Şirin Sever Sana bilet yok!
HABERİ PAYLAŞ

Sana bilet yok!

Tüm Türkiye havalimanında yaşanan malum terbiyesizliği, hadsizliği konuşuyor…

Alt tarafı bir rötar var... Bir kadın yolcu da yer personelini sorumlu gösterip ona hakaret ediyor, ağza alınmayacak derecede çirkin sözler sarf ediyor. Kendini çok üstün bir varlık sanıyor, öyle gösteriyor ama kullandığı kelimelere bakınca bayağılığı öyle güzel sergileniyor ki… Neyse ki oradaki yolcular da, videoyu sosyal medyada izleyen herkes de bu hadsiz kadını ayıpladı, öfkesini kustu güzelce. İsmini yazmaya da gerek yok çünkü bu tiplerden çok var...

Haberin Devamı

Hayattaki mutsuzluklarını, ezikliklerini başkası üzerinden tatmin etmeye çalışan karakterler bunlar. Sonsuz saygı beklerler ama saygısızdırlar. Küçümserler çünkü çok küçüktürler. Eleştiri kabul etmezler ama hep eleştirirler. Mesele bir kişi değil yani. Biz sonrasına bakalım… Sonuçta bu kadın uçağına binip, yolcuların söylediğine göre kahkahalar atarak uçuşunu gerçekleştiriyor. Daha sonra Atlasglobal Havayolları bir açıklama yayınlıyor. Bu yolcuya ait dönüş bileti iptal ediliyor, kendisine bir daha bilet satışı olmayacağı açıklanıyor. Tabii herkesin de içine serin sular serpiliyor, ‘oh’ çekiliyor. Ama kafasında derin bazı sorular olanlar da var: Bir havayolunun bunu yapmaya hakkı var mı? Bir yolcunun söylediklerini onaylamıyor diye onu uçurmayabilir mi yani? Cevap aşağıdaki yazıda…

UÇUŞ GÜVENLİĞİ GEREĞİ UÇURMAMA HAKKI VAR

Evet, havayolu şirketinin uçuş güvenliğini düşünerek bir yolcuyu uçurmama hakkı var. Yolcu, durup dururken bir personeli böyle kışkırtıyorsa, hakaret edebiliyorsa; anormal bir durum var demektir. Alkollü de olabilir, deli de! O hal ve hareketler uçakta da devam edecek mi kimse bilemez.

Sana bilet yok

O yüzden uçuş güvenliğini tahlikeye atmamak adına, o uçağa da alınmaması gerekiyordu aslında. Uçakta hosteslerin yolcuları kapıda karşılayıp selamlaması sadece ‘hoş karşılamak’la ilgili bir durum değil... Alkollü ya da anormal hali olan, uçuş güvenliğini tehlikeye atabilecek kimse var mı diye incelemek içindir. Alkollü yolcuları uçaktan indirmenin nedeni de budur; havada bir şey olursa müdahale edemez, yolcuları da koruyamazlar diyedir. İşte bu yüzden doğru olan yapıldı: Hem güvenlik açısından, hem de ders olması açısından. Ayrıca kimse kimseye hakaret edemez, bu suçtur! Bu kadının yaptığı da hakarettir, cezası olmalıdır. Savcılık tarafından hakaret suçundan soruşturma başlatılması da bu yüzdendir. Ha, bir de “Hiçbir şeye tepki vermiyoruz, günah keçisi bulduk kendimize” diyenlere de bir sözüm var: Haksızlığa bir yerden tepki vermeye başlamak çok kötü değil. Geç olsun, güç olmasın. Ne dersiniz?

Haberin Devamı

ÇOK GÜZEL HAREKETLER

■ Bolu Belediye Başkanı seçilen CHP’li Tanju Özcan… Tebrik için gönderilen çiçekleri satışa çıkartmış. 270 adet çiçekten 140 bin lira gelir elde edilmiş; çiçeklerin geliriyle de ihtiyaç sahibi engellilere akülü sandalyeler alınmış. İsteyince nasıl değer katılıyor her şeye. Gerçekten bravo.

Sana bilet yok

■ Bir komedyenin devlet başkanı seçilmesi… Bir dizide canlandırdığı ‘temiz başkan’ karakteri çok sevilince, komedyen Vlademir Zelenskiy kendini bir anda yolsuzluğa batmış Ukrayna devlet başkanı olarak buldu. Şimdi ne eğleniyordur o vatandaşlar düşünsenize!

Haberin Devamı

■ Instagram kullanan maymun… Tek parmak hareketiyle sayfaları kaydırıyor, fotoları dikkatle inceliyor. Ne kadar da bize benziyor değil mi?

■ PSM Caz Festivali… Şehre caz geldi ve 1 Haziran tarihine kadar da sürecek. Birbirinden usta sanatçılar ve genç yetenekler Zorlu PSM’de sahne alacak; müzik ruhumuza iyi gelecek.

■ Londra’daki Ara Güler sergisi… Sanat çevrelerinin yoğun ilgi gösterdiği sergi, Nast Traveller dergisine göre ‘en iyi on etkinlik’ arasında. Serginin sonraki rotası Paris. Değerlerimizin tanınması şahane değil mi?

KIZLAR SAHADA!

Buyrun, bir güzel hareket daha… 2013 yılından beri Türkiye’nin ilk ve tek kadınlara özel futbol turnuvası olan ‘Kızlar Sahada İstanbul Kupası’ bu yıl 7. kez düzenleniyor. Bu hafta sonu ve 4-5 Mayıs tarihlerinde ENKA Spor Kulübü’nde düzenlenecek turnuva nedir derseniz, anlatayım...

Sana bilet yok

Kız çocuklarına ve her yaştan kadına “yapamazsın” diye kodlanan toplumsal cinsiyet rollerini futbol aracılığıyla kırmak misyonuyla düzenleniyor bu turnuva... Futbol aracılığıyla her yaştan 100 bin kadını sahaya çıkartmak hedefleniyor. Uluslararası arenada da büyük ses getiren turnuvanın bilet gelirleri ise; dezavantajlı bölgelerdeki kız çocuklarının katılacağı ücretsiz futbol kamplarına, kişisel gelişim ve toplumsal cinsiyet eşitliği eğitim giderlerine aktarılacak. Eğer bu hafta sonu kaçırdıysanız, 4-5 Mayıs’ta kadınlara destek vermeye, kalıpları kırmaya ne dersiniz?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder