Şirin Sever Bu çocuklar hiçbir canlıya acımaz!
HABERİ PAYLAŞ

Bu çocuklar hiçbir canlıya acımaz!

Adana’da hamile kediyi pitbull köpeğe parçalatan çocukların yaptığı şey kadar, yakalandıktan sonra söyledikleri de dehşet verici..

13 yaşında üç çocuğun adliyeye giderken “Kediye hiç mi üzülmediniz?” diye soran gazetecilere, “Ben seni vursam bile üzülmem, kediye mi üzüleceğim” demesi hele! Cümleyi defalarca okudum..

Ağzım açık kaldı, içim sıkıştı. Utanma yok, pişmanlık yok, korkmak yok, uyduruktan da olsa yalan söyleyip sıyrılayım çabası bile yok yahu. Nasıl bir şey bu?

Bir çocuk nasıl bu hale gelebilir? Nasıl bir anne babası var bunların? Bu çok ciddi bir şey, çok büyütülmeli, tartışılmalı ama baktım da...

Haberin Devamı

POSTA’dan başka meseleyi manşete taşıyan da görmedim. Ne oldu; artık kimse şaşırmıyor mu böyle şeylere? Hayvana işkence yapan hasta ruhlu çok fazla insan var tamam da bu yaşta böyle canilik, vurdumduymazlık normal mi geliyor herkese?

Savcılık kararı çıkana kadar ev hapsine alınmış bu çocuklar, ki çocuk demeye bin şahit ister, çıkınca adam öldürmez mi sanıyorsunuz?

Salıverildiklerinde nasıl önlemler alınacak, nasıl eğitim verilecek bu çocuklara, kimse merak etmiyor mu? Bu çocukların kendi haline bırakılması insanlığa tehdit demek!

Çünkü herhangi bir canlı için duyguları yok, vicdanları yok. Çok belli. Bu meseleye devleti, medyası, hukukçusu ve eğitmeniyle sahip çıkmak şart.

YASA KİMİ neyi bekliyor?

Dedim ya, her geçen gün hayvanlara işkence eden, tecavüz eden başka ruh hastaları çıkıyor... Bu kez olay Antalya’da, yine bir köpeğe tecavüz vakası. Uluorta bir yerde, iki arabanın arasında.

Görüntüler iki gündür Twitter’da. Adam ‘hayasızca hareketler’ suçuyla savcılığa sevkediliyor. Ne mi olacak? Hiç! Çünkü cezası yok, hiçbir yaptırımı yok bu işin. Peki niye çıkmıyor bu hayvan yasası? Neyi bekliyor?

Bunun nasıl büyük bir toplumsal sorun olduğu ortada... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bile “Bu yasa neyi bekliyor?

Bir an önce çıkartın” diyerek ültümatom verdiği yasanın çıkması neden geciktiriliyor? Hayvana işkence, hayvana tecavüz kabahat değil suç olmalı. Hadi artık... Şu yasa hemen çıkmazsa, insanlıktan çıkacağız çok net.

Haberin Devamı

Bir çocuk imza gününde neden ağlar?

Şeyma Subaşı, ‘40 bin sattı’ denilen, yazım hataları yüzünden çok tartışılan kitabı için imza günü düzenlemiş... Yaşları 13-18 aralığındaki bazı genç kızlar da kitabı imzalatırken heyecanlanıp ağlamış.

Görüntülere baktım, gerçekten ağlıyorlar ya! Bugüne dek ‘Şeyma niye kitap çıkarıyor?’ diyenlere karşı çıkıp ‘size ne’ dedim...

Dalga geçtikleri şey üzerinden kendi reklamını yapanları eleştirdim (önceki yazılarımda var) ama bu sefer başka bir şey diyeceğim…

Çocuğu Şeyma hayranı anne babalara sesleniyorum.. Ebeveynler, Şeyma’yı görüp ağlayan çocuklarıyla mutlaka ilgilensinler!

Onların neye hayranlık duyduklarıyla, onu gözlerinde nasıl bir yere koyduklarıyla, neden heyecanlandıklarıyla ilgili konuşsunlar, uzman yardımı alsınlar, bunu kendilerine dert edinsinler. Belli ki durum bir ünlü görmekten başka bir şey, epey ciddi bir mesele.

BOZCAADA’YA İYİ GELEN FESTİVAL

Çok sevdiğim Bozcaada’da olan biteni bir süredir Candaş Tolga Işık’ın yazılarından takip ediyorum... Adalı Ramazan Öksüz’ün sokak ortasında öldürülmesi, tutuklamalar, serbest kalanlara itirazlar, halkın tepkisi, gece mekanlarının 12’de kapatılması ve adada tüm keyiflerin kaçması…

Haberin Devamı

Bu huzur ve keyif adasının böyle şeylerle anılması çok üzücü gerçekten. Cuma günü geldim Bozcaada’ya, yaşananların etkisi hissediliyor. Sezon ortasında bu kadar sakin bir Bozcaada boşuna değil.

Ada feribotu çok dolu değil, hafta sonları tıklım tıkış olan sokaklar da eskiye oranla daha sakin. Gece mekanlarının çoğu kapalı.

Olaylar nedeniyle ertelenen ve bu hafta sonu yapılan ‘Summer Escape’ adaya biraz olsun hareket getirmiş durumda neyse ki.

Yapı Kredi’nin sponsor olduğu festival; bu sene ilk kez yapılıyor. Influencer’ların yani paylaşımlarıyla kitleleri etkileyen sosyal medya kullanıcılarının katılımıyla, bölgenin keşfedilmesini ve tanıtılmasını amaçlayan ‘Summer Escape’; müzik, eğlence ve keyifli deneyim eşliğinde adanın bir cazibe merkezi olmasını amaçlıyor.

Tadım etkinlikleri, workshop’lar, bağbozumu aktiviteleri bu işin parçası. Alya ve Yalın konserleri de festivalin en iyi bölümü.

Bu arada Yapı Kredi Summer Escape; 24-27 Ağustos’ta Akyaka’da, 13-15 Eylül’de Kaş’ta misafirlerini eğlence ve deneyimle buluşturacak. İlgilenenlere duyurulur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder