Şirin Sever En sanatsal eylül!
HABERİ PAYLAŞ

En sanatsal eylül!

Doğanın dinlenmeye hazırlandığı sonbaharın başlangıcı, İstanbul’un uykudan uyanma vakti... Bu eylül de yine her köşeden kültür sanat fışkıracak. Neler neler olacak, hemen özet geçiyorum…

■ İlk olarak 3 Eylül’de Artweeks@Akaratler başlıyor. 15 gün boyunca önemli sanatçıların eserleri Akaretler’de sanatseverlerle buluşacak. Sanatçı ve koleksiyoner buluşmaları, workshop’lar, sanat sohbetleri, sergi turları, müzik ve eğlence de cabası.

■ İkinci rota bu yıl 14. kez düzenlenecek Contemporary İstanbul… 12-15 Eylül tarihleri arasında, çağdaş sanatın en iyi örnekleri İstanbul’da sergilenecek. Bu yıl 22 ülkeden 75 çağdaş sanat galerisi ve 400’ün üzerinde eser yer alıyor.

Haberin Devamı

En sanatsal eylül

■ 13 Eylül Cuma büyük bir açılış var. Arter, Dolapdere’deki yeni binasının kapılarını açacak. 2010 yılından bu yana İstiklal Caddesi’nde Arter’e ev sahipliği yapan Meymenet Han ise yeni bir kültür sanat kurumu olarak hizmet verecek, adı da ‘Meşher’.

■ 14 Eylül’de 16. İstanbul Bienali başlıyor. 26 ülkeden 50’nin üzerinde sanatçının eserlerinin yer alacağı bienalin başlığı ‘Yedinci Kıta’. Okyanuslardaki atık yığınına bilim çevrelerinin verdiği isim bu. 10 Kasım’da sona erecek bienal, çevre tartışmalarını sanata karıştıracak, konuya dikkat çekecek.

■ Bu arada İstanbul yakınlarında da herkesin merakla beklediği müthiş bir müze açılıyor, atlamayalım… Polimeks Holding’in patronu Erol Tabanca, memleketi Eskişehir’de 10 milyon dolar harcayarak yaptığı Odunpazarı Modern Müze’yi açıyor. Çok sayıda davetli hafta sonu sergiyi gezmeye gidiyor.

■ Bu ay şahane tiyatro oyunları da görücüye çıkacak, ki bu ayrı bir yazının konusu.

EGE'DE NELER OLACAK?

O esnada Ege bölgesinde neler olacak derseniz…

■ Caza doymak isteyenlere duyuralım: 1-9 Eylül arasında 3. Bodrum Caz Festivali var. 27-28-29 Eylül’de ise Urla Caz Festivali gerçekleşecek.

■ 2-5 Eylül arası Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Türk ve yabancı 12 zurna üstadının katılacağı Uluslararası ZurnaZen Festivali yapılacak.

■ Yaklaşık 100 şehirde eş zamanlı olarak yapılacak ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ 22 Eylül’de... Pedalına ve süsüne güvenen kaçırmasın!

Haberin Devamı

■ 13-14-15 Eylül’de müzik, sanat ve gastronomi içerikli Bodrum Kraft Yaşam Festivali var.

■ 9. Bodrum Türk Filmleri Haftası, 19 Eylül’de başlıyor.

■ Alaçatı Big Fish, 12-15 Eylül’de yapılacak; oltasına güvenenler kaçırmasın.

■ 18 Eylül’de İzmir Alsancak’ta, Arkas Sanat Merkezi’nde Picasso Gösteri Sanatı Sergisi tavsiye edilir.

AH O GEMİDE BEN DE OLSAYDIM

Yeni bir konser dizisi başladı İstanbul Boğazı’nda... Öyle kıyılarda falan değil, bildiğiniz denizin ortasında, Boğaz turu yaparken bir teknede ünlü sanatçıların konser vermesinden bahsediyorum. Koşanadam Organizasyon, ‘Müzik Boğaz’dan Gelir’ diyerek başlattı olayı.

En sanatsal eylül

İlk konser Mehmet Erdem’indi, ben de izledim ve ilk kez böyle bir deneyim yaşadım. Teknenin ortası konser alanına dönüştürülmüş. Cam kenarlarında üç kat balkon... Kadıköy ve Beşiktaş’tan biniliyor tekneye. Boğaz’ın ortasında, mesela Kız Kulesi’nin yanı başından geçerken şarkılarla coşuluyor. İsteyene yemekli. Ekim sonuna kadar Birsen Tezer&Hüsnü Arkan, Cem Adrian, Zuhal Olcay, Nazan Öncel, Alpay gibi isimler sahne alacak. ‘Ah o gemide ben de olsaydım’ diyenler, Biletix’e baksın.

Haberin Devamı

ÇEŞME'DE 500 YARIŞÇI

Çeşme’de rüzgar ve deniz, yelkenle buluştu... Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Arkas Aegean Link Regatta, Çeşme sahillerinde yine eşsiz görüntüler oluşturdu. 56 teknenin mücadelesini izleyenler arasındaydım... Çeşme Belediyesi, Türkiye Yelken Federasyonu, Arkas Holding ve Çeşme Marina’nın güçlerini birleştirerek bu güzel sporun daha çok kişiye ulaşmasını sağladığı yarışlar, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile birleşince ekstra coşkulu geçti.

En sanatsal eylül

İzmirli Arkas Ailesi’nin kültür, sanat ve spora yaptığı katkılar önemli. Çeşme’deki her kesimden gence kano ve yelken yapma imkanı sunuyorlar bir kere; maaşlı, profesyonel yelkenci yetiştiriyorlar.

Bu yarışlar da Çeşme’nin ekonomisine büyük katkı. 56 teknenin katıldığı yarışa, 500’ün üzerinde yarışçı, aileleri, çevre şehirlerden meraklılar da katılıyor. Turizmde çeşitliliği artıran, turizm sezonunu uzatan bir iş. O yüzden de oteller ve yerel yöneticiler tam destek. Hatta bu yıl Türkiye’nin global markası Türk Hava Yolları da, Arkas Aegean Link Regatta’nın ana sponsorluğunu üstlendi. İzmir’e çok şey katan, profesyonelliği destekleyen bu şirketlerin ve kurumların çoğalması dileklerimizle.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder