Şirin SeverCanavar nedir, kime denir?

HABERİ PAYLAŞ

Canavar nedir, kime denir?

Evet bugünkü dersimizin konusu bu! Türkiye’nin unutulmazları arasına giren bir cinayet ve sonrasında yaşananlar nedeniyle bu konuya giriş yapmış bulunuyoruz maalesef.

Canavar nedir, kime denir

Olay, Pınar Gültekin cinayeti! Öyle şeyler oluyor ki, yazmadan duramazdım. 16 Temmuz 2020’de Muğla Akyaka’daki evinden çıktıktan sonra ortadan kayboldu üniversite öğrencisi Pınar. Cesedi 21 Temmuz’da kırsal bir alanda bulundu. Yakılmış, bir varilin içine konulmuş, üzerine beton dökülmüş şekilde. Sevgilisi Cemal Metin Avcı önce inkar etti cinayeti işlediğini, sonra da itiraf. Evli olan bu canavar, ‘yasak ilişki yaşadıklarını, eşine söylemekle tehdit edildiğini, kavga ederken öldürdüğünü’ söyledi. Neyse ki ‘tasarlayarak ve canavarca hisle kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Böylece herkes derin nefes aldı, katil bu kez yırtamadı diye sevindi. Ancak önceki gün Yargıtay 1. Ceza Dairesi bu kararı bozdu. Enteresan ama Avcı’nın ‘tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme’ suçundan değil ‘niteliksiz kasten öldürme’ suçundan ‘haksız tahrik’ uygulanarak yargılanmasını istedi. Herkes şok! Bir cesedi yakmak, varilin içine koymak, sonra üstüne beton dökmek canavarlık değilse, ne canavarlıktır acaba, merak ettik. ‘Haksız tahrik’ falan demişler, oralara hiç girmeyelim bence... Zira hiçbir tahrik insana bunu yaptıramaz, yaptırırsa zaten cezası en üst seviyedir. Bu kararı veren hukukçular lütfen anlatsın, normali bu değilse, nedir? Allah’tan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı karara itiraz etti ve ‘canavarca hisle öldürme’ suçunda ısrarcı oldu. Şimdi bu karar neden, nasıl alınmış, bu hukukçuların ‘canavarlık’tan anladıkları ve hafifletici buldukları tam olarak nedir kamuoyuna açıklamalarını talep ediyorum ben bir vatandaş olarak. Böyle bir kararı verebilenlerin, adaleti sağlıyor olmaları acıklı değil midir? Üst makamların bunu sorgulaması gerekmez mi? Zira canavarlığı bu kadar ‘hafife alan’ hukukçuların olması, hepimiz için bir tehlike olabilir gibi geliyor bana. Arz ederim.

Haberin Devamı

Canavar nedir, kime denir

Derdiniz ne sizin dostum?

Haberin Devamı

Hep söylerim; Teşhircilikle seksapellik arasında ince bir çizgi var. Çizgiyi ufacık dahi aştığında; basit, tatsız, teşhirci bir görüntü yaratmış olursun. Hoş, bazıları bunu bilerek yapıyor; konuşulmak için! Grammy ödül törenine sevgilisi Kanye West eşliğinde, tamamen çıplak gelen Bianca Censori de onlardan. Resmen doz aşımı! Dünya çapında yankı uyandıran bu kıyafet çok tepki gördü, zira yanındaki sevgilisinin onu yönlendirdiği, bunu kullanıyor olma ihtimali var. Kadın mı istiyor bunu, adam mı; belli değil. Üstelik bu adam dünyanın en zenginlerinden biri ve insan haliyle ‘dertleri ne acaba’ diye merak ediyor. İnsan, fazla parası olunca deliriyor mu acaba?

Canavar nedir, kime denir

‘Müzik: Fahir Atakoğlu’

‘Cumhuriyet’, ‘Sarı Zeybek’ ve ‘Demir Kırat’ gibi önemli belgeseller için yarattığı eserler... Unutulmaz dizi ve film müzikleri, reklam cıngılları... Sezen Aksu ile imza attıkları müthiş şarkılar, özellikle o şahane ‘Lal’ parçası... Fahir Atakoğlu, Türkiye’nin en önemli müzisyenlerinden biri. Onunla çalışanların söylediği gibi; “Fahir’i dinleyin; onun müziği Türkiye’nin notalarla yazılmış tarihçesidir...” İşte bu başarılı müzik insanının hayatı, belgesel oldu. ‘Müzik: Fahir Atakoğlu’ isimli belgesel, sanatçının yaşamını anlatırken onun İstanbul’da büyüdüğü yerlerden Amerika’daki stüdyosuna kadar uğruyor. Moda’da, her katından ayrı bir melodi yükselen bir konakta doğan, Cemal Reşit Rey’in son öğrencilerinden biri olma fırsatını yakalayan, 80 darbesi öncesinde özgürce müzik yapmak için İngiltere’de yüksek öğrenime başlayan, Türkiye’ye döndükten sonra MFÖ’den Sezen Aksu’ya önemli isimlerle çalışan dünyaca ünlü bir isim Fahir Atakoğlu... Belgeselde ilginç detaylar var; babası Atakoğlu’nun ‘çalgıcı’ olmasını istememiş, annesi de mücevherlerini satarak ona eğitim aldırmış. Daha 7-8 yaşlarında ‘müzikten başka hiçbir şey yapmayacağım’ demiş. Dediğini de yapmış. Bu belgesel ile sanatçının müzikal yolculuğu ilk kez kayıtlara geçmiş oldu. Geçen hafta AKM’de izledik bu belgeseli, şanslı bir gruptuk ama yakında dijital mecralarda izlemek mümkün olacak. Yapımcılığını Vildan Mumcu Özal ile Gökhan Mumcu’nun üstlendiği belgeselin yönetmeni Batuhan Tunçer. İletişim Başkanlığı da belgeselin destekçisi. Türk sanatı adına önemli bir belgesel. Yakalarsanız es geçmeyin derim.

Haberin Devamı

Canavar nedir, kime denir

Biz ne yaşıyoruz sahiden?

Şu son 10 yılda yaşamadığımız şey kalmadı... Depremler, seller, yangınlar, Covid’ler, salgınlar ne ararsan var mazimizde. ‘Tam başımıza gelmeyen kalmadı, bir uzaylılar eksik’ diyorduk ki; unutmuşuz: Daha yanardağ tehlikesi varmış! Yunan adası Santorini depremlerle sarsılıyor malum ve deprem uzmanları buradaki yanardağın patlama riski olduğunu söylüyor. Bu yanardağda 3 bin 500 yıl önce gerçekleşen devasa patlama adanın büyük bölümünü yok etmiş meğer. Celal Şengör diyor ki, “Bu yanardağ patlarsa hepimize eyvallah.” Biz nasıl bir kuşağız, ne yaşıyoruz gerçekten? Huni takıp gezeceğim yakında, başka bir şey gelmiyor elden.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder