Şirin Sever Songül Öden sen neymişsin meğer!
HABERİ PAYLAŞ

Songül Öden sen neymişsin meğer!

Malum ekranlar dizi çöplüğü. Bu kargaşanın içinde de herkesi yüzde yüz tanımak, gerçek performanslarını bilebilmek mümkün değil.

O yüzden dümdüz söylüyorum: Ben Songül Öden’in bu kadar iyi bir oyuncu olduğunu hiç bilmiyordum!

Halt etmişim, ayıp etmişim. Ne yetenekli, ne müthiş bir kadınmış meğer!

Geçen gün tek kişilik oyunu ‘Lâl Hayal’in Uniq Hall’deki prömiyerinde izledim kendisini; resmen hayran kaldım, ayakta alkışladım, ‘sen neymişsin be’ dedim, hakkını teslim ettim.

‘Lâl Hayal’de 7 ayrı kadını canlandırıyor Songül Öden…

Haberin Devamı

‘Lâl’ isimli karakterin hayatına giren 7 ayrı kadını.

Güldürüyor, ağlatıyor, şaşırtıyor, şive yapıyor, suların içine düşüyor, kalkıyor, mest ediyor. Tek bir kostüm değiştirip bir kadından diğer kadına öyle hızlı geçiyor ki...

Oynamıyor yaşıyor resmen. Ve seyirciye de o kadar çok duygu yaşatıyor ki.

Bir saniye bile olsun teklemiyor üstelik. Müthiş!

Songül Öden sen neymişsin meğer

“Ben Lâl Hayal… Annem Hayat’ın kızı Hayal. Daha adım konduğunda çoktan parçalanmış ama parçalanması yasaklanmış bir ailenin kızıydım” diyen ‘Lâl Hayal’, kadına şiddeti anlatan bir oyun. Songül Öden, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Sözcüsü olarak bu oyunu, 8 Mart vesilesi ile konunun uzmanları ve tiyatro severlerle okuma provasında paylaşmıştı. Oyun artık sahnede. Proje tasarımı kendisine ait. Yazarı Sevilay Saral. Yönetmen Ezel Akay ve Aysel Yıldırım.

Oyuna bir yapımcı bulmak gerektiğinde de Tuba Ünsal devreye girmiş; Songül Öden’i de ortak olmaya ikna etmiş. Sanatın şifa verdiğine, ilham verdiğine inanan kadınlar çetesinin işi anlayacağınız. Valla oyunu izleyin; iyi ki kadınlar var, iyi ki sözü olan oyunlar yazıyorlar, iyi ki şifa dağıtıyorlar diyeceksiniz.

Ve iyi ki tiyatro var…

Bazılarının sadece televizyonda gördüğümüz kişiler olmadığını, sandığımız kadar olmadığını gösteriyor bize ve yanıldıklarımızı düzeltiyor.

SİZ AŞKI NE BİLİRSİNİZ...

Sosyal medyanın yeni gündemi Sıla’nın yeni dövmesi!

‘Siz aşktan n’anlarsınız bayım?’ yazılı bir dövme yaptırmış vücuduna...

“Sen de ne ergenmişsin” diyen var, ‘kıro” diyen var, en çok da ‘Ahmet Kural’a gönderme mi?’ diye başlayan dipsiz kuyu tartışmalar var.

Haberin Devamı

Bilemem tabii.. Kimsenin avukatı da değilim ama insanın mahkemelik olduğu birine, vücuduna dövme yaptırarak gönderme yapması biraz saçma gelmiyor mu?

En fazla şarkı yaparsın, içini dökersin olur biter!

Yani bu şıkkı düşünenler kolay yoldan düşünüyor gibi geliyor bana, sığ bir bakış. Aşktan beslenen, aşkla ilgili cümleler kurup şarkılarına katan bir sanatçının iç dökme hali, aşkı arama hali gibi geldi bana daha çok. Sanki aradığı şeyi soruyor karşı cinse.

Songül Öden sen neymişsin meğer

Bir kişiye seslenmek değil de, ihtiyaç duyduğu cümlelere sarılması gibi geliyor.

Bu arada bir Didem Madak şiiriymiş dövme yaptırdığı cümleler.

“Siz aşkı ne bilirsiniz bayım... Aşkı aşk bilir yalnız” diye devam ediyor satırlar. Bunu da buraya not düşelim, hayırlısı diyelim.

DÖVME MERAKLILARI İÇİN FESTİVAL

Dövme demişken... Herkes olur olmadık dövmeler yaptırıyor, özlü sözler yazdırayım derken komik oluyor, hatta eşinin sevgilisinin suratını falan portre diye dövdürüyor ya... Korkunç sonuçlar çıkabiliyor ortaya malum. Ben de işin ustalarından, en gelişmiş teknikleri öğrenin diye haber veriyorum işte: ‘İstanbul Tattoo Convention’ dövme festivali başlıyor. 12, 13, 14 Nisan’da Beyoğlu Grand Pera’da düzenlenecek festivale dünyanın dört bir yanından dövme sanatçıları katılıyor, dövme sanatının en ince ayrıntıları bu festivalde sergileniyor. Dövme artık bir sanat dalı; çok gelişti ve sektör büyüdü. Eğer meraklıysanız, karar vermeden önce bi’ bakın.

Haberin Devamı

Songül Öden sen neymişsin meğer

BAHARIN YENİ KEŞİFLERİ

Bahar geldi; yeni keşifler, yeni mekanlar zamanı...

■ Mesela nisan sonuna kadar Ege otlarıyla yapılan mezeler sunan Firuze... Şişhane’deki İKSV binasının terasında; sade, şık ve leziz mönüsü olan, yormayan bir modern meyhane. Keşfedin!

■ Etiler’de yeni açılan Chin Chin... Adı Çince falan değil, şerefe anlamına geliyor. Dünya mutfağı sunan şahane bir mönüsü var; bir de belli geceler canlı müziği. Sıcak ve samimi mekanları sevenlere duyurulur. Deneyin!

■ Sultanahmet turunun tam zamanı... Tarihi yerleri gezebilir, ekimde yenilenen Hagiasofia Hotel’de zaman geçirebilirsiniz. Diğer adı Yeşil Ev olan otel Ayasofya ve Sultanahmet Camii’nin komşusu. Huzurlu bahçesinde mutlaka bir kahve için...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder