Şirin Sever Hesaba sandalye ücreti eklemek yeni moda mı?
HABERİ PAYLAŞ

Hesaba sandalye ücreti eklemek yeni moda mı?

Lokanta ve restoranlarda masadaki ekmek, su gibi bilimum servislerden ‘kuver’ adı altında ücret alınmasına, gece mekanlarında hesaba müzik ücreti eklenmesine alışığız, tamam da…

Restoranda sandalyeden ücret alınmasını ilk kez duydum! Bunu yapan da herhangi bir yer değil; Boğaz’ın en lüks otellerinden biri: For Seasons Hotel İstanbul at the Bosphorus. Av. Ersan Taştekin ailesiyle kahve içmek için otelin restoranına gidiyor, 295 TL hesap geliyor.

Fişte 4 sandalye ücreti olarak da 120 TL yazılı. Yani her sandalye 30 TL. Olayı tüketici mahkemesine taşımış bir avukat olarak tabii, bakalım ne karar çıkacak ama sosyal medyada epey konu oldu.

Haberin Devamı

‘Peki bu yaygın bir uygulama mı?’ diye hemen yanı başındaki Çırağan Sarayı’nda çalışan bir arkadaşıma sordum. “İlk kez duyduk, bizde böyle bir uygulama yok” dedi.

“Belki çok uzun oturma saatlerini engellemek adına aldıkları bir karardır ama Türkiye’de işlemez böyle kurallar” diye de ekledi. İşleyip işlememesi önemli değil ama…

Hesaba sandalye ücreti eklemek yeni moda mı

Lüks bir otel olarak kahvecide satılan fiyata çay kahve satmıyorsun, normal fiyatlara yemek vermiyorsun.

Zaten orada oturmanın bir bedeli var, ona göre de fiyatların var. Bir de sandalye ücreti saçma değil mi? Ayrıca, diyelim uygulamanız bu. Müşterinin bundan haberi var mı, onu bilgilendirdin mi?

Açıkçası, hesap geldiğinde durumu öğrenen müşteri olmak istemezdim! Burada altı çizilmesi gereken asıl husus da bu. Eğer bu otelde 1 Nisan’da başlayan bu uygulama yaygın hale gelecekse müşteriyi önden bilgilendirmenin yolu bulunmalı.

BUGÜN KİTAP HEDİYE GÜNÜ

Evet, bugün Kitap Hediye Etme Günü. Belki haberiniz yoktur ama 4 yıldır böyle bir gün var. Türkiye’de kitap okumayı sevdirmek, yalgınlaştırmak ve ihtiyaç sahiplerine kitap iletmek için çalışmalar yapan ‘Herkese Kitap Vakfı’nın dört yıldır yaptığı bir etkinlik bu.

Vakıf, bu yıl ‘Tanımadığınız Birine Kitap Hediye Edin’ temasını kullanıyor ve 21 Nisan’da yani bugün herkesi, tanımadığı birine kitap hediye etmeye davet ediyor. İlk başta şaşırtıcı gelebilir ama şahane değil mi?

Bu güne özel etkinlikler de düşünülmüş... saat 10.30’da İstanbul Sütlüce’deki Miniatürk’te etkinlikler olacak; çocuklar kitap ağacından kitap toplayacak. Öğleden sonra İstinyePark Alışveriş Merkezi’nde ünlü yazarlar kitaplarını hediye edecek, kutlamaya katılan kitapevleri de özel indirimler yapacak.

Haberin Devamı

Siz de tanımadığınız bir komşunuza ya da otobüste bir yolcuya kitap hediye ederek bugünü yaygınlaştırabilirsiniz. O zaman yaşasın böyle güzel, anlamlı günler.

Michelle Obama hikâyesi

Kitap demişken… Amerika’da çıktığı ilk ay satış rekorları kıran, 43 dile çevrilen Michelle Obama’nın otobiyografisi ‘Benim Hikayem’ sonunda Türkçe’ye de çevrildi. Epeydir kitabın gördüğü ilgiyi merakla izliyor ve Türkçe’ye de çevrilmesini bekliyordum. Sonunda Can Yayınları’nın yeni markası Mundi, hem de Pınar Kür çevirisiyle bu işi halletmiş.

Yakında piyasada olacak. Kitabı merak ediyorum çünkü ex First Lady, her kapının ardında tabancalı ajanlarla yaşadığı 8 yıllık Beyaz Saray macerasını da anlatıyor. Saraydaki odalardan yatak çarşaflarına, yemeklerinden garsonlarına kadar her detayı...

Haberin Devamı

Beyaz Saray’ın o kadar da saray olmadığını gözler önüne seriyor. ‘Ben kim olduğumu biliyorum’ diyen, kendini asla unutmayan bir kadın anlatıyor yani. Kaleme aldıklarını da; kadınları güçlendirmek ve cesaretlendirmek adına yazdığını her fırsatta söylüyor.

Obama’nın, First Lady’lik sonrası astronomik rakamlara sahnede konuşmalar yaptığı ve ultra ilgi gördüğünü de ekleyin, okumaya değmez mi?

Hadi hayata karışalım

Tasting Alaçatı Gustosuna düşkünleri, keşfetmeyi sevenleri, şefleri, üreticileri, işletmecileri, halkı buluşturan; hayatı yaşamayı seven herkesi çağıran Tasting Alaçatı’nın ikincisi 26- 27-28 Nisan’da!

Bölgenin özel mekanlarında gurme lezzetler, sohbetler, etkinlikler, workshop’lar, müzik, sanat olacak. En önemlisi de; bölgenin doğal güzellikleri ve lokal işletmeleri, Ege’nin yerel ürünleri öne çıkarılacak, turizme önemli bir katkı sağlanacak.

Bozcaada Yarı Maratonu Türkiye’nin en güzel doğal koşu parkurlarından birine ev sahipliği yapan Bozcaada Yarı Maratonu, bu yıl adidas ana sponsorluğunda 18 Mayıs’ta!

Dünyanın en güzel adalarından olan Bozcaada, Yarı Maraton ve 10K koşusu gerçekleştiriyor; çevreye ve birlikte yaşadığımız canlılara saygıya davet ediyor herkesi. Bu amaçla, Bozcaada’nın meşhur köpeği Pakize’nin önderliğinde sokak hayvanları için de koşulacak.

Yani kayıt ücretlerinin bir kısmı Bozcaada hayvan barınağına aktarılacak. 18 Mayıs’taki bu heyecana ortak olmak isteyenler https://bozcaadayarimaratonu .com adresinden kayıt yapsın.

Hesaba sandalye ücreti eklemek yeni moda mı

Pakize, her sabah 10.00 feribotuyla Geyikli’ye geçip, akşam da yine son feribotla Bozcaada’ya dönüyor. Rivayet o ki, sevgilisini ziyaret ediyor!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder