Şirin SeverSoluksuz izlediğim haberler

HABERİ PAYLAŞ

Soluksuz izlediğim haberler

Yerin bilmem kaç metre altında çalışıp alın teriyle parasını kazanan ancak işveren parasını vermediği için aç kalan işçiler eylemdeydi biliyorsunuz… Günlerdir izliyorum; tek dertleri evlerine ekmek götürmek, pazara gidip alışveriş yapabilmekti. O insanların acısını yüreğimde hissettim. Sendika liderleri müthiş savunma yaptı, bakanlar devreye girdi ve sonunda anlaşma sağlandı. Çok sevindim, derin bir ‘oh’ çektim. Her şey iyi güzel de; bu işçilere bu eziyeti reva gören şirkete, herhangi bir yaptırım yok mu? Keşke olsa da, hak yiyen herkese örnek olsa… 

Haberin Devamı

Amerikan filmlerinde, başkanlara suikast sahneleri o kadar havalıdır, ajanlar ve korumalar işini o kadar iyi yapar ki, izlerken büyülenirsin resmen. Geçen gün Trump’a yönelik suikast girişimine bakınca ise kelimenin tam anlamıyla hüsrana uğradım. O neydi öyle ya; koca başkanı çekiştirdiler, yere düşürdüler falan… Resmen düşük bütçeli Hollywood filmi gibiydi!

Şampiyonluğu kaçıran Fenerbahçe’de yaprak dökümü var. Başkan Saran zaten ‘şampiyon olmazsak kalmam’ demişti, gidiyor. Tedesco da gönderilmiş. Bir Fenerli olarak soruyorum; tek suçlu hoca mıydı yani? Takım kazandığında övülen, yenildiğinde ‘git’ denilen bir görevde kim başarılı olabilir? O yüzden yorumculara katılıyorum; yeni bir Fenerbahçe’ye ihtiyaç var artık! 

Cesur bir savcı çıktı bütün hikayeyi değiştirdi; dokunulmazlara dokundu. Tunceli’de 2020’de kayıplara karışan Gülistan Doku’nun, Başsavcı Ebru Cansu’nun yürüttüğü soruşturma sonucunda cinayete kurban gittiği anlaşıldı. Dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel ile oğlu da dahil 12 kişi tutuklandı. İnşallah katil ya da katiller bulunur, hak ettikleri cezalar verilir de, adalete olan inancımız tekrar yeşerir.

Soluksuz izlediğim haberler

F1 İstanbul’a çok yakışacak

En son 2020 yılında Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapmıştık… 6 yıllık aranın ardından Formula 1 yeniden Türkiye’de! Resmi olarak 5 yıl boyunca Formula 1’e ev sahipliği yapacağız. Haber müthiş bence. Anlaşma duyurulduktan sonra Japon pilot Yuki Tsunoda’nın yarış aracıyla attığı İstanbul turuna da ayrıca bayıldım. Boğaz köprüsünden, camilerin ve tarihi binaların önünden geçişi öyle güzeldi ki, insan ister istemez heyecanlanıyor. Meseleye sadece yarış olarak bakmayın diye söylüyorum… Turizm ve ekonomi canlanacak, her anlamda enerjimiz değişecek. Zira bu yarışlar, özellikle yüksek harcama yapan nitelikli turisti ülkeye çekecek. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Singapur örneğini boşuna vermedi; 2025 Singapur Grand Prix’inde yabancı turist sayısının yüzde 25, turizm gelirlerinin ise yüzde 45 arttığının altını çizdi. Dolayısıyla bu etkinlik bize de her anlamda iyi gelecektir. Hatta bu pozitif etki tetikleyici de olabilir. Başka etkinliklerin, çok önemli konserlerin ve gösterilerin gelmesine de vesile olabilir pekala. Yeter ki kazıklamayan taksiciler, kazıklamayan esnaf, iyi hizmet, her anlamda temiz ve modern bir misafirperverlik sunalım. ‘İmzayı attık işimiz bitti’ diye bakmazsak, bu işin geleceğine de yatırım yaparsak uzun vadede kazanırız. Meseleye biraz da buradan bakmalı ve çalışılmalı derim, naçizane.

Haberin Devamı

Soluksuz izlediğim haberler

Haberin Devamı

Hacı Sabancı’nın alışverişi

Bütün internet sitelerinde aynı haber: Hacı Sabancı Gratis’ten alışveriş yaparken görüntülendi; şok, şok, şok! Gratis’e girmek neden bu kadar sıra dışı olsun ki! Bu mağazalar kozmetiğe ve bakıma dair her şeyi bir arada bulabildiğin, nispeten uygun fiyatlı ama son derece pratik mağazalar. Marketten aldığın ne varsa burada da var. Ben bu markanın aile üyelerinden birine ait olması gerçeğini de es geçerek soruyorum; adam Türkiye’nin en zengin insanı diye buradan alışveriş yapmasın mı yani? Nesi tuhaf? Valla ünlülerin ve zenginlerin metroya binmesini garipsiyenlere nasıl şaşırıyorsam, bu habere de o kadar şaşırdım. Haber diye bakılan şey saçma ötesi

Soluksuz izlediğim haberler

‘Ağaçlar Fısıldıyor’ ile dönüşüm

İklim krizi, orman ekosistemlerinin geleceğini de tehdit ediyor. Artan sıcaklık, derinleşen kuraklık ve sertleşen rüzgarlar, orman yangınlarını daha yıkıcı hale getiriyor. Ancak sorun sadece iklim de değil; doğayı yeterince tanımıyoruz. Oysa doğayı doğru okuyabilen bir toplumsal bilinç şart! Boyner’in Discovery Expedition, Yuvam Dünya Derneği ve Warner Bros. Discovery iş birliğiyle hayata geçirdiği ‘Ağaçlar Fısıldıyor’ projesi, doğayla uyum içinde yaşayan ve onu koruyan bir topluma dönüşmeyi amaçlıyor. Orman Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla hayata geçirilen proje; doğainsan ilişkisini güçlendirirken, eğitimlerle toplumun her kesiminin bilinçlenmesini sağlamayı amaçlıyor. Proje, iklim krizinin ormanlar üzerindeki etkilerinin en görünür ve en kırılgan eşiklerinden biri olan Çanakkale’nin Bigalı köyünde, yangın farkındalığı eğitimleri ile başladı. Eğitimlerin alanı daha da genişletilecek, bilinçlendirme eğitimleri ile yerel topluluklar, üniversite öğrencileri ve farklı yaş gruplarından çocukların bilinçlenmesi sağlanacak. Proje kapsamında bölgede meydana gelebilecek olası yangınlara hızlı ve doğru müdahale edilebilmesi için gönüllülerden oluşan ekibe ise maske, eldiven, baret, gözlük, ilk yardım çantası, el feneri, kafa lambası ve su tankeri gibi ekipmanlar verilecek. Ormanın görünmeyen dilini konu alan ‘Ağaçlar Fısıldıyor’ projesinin daha geniş kitlelere ulaşması adına, bir belgesel dizisi de çekilecek. Türkiye’de DMAX ve HBOMax’te yayınlanacak projenin ilerleyen dönemlerde Discovery ile uluslararası görünürlüğe kavuşması da söz konusu olacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder