Şirin Sever Cannes, Nuri Bilge’ye kayıtsız kalamadı
HABERİ PAYLAŞ

Cannes, Nuri Bilge’ye kayıtsız kalamadı

Haberin Devamı

Dünyanın en köklü, prestijli film festivallerinden Cannes; bu yıl ilginç bir karar alarak yarışma seçkisinde genç ve ilk filmini çeken yönetmenlere ağırlık vereceğini açıkladı... Bu da Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi ‘Ahlat Ağacı’nın yarışma seçkisinde yer almayacağı anlamına geliyordu.

Kimi çevreler bunun Türkiye’ye dair politik bir karar olduğunu konuştu, kimi çevreler de Ceylan’ın filminin 4 saate varan süresi yüzünden olduğunu... Festival yönetimi filmin kısaltılmasını talep etmiş ancak Ceylan yanaşmamıştı.

SİNEMANIN DEĞERLİSİ

Sonuçta Cannes’ın gediklisi, en sevilen ismi, daha önce ‘Kış Uykusu’ ile Altın Palmiye ödülünü, ‘Üç Maymun’ filmi ile ‘En İyi Yönetmen’ ödülünü alan Nuri Bilge Ceylan; festival yarışında olamayacaktı.


Cannes, Nuri Bilge’ye kayıtsız kalamadı

Herkes karara şaşırdı, ‘nasıl olur’ dendi, içinden çıkamadı.

Ancak dün ne olduysa oldu ve festival yönetimi karar değiştirdi...

Ceylan’ın yeni filmiyle birlikte iki film daha yarışmaya dahil edildi. Herkeste bir bayram havası tabii. Cannes festival komitesinin Nuri Bilge Ceylan’a kayıtsız kalamadığı konuşuluyor şu sıra. Zira Nuri Bilge Ceylan Cannes’ı her zaman büyüledi; çok seviliyor, sayılıyor.

Aldığı ödüller de bunun göstergesi zaten. Biz kıymetini biraz geç fark etsek de, Nuri Bilge Ceylan’ın böyle bir gücü var işte. Biz onun sinemasını tartışıp dursak da, o dünyada böyle değer gören bir isim. Şimdi söyleyin... Cannes Film Festivali bu sene daha da merakla izlenmez mi?

'Ahlat Ağacı'nda komik bir oyuncu

Festival komitesinin kararı sonrası, ‘Ahlat Ağacı’ 8 Mayıs tarihinde 71’incisi yapılacak Cannes Film Festivali’nin ana yarışma bölümünde yarışacak.

Doğal olarak filmin oyuncuları ve konusu çokça merak edilmeye başlandı...

Film bir aile hikayesi özetle. Uzun yılların ardından köyüne dönen bir yazarın, babasının borçları altında ezilmesini anlatıyor. Filmin oyuncuları arasında Murat Cemcir, Ahmet Rıfat Şungar, Doğu Demirkol, Hazar Ergüçlü, Tamer Levent gibi isimler var ama ben en çok Doğu Demirkol ismini merak ediyorum.


Cannes, Nuri Bilge’ye kayıtsız kalamadı

Skeçleriyle sosyal medyada fark edilen Demirkol, kısa süre önce vizyonda olan ‘Ölümlü Dünya’ filminde müthiş performansıyla herkesi çok güldürdü. Gerçekten yetenekli bir isim. Bir Nuri Bilge Ceylan filminde neler yaptı meraktayım resmen.

Burcu’nun türkü albümü

Pop müziğin en güçlü, en iyi kadın seslerinden biridir Burcu Güneş...

Kendisiyle mi yoksa başkalarıyla mı ilgilidir bilmem ama o sesle hiç de hak ettiği yerde değil bana kalırsa.

Ama konumuz bu değil. Konu, onun yeni çıkardığı türkü albümü...

Sanat müziği divalarının bile Sezen Aksu şarkıları söylediği şu dönemde; Burcu Güneş 11 şarkılık bir türkü albümü çıkardı.

‘Anadolu’nun Güneşi’nde Neşet Ertaş’tan Nesimi’ye kadar önemli halk ozanlarının eserlerini söyledi. Hem de ne söylemek… Zorlu PSM’de verdiği konserde dinledim, müthişti. Modern düzenlemelerle yeni nesile de ulaşacak bir iş çıkmış ortaya.


Cannes, Nuri Bilge’ye kayıtsız kalamadı

Malum, tüm dünyada etnik müziğe büyük merak var. Selda Bağcan’ın yurt dışında bu kadar ilgi görmesinin nedeni de bu.

Burcu Güneş de akıllı bir karar almış; yurt dışına popla değil, türkülerle açılmayı tercih etmiş. Hele ‘Yoh Yoh’ türküsüne DJ Serdar Ayyıldız’ın yaptığı remiks muazzam. Kulaklarınızın pasını silmek isterseniz, dinleyin.

Yeni trend bu: Ters ceket

Burcu Güneş’in 11 eserlik ‘Anadolu’nun Güneşi’ albümünün kapak fotoğrafı da ilginç...

Kot ceketinin arkasındaki etnik desenleri göstermek istediği için, ceketi ters çevirip giymiş.

Cannes, Nuri Bilge’ye kayıtsız kalamadı


Beline bir de kemer bağlayıp poz verdiği an da, bunun albümün kapak fotoğrafı olacağını resmen hissetmiş. Bu ters ceket olayı anında trend olmuş. Gömleği tersten giyme modası epeydir vardı, artık ceketler de ters giyilecek belli ki. Görürseniz hiç şaşırmayın, yeni trend bu!

DÜZELTME VE ÖZÜR

Geçen hafta yayımlanan yazımda Adli Tıp Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Faruk Aşıcıoğlu’nun Madonna ile ilgili açıklamasından bahsederken; yanlışlıkla “Adli Tıp Kurumu Başkanı” ifadesini kullanmışım. Adli Tıp Kurumu Başkanı’nın olayla hiçbir alakası yoktur. Düzeltmek isterim ve Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Yalçın Büyük’ten özür dilerim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder