Şirin Sever Oluyor mu bunlar şimdi?
HABERİ PAYLAŞ

Oluyor mu bunlar şimdi?

Haberin Devamı

■ ‘İçerde’ dizisinin ‘genç avukatı’ Bensu Soral’ı daha önce de yazdım. O kadar genç ki, mafya avukatı rolü hiç inandırıcı değil. Bu yetmemiş gibi, kaç bölümdür avukat kızımız göbeği açık kıyafetlerle ekranda arz-ı endam ediyor.

Tamam vücudu güzel, çok da yakışıyor giydiği kısa bluzlar ama böyle giyinen mafya avukatı gördünüz mü hiç? Şahtı şahbaz oldu derler ya, durum tam da o!

■ Peki Emrah’a ne demeli? Yıllar, çok yıllar sonra ‘Aşk ve Mavi’ diye bir diziyle ekrana döndü. Birbirinden genç oyuncuların ekranda boy gösterdiği, gerektiğinde yapılı vücutlarını sergilediği ekran yarışında Emrah’ın kalabilmesi mümkün mü?

Elbette her şey vücut değil ancak işine emek vermiş, kendini geliştirmiş oyuncular bunlar ve deli gibi bir yarış söz konusu.

Ekran eskisi gibi değil, oyunculuklar da Emrah’ın bıraktığı yerde değil. O acıların çocuğu bakışı yetmiyor artık.

ÖPÜŞMEK BÜYÜK MESELE ÇOCUK İSTİSMARI DEĞİL!!!

Adıyaman’daki bir imam hatip lisesinde 30 öğrencinin cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıktı. Bu ilk olay değil malum... Karaman’da da benzer bir olay yaşanmıştı. Peki bu konuyu araştırması, soruşturması, olaya el koyması, vicdanı sızlaması gereken siyasilerimiz ve yetkililerimiz ne yapıyor?

Onlar bu tip ‘basit’ meseleler hiç yokmuş gibi davranıyor. Ama, vitrinlerdeki öpüşme fotoğraflarını kaldırarak ahlakımızı, namusumuzu koruyorlar! Mesela İzmit’teki Outlet Center AVM’deki bir jean mağazasının vitrinine reklam amaçlı konan öpüşen çift fotoğrafı, AKP ilçe yönetim kurulu üyesi Muharrem Tutuş’un tepkisi üzerine kaldırılmış!!! Habere göre; Muharrem Tutuş, bu fotoğrafı Facebook hesabından paylaşıyor.

Bunu gören çok sayıda kişi de durumu protesto etme çağrısı yapıyor. Mağaza da, vitrinindeki fotoğrafı hemen kaldırıyor. İşin komik yanı şu: Fotoğraf dört yıldan beridir vitrinde. Dört yıldır rahatsız olan yok, beyefendi görür görmez ahlak bekçisi kesilmiş. Üstelik olay Amerika’lara kadar iletilmiş. Helal olsun…

Madem bu kadar cabbar ve iş bitiricisiniz, istismar edilen şu 30 çocuk için de kolları sıvasanız ya! Niye sesinizi duymuyoruz hiç? Öpüşmek ahlaksızlık ama çocuk istismarları değil mi yoksa? Bırakın artık bu boş ahlak kumkumalığını, gerçeklere bakın.

HAFTANIN EN ÇOK KONUŞULANI

■ Zülfü Livaneli’nin 50’nci sanat yılını kutladığı ve 50 şarkısının ünlü sanatçılar tarafından seslendirildiği konser, efsane bir geceye dönüştü. Kardeş Türküler’in ‘Leylim Ley’i, Yaşar’ın ‘Gün Olur’u, Göksel’in ‘Karlı Kayın Ormanı’, Funda Arar’ın ‘Zor Yıllar’ı en sevdiğim yorumlardı.

Sanatçıların Zülfü Livaneli için sarf ettikleri sözler ve gecenin atmosferi tüyleri diken diken edecek kadar etkileyiciydi. Memleketin hali de düşünülünce, bu anlamlı şarkılar daha da önemli hale geliyor. Albüm raflarda... Bu başarılı albüm için Seyhan Müzik’e tebrikler.

★ ★ ★

■ Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün’ün dizisi ‘Cesur ve Güzel’ perşembe gecesi yayınlandı, sosyal medya resmen çıldırdı! Ben izleyemedim ama izlemiş kadar oldum sosyal medya sayesinde! Herkes Kıvanç Tatlıtuğ’un ekrana dönmesini, yakışıklılığını, cesur sahnelerini anlata anlata bitiremedi. Vay be, ne kadar özlenmiş meğer.

★ ★ ★

■ ‘Vatanım Sensin’ dizisinde 10 Kasım’a denk gelen ‘Mustafa Kemal Atatürk’ sahnesi de çok konuşuldu. Bandırma Vapuru’nun Samsun’a doğru yola çıktığını öğrenen ‘Albay Cevdet’in (Halit Ergenç) Mustafa Kemal’in fotoğraflarını görünce gözlerinin dolması, sayısız paylaşıma sebep oldu. Diziyi izlemeyenler bile merakla diziye baktı. Bu sahne daha uzun süre konuşulur, net.



YALNIZLAR GÜNÜ NASIL GEÇTİ?

Dün birisi kapınızı çalıp ya da işyerinde karşınıza dikilip size bir hediye verdi mi? Bana verilmedi mesela. Demek ki yalnızlığın dibini yaşıyorum! Efendim, 11 Kasım tarihi tüm dünyada Yalnızlar Günü olarak kutlanıyormuş.

Yalnız olduğum için ben mi atladım bilmiyorum artık; 1990’lı yıllarda düzenli ilişkisi olmayan Çinli öğrenciler, hoşlandığı kişilere kendilerini fark ettirmek için hediyeler alarak başlatmış bu günü. 11 Kasım’da kutlanmasının nedeni de, o tarihte dört adet birin yan yana gelmesiymiş. Yani 11.11 tarihi! (Bakın yalnızlık insana neler bulduruyor!) Neyse haber şu…

Arkadaşların birbirine hediye verdiği bu özel gün, Çin'de alışveriş çılgınlığına dönmüş. İnternette 13 saatte 1.3 milyar euroluk alışveriş yapan Çinliler rekor kırmış. Yalnızlıktan çıldırmak böyle bir şey galiba! Marilyn Monroe demiş ya, “Tek başına mutsuz olmak biriyle mutsuz olmaktan iyidir” diye... Bence de öyle. Yalnızlığın güzel yanları da var, tadını çıkarın, bu alışveriş tuzaklarına düşmeyin.

BU ŞOVLAR KAÇMAZ

Fuerza Bruta

Dünyada 5 milyon kişinin izlediği çılgın bir gösteri geliyor. Müziğin, suyun, dansın birbirine karıştığı; insanların çığlık çığlığa eğlendiği ‘Fuerza Bruta’ zaten İspanyolcada ‘ağzı açık bırakan, şaşırtan, heyecanlandıran’ demek.

Vakkorama’nın İstanbullular’la buluşturacağı bu gösteri, 16-23 Kasım tarihleri arasında Volkswagen Arena’da olacak. Hikaye anlatmayan, müthiş bir deneyim yaşatan, seyirciyle birlikte yaratılan bu şovu kaçırmayın.

Belcanto - The Lucıano Pavarotti Heritage

Son yüzyılın en ünlü tenoru Luciano Pavarotti’nin mirasına saygı duruşu niteliğindeki gösteri; 12 şarkıcı, 7 müzisyen, 7 dansçı tarafından sergileniyor.

Opera aryaları, Napoliten şarkılar ve İtalyan Belcanto stilinin yer aldığı müzikal şov 17-18 Aralık’ta Volkswagan Arena’da. (Belcanto, ‘belkanto’ olarak okunuyor; İtalyancada güzel şarkı söylemek demek.)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder