‘Aya’ şarkısına nasıl geçtin arkadaş?

Açılış gecesi kalabalıktı. Deniz kıyısında, püfür püfür, yemekleri başarılı bir mekan. Adından dolayı hijyene esktra önem veriliyor. Masa arası mesafe bol. Garsonlar maskeli, eldivenli. Girişte dezenfektan cihazından geçiliyor falan. Herkesin morale ihtiyacı varken, elini taşın altına koyanlara bravo.

Haberin Devamı

Bodrum'un 'in'leri

Bodrumda korona falan yok

Bodrum’un bilinen güvenilir plajları da dolu. Özellikle hafta sonu epey kalabalık vardı gittiğim yerlerde. İçeri girerken ateş ölçülüyor mutlaka. Hava sıcak ya, mutlaka yüksek çıkıyor ateş. İki dakika bekletiyor, tekrar ölçüyorlar. Herkes gülüyor ama “Kural böyle ne yapalım” diyorlar.

  • Yalıkavak’taki Moonbeach en sosyal plaj. Ünlüler ve cemiyetin ünlü yüzleri orada. Alan geniş, yemekler güzel olunca epey kalabalık toplanıyor.
  • Yalıkavak’taki butik otel Palmalife artık Cape Palmalife oldu. Fikret Orman’ın yeni oteli, kızına emanet. Beach club fark yaratsın diye son dokunuşlar yapılıyor. Müthiş manzarası ve ambiyansı da işin artısı.
  • İstanbul’un en iyi restoran ve gece kulüplerinden Frankie de bu sene Bodrum’daki Susona Hotel’de. Kaya Demirer ve ekibi pandemi sonrası İstanbul yerine Bodrum’da olmayı tercih etti. Efsane bir lokasyonda beach kulüp olarak hizmet verecekler. Demirer’in deneyimi, iyi yemek ve iyi müziği garanti ediyor.
  • Volkan Büyükhanlı’nın imzasını attığı Caresse Bodrum da ünlülerin uğrak yeri. İçindeki Buddha Bar-Beach müzikleri ve Asya mutfağı ile adından söz ettiriyor. Suşileri pek iddialı.

24.00’ten önce de önlem yok, kasmayın

Bodrumda korona falan yok

Bodrum’un en büyük sorunu müziğin 24.00’te susması. Sonrası büyük bir sessizlik. Olay ciddi çünkü insanlar zaten saat 19.00 civarı plajları terk ediyor. Hazırlan, yemeğe git derken; acele acele yemeği bitir, bir an önce eğlen demek akıl kârı değil... Şu an bütün mekan sahipleri dört gözle kararın uzatılmasını bekliyor.

Yoksa zaten iki ay açık kalacaklar, durum gerçekten zor. Evet insanlar alkolün etkisiyle sosyal mesafeyi azaltmasın, korona önlemleri esnemesin diye bu karar var fakat benden duymuş olmayın: Saat 24.00’ten önce de kimsenin önlem aldığı falan yok. Herkes sarmaş dolaş. Önlem alanlar sadece hizmet elemanları ve taksiciler!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder