Şirin Sever Onur Ünlü'den Ata Demirer'e matrak ikaz!
HABERİ PAYLAŞ

Onur Ünlü'den Ata Demirer'e matrak ikaz!

Niye bir yönetmen stand up’çı olmak ister? İşte bu merakla gittim yönetmen Onur Ünlü’nün gösterisine... Cevabımı da aldım: Çünkü adam kendini anlatmak istiyor. “Sinemadan sıkıldım” diyor açıkça. Kitap yazmayı deniyor, sonra bu işe sarıyor. “Herkes yapıyor, ben niye yapmayayım ki?” diyor. Motivasyonu bu. Yeterince net bence! Gerekçelerini sıralıyor sonra:

Tolga Karaçelik gibi biri film çekerken, Cem Yılmaz niye film çekiyorsa; ben de ondan stand up yapacağım diyor! Yılmaz Erdoğan da yapıyor ama komik değil, ondan diyor! Beyazıt Öztürk desen, telefonda konuşmayı bilmiyor. En son konuştuğu izleyiciyi çocuğuyla birlikte hapse attılar. İşte en çok alkışı aldığı yer de bu sözleri oluyor. Seyircisi olaylara hakim yani. Ata Demirer’e geliyor sıra… “O da çok ahlaksız” diyor!

Haberin Devamı

Onur Ünlüden Ata Demirere matrak ikaz

Salon buz kesiyor önce, sonra ekliyor: “Kendisinden 20 yaş küçük kızla çıktı! Yuh!! 20 yaş nedir yaaa…” deyince kahkahalar da patlıyor. 19 yaş küçük Hazar Ergüçlü ile ilişkisi yüzünden yemediği laf kalmayan, hakarate uğrayan bir adam olarak, yaşadıklarını öyle güzel ti’ye alıyor ki…. “Aramızda 19 yaş var ama Hazar 4 yaşında değil!” diyor.

Zaten gösterinin en yükseldiği anlar, sevgilisini anlattığı anlar. “O kadar sistemli bir şekilde hakaret işittim ki, kendimi Fatih Terim gibi hissettim” diyor. Şunu anlıyorsunuz... Bu adam hayatındaki kadına hayran ve şahane bir ilişkileri, en önemlisi arkadaşlıkları var. Gerisi de hikaye zaten…

‘Ti’ye aldıkları duymasın!

Onur Ünlüden Ata Demirere matrak ikaz

Tamam, sürekli kahkaha atmıyorsunuz belki; iddiası da bu değil zaten Ünlü’nün. Çok güzel bir sohbet dinliyorsunuz. Bunu peşin peşin söylüyorum çünkü herkesin ilk sorduğu soru bu: “Komik mi?” Her izlediğiniz/dinlediğiniz şeyi ‘gülmedim ki, komik değildi’ diye sınıflandırırsanız elbette keyif alamazsınız...

Hayır, Onur Ünlü’nün stand up’ı aşırı komik değil ama çok eğlendim. Bir kere ters köşesi bol, manidar, siyasi hicivlerle dolu ve cesur. Gerçekten cesur. “Tatlı siyasi şakalar yapıyorum ama tırsmıyorum sanmayın” diyor. Egemen Bağış’ı, Elif Şafak’ı, Zeki Demirkubuz’u, Yılmaz Erdoğan’ı, Ahmet Ümit’i, Nilgün Belgün’ü fena halde diline doluyor Ölüm üzerine, bir süre önce atlattığı kanser üzerine, öyle ters köşe şeyler söylüyor ki; ‘belki de böyle bakılmalı bu işlere’ diyorsunuz bir an. Sinema yapmaktan neden sıkıldığını, sinema anılarını anlatıyor.

Haberin Devamı

Gerçekten ilginç. Bence iyi vakit geçirmek için izleyin, kendini anlatmak isteyen bu adamı tanıyın. Ben tanıştığıma memnun oldum.

Türkiye hikayelerini sunmayı seviyoruz...

Netflix’in ikinci yerli yapımı dizisi ‘Atiye’nin ilk bölümü önceki akşam küçük bir davetli grubuna izletildi... Anlaşılan o ki; dizi beğenilmiş. 27 Aralık’ta da 190 ülkede izlenebilecek. Netflix bu dizi için heyecanlı. Nereden mi biliyorum? Gösterim öncesi bir yuvarlak masa toplantısında Netflix yetkilileri ile buluştuk... Netflix Türkiye ve Ortadoğu Bölgesi Uluslararası Yapımlar Direktörü Michael Azzolino ve Netflix Türkiye Uluslararası Yapımlar Direktörü Pelin Diştaş ile hem ‘Atiye’yi, hem Netflix’e dair şeyleri konuştuk. Ekip, ‘Atiye’ dizisinin maliyeti hakkında konuşmak istemedi, “Dizi maliyetleriyle ilgili basına yansıyan rakamlar bizim verdiğimiz bilgiler değil” diyerek eklediler: Atiye’nin 8 sezonu çekilip, tamamlandı. Yani 16 bölüm hazır.

Haberin Devamı

3. sezonun olup olmayacağına dair şu an netlik yok. Peki ‘Atiye’ Netflix’in üye sayısını artırdı mı? Azzolino şunu söyledi: “Tabii ki böyle güçlü hikayeler hem yerelde, hem küreselde üye sayımızı artıracaktır ama yeni bir dizi yayınladığımız zaman böyle bir beklentiye girmiyoruz. Bizim tek isteğimiz, üyelerimizin keyif alması. Bu platforma girenler, eğlenmek istiyor. Kimse bize ‘Göbeklitepe’yi tanıt’ demiyor, bizim de amacımız bu değil. Biz, izleyicilerimize izlemek istedikleri çeşitliliği sunuyoruz. Türkiye hikayelerini dünyaya göstermeyi de seviyoruz...”

En çok toplu taşımada izliyoruz

Onur Ünlüden Ata Demirere matrak ikaz

Netflix’in iki yatırım kalemi var: Biri; ‘The Protector’, ‘Atiye’ gibi yeni içerikler üretmek. İkincisi; halihazırda çekilmiş içerikleri satın alıp yayınlamak. Netflix içeriğini yüzde 5 artırmış; bunun çoğu da Türkiye’de çekilmiş yayınların lisansını almalarıyla alakalı. Türkiye Netflix’i mobilden izleyen ülkeler arasında birinci sırada. Toplu taşımada izleyen bir numaralı ülke de Türkiye. Sebep trafik elbette, ne olabilir! Mobilin ardından akıllı televizyonlar, onun adından bilgisayarlar, tabletler geliyor.

Şimdilik zam yok!

Yeni yılda zam var mı? “Geçen yıl 2 TL’lik zam yapıldı, bu yıl için fiyat artışı planımız henüz yok” denildi. Şu anda 19.99 - 41.99 TL arasında değişen fiyatlarıyla; Türkiye Netflix’in en hesaplı olduğu ülke. Hindistan ve Latin Amerika ülkelerinin fiyat grubu da bize en yakın olanlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder