Şirin Sever Siz hâlâ kadınları hizaya sokmaya çalışın...
HABERİ PAYLAŞ

Siz hâlâ kadınları hizaya sokmaya çalışın...

Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil etmeye hak kazanmış A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı alkışlamak yerine, onların şortlarına ve bacaklarına kafaların takıldığı günlerde… Bir başka Türk kadınının başarısını aldık uzak diyarlardan. Arizona Üniversitesi’nde çalışmalarını sürdüren Doç. Dr. Betül Kaçar, evrende yaşamın izlerini araştıran yeni bir NASA ekibine kabul edildi.

Siz hâlâ kadınları hizaya sokmaya çalışın...

Müthiş bir başarı, müthiş bir kariyer. Tebrik ediyorum. Peki bu haberi, neden yukarıdaki olumsuz örnekle birlikte verdim dersiniz? ‘Parlak beyinler neden yurtdışına gidiyor?’ sorusunun cevabı olsun diye! Kadınlar almış başını gidiyor, başka hikayelerin peşinde koşuyor, büyük imzalar atıyor ama bir kısım ‘adam’ hâlâ kadınlar adına boş boş konuşuyor.

Haberin Devamı

Onlar adına karar veriyor, eleştiriyor, hizaya sokmaya çalışıyor, ayar çekiyor. Hala kadınları, kocalarına şikayet ediyor! Eşi Dilek İmamoğlu, farklı partili kadınlarla tiyatro izlediği için Ekrem İmamoğlu’na şikayet edildi, evet!! Başkan İmamoğlu da sakin, kendinden emin o saldırılara cevap verdi. “Benim karım nereye gideceğini bilir” diyerek noktayı koydu. İşte budur! İzlerken ‘helal olsun’ dedim. Bir adım geri atmadan, sağa sola yaranmaya çalışmadan, alttan almadan inandığı şeyi söyledi. Teşekkürler; söylemleriyle, eylemleriyle ve başarılarıyla içimizde umut yeşertenlere…

Robottan anladığımız!

İstanbul’da düzenlenen evlilik fuarında, ‘kına gecesi işine giren’ robotlar ön plana çıkmış. Kına gecelerine katılıp tepsi taşıyor, kına türküsü söylüyor, dans ediyormuş bu robotlar! Robottan anladığımız bu mu gerçekten?!! Dünyanın bir başka yerinde bilim inasanları evrende yaşamın izlerini ararken; bizde bir şekilde yapılan robotlar kına gecesine katılıyor. Sonra niye bilim insanı yetiştiremiyoruz? N’apsın bilim insanları, robot üretip kına gecesine mi yollasınlar?

Tam Sezen zamanı!

Şarkısı mı daha güzel, şarkının hikayesiyle ilgili yazdıkları mı, kararsızım... Ama şu konuda netim: Meslektaşlarının seslendirdiği eserleri kendi yorumuyla okuyan Sezen Aksu’nun ‘Demo 2’ albümü tam zamanında geldi. Kanalına koyduğu ilk şarkı da ‘Yetinmeyi Bilir misin?’ Bu sonbahara nasıl da yakıştı, nasıl iyi geldi bu şarkı.

Haberin Devamı

Siz hâlâ kadınları hizaya sokmaya çalışın...

Eskiden Işın Karaca’dan dinlediğimiz, sözleri müthiş bu şarkı; Sezen söyleyince başka olmuş. Ruhunda hissediyorsun şarkıyı resmen, iliklerine işliyor. İnsan ruhunu, gel gitlerini, içindeki fırtınaları, sorgulamaları, çarpışmaları bu kadar iyi anlatan başka bir ozan daha gelmedi, gelmeyecek bence.

Sezen şarkının hikayesini anlatırken diyor ki: “Dilerim dünyanın en zor ama en faydalı kendiyle yüzleşme eylemine vesile olur. Ben pek severim böyle çarpışmaları..” Ben de Sezen’in bizi kendimizle çarpıştırmasını, bizi bize anlatmasını seviyorum en çok. Bir psikolog kadar iyi bu konuda. Demo 2’deki şarkılar Sezen Aksu’nun youtube kanalında tek tek yer alacak.

Netflix, Nusret’in peşinde

Nusret’in şöhreti dur durak bilmiyor. En son kar tuzlama araçlarının arkasına Nusret’in ‘salt bae’ fotoğraflarının asılması son noktaydı! Geçenlerde Dubai’ye gittiğimde tanıştık... Dubai’deki restoranının kapısında yine tüm gece kuyruk vardı. Herkesle tek tek ilgilendi, et yedirdi, fotoğraf çektirdi.

Haberin Devamı

Siz hâlâ kadınları hizaya sokmaya çalışın...

İnsanlar ona bayılıyor. İşine olan aşkı da müthiş. Öğrendim ki, Dubai’deki bu restoranı, en çok kazanan şube. Niye yazdım bunları… Netflix, Nusret Gökçe’nin hayatını belgesel yapmak istiyor. Onun gönlü de Hollywood’lu yapımcıların bu belgeseli çekmesi yönünde. Gönlünden kim geçiyor bilmiyorum ama başarısını tescilleyecek, orası belli.

Tam Gamonya vakti!

18 milyon öğrencinin iple çektiği yarıyıl tatili başladı. Bu 15 günde çocuklara mümkün olduğunca film, tiyatro, eğlenceli ve öğretici deneyimler yaşatmak gerek. İşte size iki öneri:

■ Türkiye’nin ilk fantastik çocuk filmi ‘Gamonya: Hayaller Ülkesi’. Film sadece çocuklar için değil, heyecanlı öyküsü ile ailece izlenecek bir iş. Hiç büyümeyip çocuk kalan, para yerine kahkaha kullanan Gemonyanlar ile çocukları mutlaka tanıştırın.

■ Bir de tiyatro önerisi... 23 Ocak Perşembe, Kadıköy Sineması’nda sahnelenecek ‘Kral’ın Altınları’… Altın sevgisinden gözü başka hiçbir şey görmeyen meşhur kralın hikâyesini anlatan oyun; çocuklara unutulmaz anlar yaşatıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder