Şirin Sever Bu siyaset, bu söylemler kokmadı mı hâlâ?
HABERİ PAYLAŞ

Bu siyaset, bu söylemler kokmadı mı hâlâ?

Tarih tekerrürden ibaret gerçekten! Hele bu coğrafyada, yaşadığımız bu ülkede, gelişmek, değişmek, önüne bakmak, yol almak değil; kokuşmuş her şeyin tekerrür etmesi artık bizim ata sporumuz oldu. Hatırlayın, Aralık 2018’de Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı’nın üçüncü kez dünya şampiyonu olduğu ve göğsümüzü kabarttığı günler…

Herkes o kızları coşkuyla alkışlarken; kafasını kadınlara takmış, kadınları aşağılamaya, yok saymaya doymayan tiplerden bir tanesi, bir yazar çıkıp şunu söylemişti: “Kamu Bankası Vakıfbank adı altında, Müslüman Türk kadınına mayo giydirip yarıştırmak ve sonuçlarını başarı olarak alkışlamak, hangi anlaşıya hizmet edecek ayan beyan ortada...”

Haberin Devamı

Sahiden hangi anlayışa hizmet edildi ‘bir kısım’ ahali hiç çözemedik ama yıl oldu 2020 ve değişen hiçbir şey yok. Bu kez A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na gitmeye hak kazanması gündemde. Yani yine kızlar ülkeye moral motivasyon veriyor ama birileri onların bacağından başarıya odaklanamıyor bile! Kim o? MHP’li Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin.

Yaptığı paylaşımda özetle şöyle diyor: “Kendini teşhir edeceksin, sonra da Tokyo’ya gidiyoruz diye sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar! Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler, erkekler huzurunda açık saçık olarak değil...” Bir kere erkeklerin huzuru ne Allah aşkına? Bu insanların kafaları mı güzel, gerçekten anlamıyorum.

Neyse ki, MHP liderinin talimatıyla belediye başkanlığı listesinden düşürüldü kendisi. Bence, Bahçeli’nin uzun zamandır yaptığı en iyi icraat bu. Başka da görmedim zaten.

‘FİLMLERİMİZ KOMİK DEĞİLDİR’

Cem Yılmaz’ın ‘Kara Komik Filmler’ serisinin ikincisi yarın sinemalarda. ‘Deli’ ve ‘Emanet’. Tek biletle yine iki film izlenecek. Pazartesi günü, küçük bir grupla filmleri izledik ve o gösterimde, Cem Yılmaz dedi ki “Filmler çok beğenildiği için ikincisini yaptık!” Önce o, sonra herkes gülmeye başladı.

Çünkü serinin ilk filmi, onun bugüne kadar en az izlenen filmiydi. Güzel olan şu ki, izlenme rakamları onu üzse de, bu işi yapmaya devam edecek... Sinema için değil, dijital platformlar için çekecek bu filmleri. Çünkü sadece güldürmek için film çekmek istemiyor. ‘Ben sadece o komik adam değilim’ demek istiyor. Hayranı olduğu Yavuz Turgul sinemasına yakın işleri, tam da olgunluk çağında yapmak istiyor.

Haberin Devamı

O yüzden film başlamadan önce “Filmlerimiz komik değildir, uyarayım” diye espri yapıyor. Evet bu filmler, klasik Cem Yılmaz komedilerinden değil. Karakterlerin öne çıktığı kara komik hikâyeler. Sinemaya sadece gülmek için gitmeyenler izlesin derim.

ÇAĞLAR ÇORUMLU EFSANE

Cem Yılmaz, ‘Deli’de Büşra Develi’nin oynadığı karaktere aşık ve müthiş oynuyor, net. Ben ‘İftarlık Gazoz’dan beri Cem Yılmaz’ı bu tür rollerde görmek isteyenlerdenim. ‘Deli’deki Özkan Uğur’a da dikkat, şiir gibi oynuyor.

İkinci film ‘Emanet’ ise Çağlar Çorumlu’nun şovu resmen! Yetenek yarışmasına katılan dansçıyı öyle mükemmel oynamış ki, şapka çıkardım. Ve ‘Emanet’teki televizyon yarışmaları ve gündüz kuşağı programları, ünlü olmaktan anladığımız şey öyle güzel eleştiriliyor ki, o trajikomik dünyayı izlemeniz lazım diyorum.

Haberin Devamı

OSCAR ADAYLARI D-SMART’TA

Sinema dünyasının en prestijli ödülleri Oscar’lar bu yıl 92. kez sahiplerini bulacak. 9 Şubat’ta verilecek ödüller için aday filmler de açıklandı… Çoğumuz bu filmlerden bazılarını izledik, bazıları vizyona henüz girmedi, kaçırdık ama güzel haber şu: Oscar’a 34 dalda aday 9 film, yıl boyunca D-Smart ekranlarında yayınlanacak. 9 Şubat gecesi dağıtılacak ödüllerden, 2020 yılında D-Smart’ta yayınlanacak filmlerin adaylık listesi şu şekilde:

■ Once Upon a Time in Hollywood (10 adaylık)

■ Jojo Rabbit (6 adaylık)

■ Little Women (6 adaylık)

■ Ford vs Ferrari (4 adaylık)

■ Bombshell (3 adaylık)

■ Pain&Glory (2 adaylık)

■ A Beautiful Day in the Neighborhood (1 adaylık)

■ Ad Astra (1 adaylık)

■ Breaktrough (1 adaylık) Filmler tüm sene boyunca D-Smart sinema kanallarında yayınlanacak. Aynı zamanda, istediğiniz zaman istediğiniz yerden D-Smart GO ile de izleyebileceksiniz. İyi seyirler

ŞÖMİNE KEYFİ İSTEYENE

D-Smart demişken... Bir süre önce “Kış geldi, Digitürk’ün şöminesi de geri geldi, baktıkça içim ısınıyor” diye yazmıştım. D-Smart’ın Genel Müdür Yardımcısı Başar Başarır aradı ve “Bizim de şöminemiz var” diyerek bana sitem etti.

İşini takip eden, üşenmeyen arayan, haberdar eden bir genel müdür olarak çok takdir ettim kendisini. Gerçekten bravo ve çok teşekkürler. Onun hatırına, biraz da D-Smart şöminesini izleyip içimi ısıtacağım bu kış.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder