Şirin Sever Mayo sorusu artık prim yapmıyor, geçmiş olsun!
HABERİ PAYLAŞ

Mayo sorusu artık prim yapmıyor, geçmiş olsun!

Avrupa Şampiyonu olan Ritmik Cimnastik Milli Takımı Türkiye’yi resmen gururlandırdı. Ama her zaman olduğu gibi onların başarısına değil de bacaklarına ve vücuduna kafayı takanlar da oldu maalesef!!

Voleybolcu kızlarımız şampiyon olduğunda da aynı tartışma yaşanmıştı hatırlarsanız. Yani bazı kafalar hiç değişmiyor! Neyse ki, artık o ‘bazı’ kafalara kimse prim vermiyor. Benim bu köşeye taşımamın sebebi de, ‘bakın artık bu devirler geçti’ demek için.

Mayo sorusu artık prim yapmıyor, geçmiş olsun

Hikaye şöyle: Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Tele 1 kanalında bir yayına katılıyor. Sunucu Cüneyt Akman da; Kadın Ritmik Cimnastik Milli Takımı’nın mayolu görüntüleriyle ilgili şöyle bir soru yöneltiyor kendisine:

Haberin Devamı

“Mayolu bir şekilde genç kızlarımız akrobatik hareketler yapıyorlar. Sizin iktidarınızda bizim genç kızlarımız bu kıyafetle yarışmalara katılabilir mi?”

Ama ne şahane ki; cevap beklediği yerden gelmiyor. Karamollaoğlu şöyle diyor:

“Türkiye dünyaya bununla nam salacaksa, bugünkü halinden kurtulamaz. Allah rızası için Türkiye’nin meselelerini getirip dar bir alana sokmayın ya. Kusura bakmayın ama bunu siz yapıyorsunuz...”

Şahane değil mi?

Saadet Partisi başkanını bile bıktırdıysanız artık, ne diyelim ki size? Gerçekten Türkiye’nin onca sorunu varken, buralarda dolaşmak kimseye prim kazandırmıyor. Artık vaz mı geçseniz?

Aşı gönüllüsü olur muydunuz?

Bir taraftan aşıya karşı olanlar… Yıldız Tilbe gibi “Devlet bana zorla aşı yaptıramaz” diyenler. Bir taraftan dört gözle aşı olmayı bekleyenler... Bir taraftan “Bu kadar kısa zamanda aşıyı bulmak imkansız, bakalım etkisi olacak mı?” diyen şüpheciler...

Bir taraftan de “Neden Pfizer’ın aşısı değil de, Çin aşısı aldık?” diye soranlar. Ve en önemlisi, aşı çalışmalarında gönüllü olanlar… Tüm bunlar ve tartışmalar bir yana; Çin ile sözleşmesi imzalanan 50 milyon doz COVID 19 aşısının aralık, ocak, şubatta Türkiye’ye partiler halinde geleceği açıklandı. Aşı, 11 Aralık’tan sonra ilk olarak sağlık çalışanlarına yapılacak. Hatta ilk aşı olacak isimlerden biri de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca. Hayırlı uğurlu olsun diyelim.

Haberin Devamı

Mayo sorusu artık prim yapmıyor, geçmiş olsun

Hepimiz bu aşılar virüse çare olsun diye dua ediyoruz ama bir bilinmezin de içindeyiz. Bu arada çevremde herkese soruyorum; aşı için gönüllü olur muydun? Kimi evet diyor, kimi hayır. Gerçekten halihazırda hiçbir şey bilinmezken, aşı çalışmalarında gönüllü olmak zor karar ama Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarına göre yoğun bir talep var. Gönüllü olanlara helal olsun gerçekten. Yaptıkları büyük cesaret. Geçmişe baktığımızda, ilk aşıyı bulanlara nasıl teşekkür borçluysak; bugün de COVID aşısını bulanlara ve gönüllü olanlara öyle teşekkür edeceğiz.

Aşkın tarihini yazsam yeniden

Mayo sorusu artık prim yapmıyor, geçmiş olsun

Dünya değişiyor, yaşam tarzları değişiyor, haliyle ilişkiler de değişiyor. Çoğumuz ‘yeni’ye alışmakta zorlanıyoruz haliyle... Bazen neler oluyor, niye her şey bu kadar değişiyor, ilişkiler neden dikiş tutmuyor, birileri bana anlatsın istiyorum. İşte ‘Aşkın Tarihini Yazsam Yeniden’ tam da bu ihtiyaca yönelik bir kitap.

Usta gazeteci Mehmet Yılmaz’ın kaleminden çıktı. Çeşitli mecralarda yazdığı aşk ve ilişkilere dair yazılarının bir derlemesi ama özellikle evde oturulması gereken şu günlerde çok okunası. Mehmet Yılmaz bazen bir şiirden, bazen bir şarkıdan, bazen bir kitaptan ya da filmden aklında kalan satırlarla yazdığı derlemeleri toplayarak çağımız insanının düştüğü çelişkili yalnızlık kuyusuna muzip bir ışık tutuyor.

Haberin Devamı

Sadakatin, bağlanmanın, flört etmenin, kavuşmanın ve ayrılıkların ne olup olmadığını sorguluyor. Yılmaz’ın deyimiyle yaşanan bu ‘akışkan değişim’in; cinsiyetler arasındaki ilişkileri de aynı şekilde etkilediği ortada. O zaman farklı bakış açılarıyla bu meseleye bakmak için okuyun derim.

Ezhel itirazlarımızın sesi mi oldu?

Dijital müzik dinleme platformu Spotify, 2020 yılında Türkiye’de en çok dinlenen sanatçıları açıklamış. Bu listeye göre; Ezhel birinci sırada. En çok dinlenen kadın sanatçı ise Sezen Aksu. Sonuçlar beni şaşırtmadı çünkü nereye kulak kabartsak, listedeki şarkıları ya da sanatçıları duyduk dinledik gerçekten.

Mayo sorusu artık prim yapmıyor, geçmiş olsun

Enteresan olan; sırasıyla Ezhel, Murda, Sagapo Kajmer, Patron, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Gazapizm gibi rap ve alternatif müzik yapanların en çok dinlenenler olması. Belli ki isyanımızı, itirazlarımızı dile getirenleri dinlemişiz.

Mayo sorusu artık prim yapmıyor, geçmiş olsun

Bu da gösteriyor ki, bu platformun kullanıcıları, alternatif müziğe merak saranlar, itirazı olanlar. Bir tek Sezen Aksu ve Zeynep Bastık bu listede yer almış. Sezen Aksu her zaman, her yerde, her listede ve eskimiyor. Şarkıları her zaman, herkesin dilinde. Bu listeden bunu anladım. O zaman yaşasın ‘Kraliçe’.

Türkiye'de en çok dinlenenler

  1. Ezhel
  2. Sezen Aksu
  3. Murda
  4. Sagapo Kajmer
  5. Patron
  6. Yüzyüzeyken Konuşuruz
  7. Zeynep Bastık
  8. Emir Can İğrek
  9. Gazapizm
  10. Dolu Kadehi Ters Tut
Sıradaki haber yükleniyor...
holder