Şirin Sever IŞİD’in araştırılmasını engellemeyin artık!
HABERİ PAYLAŞ

IŞİD’in araştırılmasını engellemeyin artık!

Haberin Devamı

Gaziantep’te cumartesi gecesi yaşanan IŞİD saldırısının ardından 54 kişi hayatını kaybetti. Çok acı, çok üzücü. Olayın ardından yine beddualar havada uçuştu, yine küfürler edildi, yine alabildiğine hamaset rüzgarları esti...

En tepedekiler, en yetkililer, en sorun çözücü mevkide oturanlar bol bol konuştu yine, “Kökünü kazıyacağız, bitireceğiz, mahvedeceğiz, bize sökmez” tadında bir sürü laf… Oysa insanlar artık boş laf değil, icraat bekliyor. Ayrıca tek bir soru var cevabı verilecek: Gaziantep’te IŞİD yapılanması olduğu ortaya çıkmışken…

İstanbul’da IŞİD üyelerinin serbestçe dolaşması, bayraklarını sallaması, tişörtlerini satması söz konusuyken…

CHP ve HDP milletvekillerinin 2014 yılından bu yana tam beş kez Meclis’e sunduğu ‘IŞİD’i araştıralım’ teklifinin beşi de neden AKP tarafından reddedildi? Birlik beraberlik ruhu çok iyi tamam da… Muhalefetin ısrarla bu soruları sorması, iktidarın da bunlara cevap vermesi gerekiyor. Gerisi lafı güzaf.
Göbeklitepe’de asıl sorumlu kim?
Daha önce yazmıştım… Türk milletinin tarihi eserlerle, heykellerle, müzelerle, hatta toplu halde sanat, kültür ve tarihle derdi nedir anlamak mümkün değil. Öyle absürdlükler yaşanıyor ki, her biri komedi filmi olur! Hatırlayın…
- Topkapı Müzesi müdürü, Padişah 3. Selim’in tahtını babasının malı gibi lojmanına taşıtmıştı…
- Bursa vali yardımcısı, 1366’da yapılmış tarihi camide oğluna dillere destan sünnet düğünü yapmıştı…
- Çanakkale’de M.Ö. 200 yılında inşa edilen Apollon Tapınağı restore edilirken, beyaz çimento ve mermer kullanılarak tapınağa yeni basamak yapılmıştı...
-Ortaçağ’dan kalma 1000 yıllık Tekfur Sarayı da ilk kez cama kuvuşturulmuştu mesela... Klima takılan, çatı ve merdiven takılan saray cillop gibi olmuştu!
- Bir de Şile Kalesi var… 2 bin yıllık kale, restorasyon sonrası ‘Sünger Bob’a benzetildi ve ‘pes’ dedirtti.
YİNE Mİ KANDIRILMA!
Özetle şunu diyecektim… Bütün bu tarih bilincimize bakınca, Şanlıurfa’daki 12 bin yıllık Göbeklitepe’nin kazı başkanının bir arkeolog değil halka ilişkilerci çıkması beni hiç şaşırtmadı. Bizden de ancak bu beklenirdi zaten!

Tarihin bilinen en eski tapınağı Göbeklitepe’ye kazı başkanı olarak halkla ilişkiler mezunu Müslüm Ercan’ı getirmek, yine torpil yapıldığını, liyakata kesinlikle bakılmadığını gösteriyor. Müslüm Ercan FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınınca yine “Kandırıldık, pardon!” mu denilecek?

Bu kişiyi o göreve getiren, buna göz yuman, itiraz etmeyen herkes sorumlu değil mi bu işten? Dünyanın başka yerinde olsa pamuklara sarıp sarmalanacak bu alan, bizim için hiçbir şey ifade etmiyor. Biz buyuz maalesef.
NE YAPMAK LAZIM?
Ülkede sanatçılar binbir türlü sebeple susturulmaya çalışılırken…
- Hazır Mehmet Can Mertoğlu imzalı ‘Albüm’ filmi Saraybosna’da ‘En İyi Film’ seçildi, hemen bulup izlemek lazım.
- Madem ‘geleceğin en iyi 50 yazarı’ arasında gösterilen Aslı Erdoğan tutuklandı, tüm kitaplarını alıp okumak, herkese de okutmak lazım.
- İçinden geçeni söylediği için linç edilen ve Açıkhava konseri iptal edilen Sıla’nın 3 Eylül’deki Bodrum konserini izlemek ve destek vermek lazım.
- Ünlü Hollywood klasiklerinden ‘Ben-Hur’un yeni versiyonu Amerika’da iyi gişe yapmamış olsa da, sırf Haluk Bilginer oynadığı için vizyona girdiğinde izlemek lazım…
Gelinden etik değil TEKNİK tavsiye!
Akasya Asıltürkmen’i düğünden sonra tebrik ettim ve sordum hemen: “7 aylık hamile halinle zorlanmadın mı hiç?” “Zorlanmaz mıyım! Kızım içimde bıngıl bıngıl taklalar atarken evlenmek kolay değildi ama mecbur kaldık. 17 Temmuz’da evlenecektik ama darbe girişimi olunca erteledik. Allah’tan gelinliğim üzerime oldu” dedi.

ÖNCE DÜĞÜN YAPIN

Düğün salonlarında kasım kasım kasılmak yerine Ahırkapı’da bir meyhanede evlenmeyi tercih eden çift, düğünde kokoreç ikram etti malum. “Kokoreçi çok sevdiğim için ikram ettik ama yazıldığı gibi o, düğün pastası değildi. Pastamız da vardı.

Çok samimi bir düğün oldu. Ama herkese tavsiyem; önce evlenin sonra çocuk yapın! Bunu etik olarak değil teknik olarak söyluyorum” diye ekledi kahkaha atarak. 17 Temmuz’daki düğün tarihine göre ayarlandığı için, balayını da düğünden önce yaptılar haliyle. Anlayacağınız her yönüyle sıradışı bir düğün onlarınki. Bebekle düğün yapmak bile tek başına yeterli... Mutluluklar :)
YILIN EN İYİ 3 DÜĞÜNÜ
Yeni nesil evlenirken ezberleri bozuyor artık; klasik düğünlerde kasım kasım kasılmak yerine bu en mutlu günlerinin tadını çıkarmayı tercih ediyor. Bu yıl çok düğün yaptı malum, doğallığı ve eğlencesiyle öne çıkan üç düğünü seçtim:
-7 aylık hamileyken evlenen Akasya Asıltürkmen ve Serdar Özerman düğünü
-Neşeli danslarıyla herkesi gülümseten Neslihan Atagül ve Kadir Doğulu düğünü
- Doğal halleriyle Burcu Biricik ve Emre Yetkin düğünü.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder