Şirin Sever Lincin kolayca moda olabileceği bir toplum…
HABERİ PAYLAŞ

Lincin kolayca moda olabileceği bir toplum…

Yeni yıldan beklentilerimiz neler? Hani yeni ve tertemiz bir sayfa açılacak ya önümüzde... Herkes kendince diliyor bir şeyler... Kimi sağlık, kimi para, kimi eş, kimi çalışmak, kimi hiç çalışmamak, kimi aşık olmak, kimi huzur istiyor. Kişisel isteklerimiz tamam da; en çok hoşgörü, duyarlılık, birbirimizi anlamak, ortak yaşamaya saygı duymak gibi dilekler de makbule geçerdi..

Çünkü, eğer önümüzdeki bir bir yılı daha aynı gerginliklerle, boş beleş meseleleri tartışmakla, bizim gibi düşünmeyeni linç etmekle geçirirsek kafayı yeriz, kesin bilgi diyorum, yayın! Yazar Aslı Erdoğan’ın geçen günlerde verdiği bir röportajda; linç kültürü üzerine söylediklerini okurken düşündüm bunları... Çok önemli tespitler bence, buraya da taşımakta fayda var.

Haberin Devamı

Şöyle diyor Erdoğan: “Lincin susturmaktan öte bir etkisi var. İnsanın sosyal ölümü demek… Linç edilmiş olmak, her türlü sosyal saygınlık olasılığını ortadan kaldırıyor. Yani bir tür öldürme biçimi. Susturmadan öte öldürme, onun bütün varlığını, eserlerini silme girişimi. Bu nedenle çok ağır bir suç. Ve bir suçlu olmadığı için toplu halde yapılan, herkesin maske altında rahatça işleyebildiği bir suç.

Suçun şahsiliği burada işlemiyor. Rahatlığı o veriyor. Biz cemaat toplumuyuz. Lincin kolayca moda olabileceği bir toplum...” Bunları okuyunca, insanların bu ülkede itinayla ve sistematik biçimde linç edilmesinin nedenleri de ortaya çıkıyor. Başa dönersek... Yeni yıldan dileğim, lincin daha fazla moda olabileceği bir toplum olmamak. Bu kadarı kafidir.

EFSANELER ÖLMEZ TEKRAR DİRİLİR

Yeni yıldan beklentilerimiz dedik; bir de izleyeceklerimize bakalım... Yeni yılı evde geçirecekler için şahane haber var: Yıllar önce ekranın en fenomen karakterleri olan Mükremin Abi, Feriştah ve Lütfiye yeni yılda ekranda! Yeni jenerasyon bilmez ama bizim için unutulmaz.

Lincin kolayca moda olabileceği bir toplum…

‘Bir Demet Tiyatro’nun yayınlandığı döneme damga vurmuş kahramanları onlar. Yılmaz Erdoğan’ı ve BKM’yi şöhrete ulaştıran iş. Ve tam 25 yıl sonra, bu yılbaşı gecesi Kanal D ekranlarında olacaklar. Müthiş sürpriz, müthiş ters köşe yapmışlar. Helal olsun. Belli ki bu yılbaşı gecesi bu kadro izlenecek. Bu arada Gülse Birsel de, yıllar önce ‘Avrupa Yakası’ dizisinde birlikte oynadığı Ata Demirer’i ‘Jet Sosyete’ye transfer etti.

Haberin Devamı

Lincin kolayca moda olabileceği bir toplum…

Abi kardeşi oynadıkları dizi, zamanının en çok izlenen işlerinden biriydi. Müthiş ikili, yılbaşına özel Puhu TV’de olacak. Belli ki, bu yılbaşı nostaljik takılacağız. Bünyelerin buna ihtiyacı varsa demek…

NE LOBİYMİŞ ARKADAŞ!

Çok acayip bir lobi gerçekten… Türkiye’de en güçlü lobi taksiciler sanırdım ama artık inanıyorum ki faytoncular en güçlüsü! Yıllardır Adalar’daki fayton rezilliği yazılır çizilir, her yaz Allah’ın sıcağında yokuşta koşturulan atlar telef olur, herkes ayaklanır tepki gösterir ama durum asla değişmez.

Şimdi, atlar hastalanıp itlaf edilince, bir kez daha fayton devrinin biteceği, Adalar’da elektrikli ve lastikli araçların kullanılacağı haberleri var... Sözümona bu yaz fayton devri bitecek ama kısmen! Oy isterken fayton eziyetini bitireceğini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu diyor ki; “Adalar’daki 35 faytonun simgesel olarak devam etmesi konusunda ilçe sakinlerinin bir kanaati var…” Kim bu kanaat önderleri? Artık kararlı olmak, konuyu kökten çözmek gerek ama olunamıyor işte. Ne lobiymiş arkadaş! Nasıl bu kadar etkililer, koca nüfusun karşı çıktığı şeye nasıl direnebiliyorlar, belediye başkanını bile sözünden caydırabiliyorlar anlamıyorum. Pes vallahi pes!

Haberin Devamı

YENİ YILDA İLK YAPILACAKLAR

Bir süre önce okudum haberi… İstanbul İtfaiyesi simülasyon eğitim TIR’ı ile İstanbul’u ilçe ilçe dolaşıp yangına karşı doğru müdahale eğitimleri veriyor. İsteyenler, @ibbitfaiye ile iletişime geçip eğitim alabiliyor. Bence şahane bir çaba. Bir arkadaşım kızartma yaparken; çok kızan yağa ne yapacağını bilemediği gün karar vermiştim bu eğitimi almaya. İhmal ettim ama bu yıl kararlıyım. İkinci isteğim, ilkyardım eğitimi almak…

Metroda sara krizi geçiren bir genci görünce karar vermiştim. Böyle kazalar en yakınlarımızın başına da gelebilir, sokakta herhangi birinin de. Bilinçli bir şekilde yardım edebilmek çok önemli. Dahası o elimiz böğrümüzde beklediğimiz büyük depremde bu tür eğitimlere/bilgilere çok ihtiyacımız olacak.

YENİ YIL HEDİYESİ DEPREM ÇANTASI

Deprem demişken… Bir iki ay önce, o şiddetli depremden sonra çanta hazırlayacaktım ama malzemeleri tamamlamak hala mümkün olmadı. Ben her şeyi temin edene kadar Allah korusun ama her an deprem olabilir!

Geçen bir Instagram hesabı imdadıma yetişti: Adı, @depremcantasi_ İçinde en önemli malzemelerin bulunduğu hazır deprem çantaları satıyorlar. Satışı n11.com üzerinden. Bir çantanın ortalama fiyatı ortalama 320 TL civarında. Hani yeni yıl için hediye arıyorsanız, şahane bir fikir. Aklınızda bulunsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder