Şirin Sever Dillerimi hakim bey, bağlasan durmaz!
HABERİ PAYLAŞ

Dillerimi hakim bey, bağlasan durmaz!

Herkes yazdı, çizdi, öfkesini kustu. Ben de iki kelime etmesem, öfkemi kusmasam, şuracığa içimi dökmesem olmaz. Bu mu gerçekten?!! Adalet bu mu? 7 yaşındaki bir kız çocuğu ve 10 yaşındaki abisi tacize uğruyor. Sonra bu iddialar Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nde inceleniyor. Çocuklar yaşadıklarını çizerek anlatmak zorunda kalıyor. Çocukların cinsel istismara uğradığı tıp raporuyla da kanıtlanıyor. Bunlara rağmen çocukları para karşılığında satan anne baba tutuksuz yargılanmak üzere tahliye ediliyor.

Haberin Devamı

Gerçekten neden? Twitter’da TT yani Trend Topic olan başlığı bir kez de ben sormak isterim: Kimdir bu davanın hakimi? Herkes kadar ben de merak ediyorum; hangi düşünceyle, hangi bakış açısıyla, hangi hukuki gerekçeyle bu kararı verdi? İncelenmeyecek mi? Keşke bu insanlar ve bu hakim hakkında herkes suç duyurusunda bulunsa… Belki birlikten adalet doğardı.

★ ★ ★

Bu arada benim gazetemden, POSTA’nın yazı işleri ekibinden bir ricam var... Haberi hak ettiği şekilde manşetten vermişler, ellerine sağlık ama o sapık anne babanın yüzlerini flulaştırmışlar. Bu tür insanların yüzlerini kapatmayın lütfen! Açıkça basın ki, insan içine çıkamasınlar, kimsenin yüzüne bakamasınlar!

Adaleti Twitter’da aramaktan yorgunuz!

Bu sapık anne baba serbest kaldı çünkü…

  • Yeğenine tecavüz eden imam, ‘rızam dışında ilişkiye girmiş, asıl ben şikayetçiyim’ diyerek bir de üste çıktı...
  • 12 yaşındaki küçük bir kız, 18 yaşında gözüktüğü için kendisini istismar eden 22 yaşındaki Vedat E. serbest bırakıldı...
  • Zihinsel engelli genç kıza tecavüz eden 5 kişi, genç kız bağırarak tepki göstermediği için suçsuz bulundu...
  • 9 yıl boyunca babasının cinsel istismarına uğrayan 8 yaşındaki kız; annesi, akrabaları ve öğretmenleri tarafından susturuldu...
  • Konya’da dokuz çocuğa fiziksel ve sözlü istismardan yargılanan öğretmen, mahkemece serbest bırakıldı...
  • İki sokak köpeğine tecavüz ettikten sonra 8 yaşındaki Eylül’ü telle boğarak öldüren katile ceza verilmedi...
  • Rus sevgilisi Otevva’yı öldüresiye dövüp yüzünü tanınmaz hale getiren Alp Mutlu ilk duruşmada tahliye oldu.. Daha sayalım mı? Adalet ve hukuk var mı? Peki bu kararları sorgulayan? Biz artık Twitter’da adalet aramaktan yorgunuz be! Ayrıca alakalı alakasız her konuda namus falan diye bağıranların bütün bu olaylara ses çıkardıklarını hiç duymadık! Ama dizide biri içki içince, biri yatağa girince, öpüşünce ‘namus elden gidiyor’ diye kıyametler kopartılmasından da fena halde yıldık! Olmaz olsun sizin değerleriniz ya!

Birkaç güzel haber…

  • Galatasaraylı Taylan Antalyalı’nın, eşcinsellere destek tişörtü giydiği için hedef haline getirilmesine pabuç bırakmayan ve futbolcusuna sahip çıkan GS Kulübü… İşte böyle duyarlı hareketler lazım bize!
  • Bir kafede eşine şiddet uygulayan adama, panter gibi atlayan ‘o’ kadın... Videosunu izlediniz mi? Zuhal Yurttaş ne şahane insanmış. Başıma bir şey gelir korkusundan gıkını bile çıkartmayanların bolca olduğu şu dünyada, yaptığı alkışlanır ancak.
  • 180’den fazla özel müzenin ürünlerini satmaya başlayan Trendyol.. Aralarında Topkapı Sarayı, Zeugma, Göbeklitepe’nin de yer aldığı ünlü müze ürünlerini, Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırıyorlar.
  • Bıkmadan Türkiye’nin yeme içme kültürünü anlatan Şef Ömür Akkor… Yeni kitabı Türkiye Gastronomi Atlası’nda yerli ürünleri çizerek anlattı. Çok değerli bir hazine.

‘Hay Hay’ olmuş bu şarkı!

Hadise işinin hakkını veriyor, net. Damardan ama Batılı/modern bir soundu var. Her şarkısının alt yapısı çok iyi. Sağlam isimlerle çalışıyor üstelik... ‘Yaz geldi, vasat da olsa bir şarkı bulalım çıkalım, sürümden kazanalım’ demiyor. Yeni şarkısı ‘Hay Hay’ kıpır kıpır bir yaz şarkısı değil belki ama iyi şarkı. Sevdim ben. Dile kolayca takılan türde. YouTube’ta üç günde 3.5 milyon izlenmesi boşuna değil.

Şarkının ayrıldığı sevgiliye gönderme olduğu konuşuluyor ama eminim bir hazırlanma süresi vardır, ayrılır ayrılmaz pat diye ortaya çıkmamıştır. Ha, bir de eski sevgili Kaan Yıldırım sakallarıyla gündeme gelince, “ayrılık sakalları” diye yazıldı ya, çok güldüm. Adam Mevlana’yı anlatan bir filmde oynayacakmış, sakallar o yüzdenmiş. Fanteziler dünyasında oradan oraya savrulmayı pek seviyoruz, yapacak bir şey yok.

Haberin Devamı

Oyuncuların şarkı albümü

Bu ara yeni projeler içinde bir de Emir Ersoy projesi ‘1977’ konuşuluyor. 70’ler ruhunu yansıtan albümde, ülkenin en ünlü kadın oyuncuları Sezen Aksu şarkıları söylüyor. Nereden baksanız fırlama, dikkat çekecek bir iş. Ama dinlenecek bir işten çok, klip olarak izlenecek bir iş. Çünkü şarkı söyleyen isimlerin hiçbiri ses sanatçısı değil.

İyi performanslar göstermiş olabilirler ama ben o güzelim şarkıları neden onlardan dinleyeyim değil mi ama? Gülse Birsel’in videosu mesela, çok keyifli ve tatlıydı. Suratımda tebessümle izledim ama o kadar. Proje demek konuşturmak, kendinden bahsettirmekse, gayet güzel olmuş işte. Emeğinize sağlık.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder