Şirin Sever Bu videoyu izleyecek 10 milyon kişi aranıyor
HABERİ PAYLAŞ

Bu videoyu izleyecek 10 milyon kişi aranıyor

Haberin Devamı

İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV) bir ilke imza attı... Down sendromlu, otizmli ve mental farklılığı olan bireylerle ilgili farkındalık yaratmak için bir kampanya hazırladı; bunun ses getirmesi için de Pink Floyd grubunun solisti Roger Waters’tan ünlü ‘Another Brick in the Wall’ şarkısını istedi. Rogers Waters’ı ikna etmek için de, vakıfta eğitim gören Down sendromlu gençler zeybek oynadıkları bir video çekip gönderdi.

Bu gösteriyi izleyip çok etkilenen ünlü solist, şarkının 2 yıllık kullanımı için izin verdi ve şarkıya Türkçe söz yazılmasını kabul etti. Bu gerçekten büyük başarı. Zira bu kült şarkının hakları 1978’den bu yana ilk kez Türkiye’deki Down sendromlu bireylere verilmiş oldu.

Projenin koordinatörlerinden Hakan Kural şarkıya Türkçe sözler yazdı; Down sendromlu gençlerle bir klip çekildi... ‘Yaşam Hakkı- Duvar’ isimli şarkıyı Selda Bağcan, Funda Arar, Kubat ve Koray Avcı gibi ünlü isimler seslendirdi. İnanılmazı başaran İZEV’in asıl hedefi ise şu: Klibin 10 milyon kez tıklanması! Zira tıklanma arttıkça çocuklara maddi destek de artacak.

Böylece bu çocuklar için bir yaşam köyü kurulacak. Amaç, ailelerini kaybeden farklı çocukları doğru yere emanet edebilmek. 18 Nisan’da sosyal medyaya yüklenen şarkı için hepimizin desteğine ihtiyaç var. Klibi sosyal medyadaki tüm mecralarda ‘Yaşam Hakkı-Duvar’ adıyla arayın, tıklayın, izleyin, bu çocuklara destek verin.

Duvarları yıkın çünkü biz de varız

Projeyi ulaslararası platforma taşımak için ‘Another Brick in The Wall' şarkısını seçtiklerini söyleyen proje yetkilileri; Down Sendromlu gençlerin balyozlarla duvar yıktığı klip için “O duvarın yıkılması gerekiyordu” diyor.

‘Another Brick in The Wall’ öğretim sistemine karşı bir protesto şarkısı olarak çıktı. Şimdi ise toplumda ‘engelli’ diye tanımlanan insanların yaşam hakkını savunan bir şarkı halini aldı. Ünlü şarkının Türkçe sözleri şöyle:

“Yıkılmak zorunda olan zihinlerdeki duvar Yaşam hakkı istiyoruz, bize dur diyenlerden Hey, dinle, biz duramayız.. Sadece farklıyız ama hayattayız Duvarları yıkın çünkü biz de varız…”

Çok yakında sinemalarda

■ ‘Organize İşler’ filminin ikincisi geliyor malum... Replikleri, şakaları hala aklımızda olan bu kült filmde Kıvanç Tatlıtuğ da oynuyor. Şimdilerde filmi yazan Yılmaz Erdoğan ile Kıvanç Tatlıtuğ, Göcek açıklarına demirledikleri teknelerinde harıl harıl senaryo çalışıyor. Geri sayım başlasın…

■ Erdal Beşikçioğlu, ‘Çiçero’ filmiyle perdede olacak. 2. Dünya Savaşı’nda İngiltere’nin gizli belgelerini Almanya’ya sızdıran ‘Çiçero’ kod adlı casus İlyas Bazna’nın hayatını anlatan film, ‘Ayla’nın yapımcısı Mustafa Uslu’dan. Önümüzdeki yıl izleriz…

■ Erkan Petekkaya, ‘Deliler’ filminde… 1459’da, Osmanlı İmparatorluğu’ndaki Deliler Akıncı grubunu anlatan filmde Petekkaya makyajıyla, tarzıyla çok enteresan. Film sonbaharda sinemelarda…

■ ‘Taksim Hold’em’ isimli bir film var vizyonda; konu ilginç... Dışarıda protestocularla polisler arasında çatışma yaşanırken evlerinde poker oynamak isteyen birkaç gencin ilginç tartışmaları, sorgulamaları, dışarıdaki arbededen kaçanların bu eve sığınması... Filmdeki olaylar temsili ama tanıdık geldi mi size de?

Nuh'un gemisi Bafra'daymış

Kıbrıs bir kumar cenneti olabilir ama müthiş bir tatil cenneti aynı zamanda. Geçen hafta ilk kez bambaşka bir yerine, Bafra turizm bölgesine ayak bastım.

Burası, adanın altın kumsallara ve şahane denize sahip olan bölgesiymiş meğer. Yıllar önce bu bölgede konsept oteller yapılması planlanmış.

İlk olarak da Artemis Tapınağı şeklindeki Kaya Artemis Otel yapılmış. Sonra Nuh’un gemisi şeklinde; 616 odalı, 15 bin ağaç ve yeşillikler arasındaki ‘Nuh’un Gemisi Deluxe Hotel SPA’. Sıradaki proje Babil’in Asma Bahçeleri olacakken vazgeçilmiş.

Yazık olmuş bence. Çünkü bu konsept projeler devam etse, Alice Harikalar Diyarı gibi olurdu bu bölge, çok net. Neyse, Nuh'un Gemisi bölgedeki ikinci büyük tesis. 165 bin dönüm üzerine kurulu, doğa dostu bir otel. Müthiş bir SPA’sı var. İlk kez camlarla çevrili, bahçe içinde bir saunaya girdim.

Şurası kesin, sıkılmıyorsun! Ayrıca doğal tarım yapılıyor. Kendi seralarında yetişen ürünler kullanılıyor açık büfede. Survivor finalinin ev sahibi de bu otel. Tatil mekanı ararken aklınızda bulunsun dedim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder