Şirin Sever Düşenin dostu olur!
HABERİ PAYLAŞ

Düşenin dostu olur!

Bu ülkede katil olmak kolay. Hele bir kadının katil olması, en kolayı...

Hor görülürsün, ikinci sınıf insan yerine konulursun, tacize uğrarsın, şiddet görürsün, kimse gıkını çıkarmaz. Sonunda isyan edip hakkını aramak istersin, kötü olursun, ‘namussuz’ damgası yersin, hatta bir bakarsın katil olmuşsun.

Bu kadar kolaydır işte!

Tıpkı Dilek Demir’in hikayesinde olduğu gibi….

Dilek Demir, Van’da yaşayan bir anaokulu öğretmeniydi... Şarkı da söylüyordu. ‘Raperin’ adını kullanıyor ve ‘Kürt Sezen Aksu’ olarak tanınıyordu. Önemli bir hayran kitlesi vardı.

Haberin Devamı

Düşenin dostu olur

Geçen yıl, kendini fotoğrafçı ve mankenlik ajansı sahibi diye tanıtan, 41 yaşındaki Cüneyt Pala ile tanıştı Instagram’da...

Pala, kendisiyle çalışmak istiyordu. Dilek Demir teklifi kabul edip İstanbul’a geldi. Pala bir otelde onun fotoğraflarını çekti, 30 bin TL parasını aldı.

Ancak Demir’in beklediği iş hiç gelmedi. Kaptırdığı parayı ve çektirdiği mayolu pozları geri almak istedi; alamadı. O da Instagram’da sahte hesap açarak Pala’nın takip ettiği kızlarla iletişime geçti. 22 yaşındaki Gülşah Şat’ı buldu; Pala onu da dolandırmıştı. Birlik oldular Taksim’de bir otelin 401 no’lu numaralı odasına çağırdılar Pala’yı. İstediklerini alamayınca, arbede yaşandı aralarında ve Pala bıçakla öldürüldü.

İki kadın da tutuklandı; 12.5 yıl hapis cezası aldılar. Dilek Demir, bütün bu sürece tanıklık eden 12 yaşındaki kızının intihar haberiyle iyice yıkıldı.

AĞIR TAHRİK VARDI

Dilek “Bu kurgulanmış bir cinayet değildi, ağır tahrik altında işlendi, o otel odasında saldırıya uğradık ve kendimizi savunduk” diyor ve ekliyor: “Uzatılacak her ele ihtiyacım var...”

İşte o eli Rojin uzatıyor... Daha önce Deniz Seki için cezaevinde konser veren Rojin, bu kez Dilek için kolları sıvadı. Konserin adına da ‘Düşenin Dostu Olur’ diyecek.

Düşenin dostu olur

16 Kasım’daki bu konser hem cezaevindeki kadınlara moral vermek, hem de bu davaya dikkat çekmek için.

Erkek şiddeti yüzünden hayatı kararan kadınlar, artık erkek mantığıyla yargılanmasın demek için. Çok anlamlı, önemli bir destek bu.

Kadınların buna ihtiyacı var.

Haberin Devamı

Sevmek niye yetmez?

Kadın-erkek ilişkisi; tiyatro ve sinemanın en sevdiği mevzudur. Hele yürümeyen ilişkiler, aldatmalar, erkeğin ve kadının aşka farklı bakışı varsa içinde; izlemeye doyamıyoruz.

Bu merak hep, kendi gerçeklerimize birer cevap bulmak sancısından bence.

Neyse, geçenlerde ilişkilere dair en cesur oyunu izledim…

Düşenin dostu olur

Aslında daha önce filmini görmüştük; Clive Owen, Julia Roberts, Jude Law ve Natalie Portman’lı efsane kadrosuyla ortalığı sallamıştı ‘Closer’. Tiyatro oyunundan, beyaz perdeye aktarılmıştı aslında.

Şimdi İkinci Kat ekibi, oyunu yeniden sahneliyor.

Cansel Elçin, Pelin Akil, Serhan Onat ve Zeynep Tuğçe Bayat başrollerde.

Usta oyuncu Cengiz Bozkurt da oyunu yönetiyor.

Bugüne kadar izlediğim en cesur oyun olabilir çünkü son derece müstehcen!

Biriyle tanışma, ona hızla aşık olma, ilişkiden sıkılma, aldatma ve ayrılık…

Bütün o tatminsiz ve doyumsuz, son hız tükettiğimiz ilişkileri tüm çelişkileriyle anlatıyor ‘Closer’.

“Sevmek niye yetmez?” diye sorguluyor...

Haberin Devamı

Karakterlerin hiçbiri tutarlı değil. Oyuncuların birbirlerine bakmadan oynaması da, diyaloglar da son derece rahatsız edici. Tam da bu yüzden çok ama çok ilgi çekici.

Mutlaka izleyin derim.

DM’den bir ilişki çıkar mı?

Anlaşıldı, yeni iletişim kurma biçimimiz bu:

DM’den flört etmek!

İnsanlar beğendiği kişileri sosyal medyadan takibe alıyor, sonra ‘like’lamalar başlıyor, karşındakinden de takip ve ‘like’ geliyorsa; bu kez DM’den yazışma başlıyor. Yani takibe takip, like’a like!

Düşenin dostu olur

Olabilir, demek ki zamanın ruhu bunu gerektiriyor.

İyi de, daha ilişki başlamadan o yazışmaları elaleme duyurmanın adı ne?

Hatırlayın... Beşiktaş’ın kale bekçisi Loris Karius Türkiye’ye adımını atar atmaz, bir Türk blogger’la DM’den yazıştı ve bu haber bizzat o blogger tarafından büyük bir heyecan ve gururla duyuruldu.

Bu ilişkiye sen de razıysan, neden bu deşifre? Şimdi de Mustafa Sandal benzer şeyler yaşıyor…

Ceren Hindistan’la sosyal medya üzerinden yazışmış belli ki. Bir takım romantik laflar etmiş, (ki bana göre son derece komik!) Ceren Hanım da önce kendisini tutmuş ama daha fazla dayanamayıp kendisine yazılan flörtöz mesajları bir bir açıklamış.

Ceren Hanım ilişkiyi istiyor mu, istemiyor mu ben hiçbir şey anlamadım valla!

Birbirlerini tanıma sürecindelerse, bütün olanları deşifre etmek neden?

Buradan sağlıklı bir ilişki çıkar mı, merak içindeyim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder